Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι θέλουν επιτέλους;


Τι έχουμε πει ότι είναι; Άπαιχτοι, εξωγήινοι, ανάλγητοι, διεφθαρμένοι, ρουσφετολόγοι, αδιόρθωτοι, ότι ζουν στον δικό του κόσμο… Ε, λοιπόν και λίγα τους έχουμε πει! Κάθε ημέρα, οι κυβερνώντες αυτήν την χώρα αποδεικνύονται όχι κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά άκρως επικίνδυνοι. Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούν να διατηρούν ένα επίπεδο, να γίνεται αυστηρή κριτική, να τους σαρκάζουμε αλλά μέχρι εκεί. Με αυτά όμως που συνεχίζουν να κάνουν, δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ο κόσμος θα σταματήσει εκεί και δεν θα προχωρήσει πλέον σε ενέργειες που ούτε θέλουμε να φανταζόμαστε.

Το τελευταίο κατόρθωμα της κυβέρνησης είναι η απάντηση του κυρίου Σαχινίδη προς τους βουλευτές κ.κ. Παναγιωτόπουλο (ΝΔ) και Αυγενάκη (Δημοκρατική Συμμαχία) που έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τις καταθέσεις που βγήκαν στο εξωτερικό και την δημοσιοποίηση των ονομάτων αυτών που τα έστειλαν σε ξένες τράπεζες. Συγκεκριμένα ο «άξιος» αντικαταστάτης του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε ότι «η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δεν έχει στη διάθεσή της συγκεκριμένα στοιχεία για το ύψος του ποσού των καταθέσεων, που έχουν φύγει στο εξωτερικό τους τελευταίους 20 μήνες. Τα 104,6 δισ. ευρώ αφορούν κινήσεις και μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών συναλλαγών, για το 2010».

Τώρα τι να πούμε εμείς; Πώς να χαρακτηρίσουμε και αυτή την ενέργεια, την απάντηση του κυρίου Σαχινίδη; Να του γράψουμε ότι σε πολύ σύντομο χρόνο μας έδωσε να καταλάβουμε γιατί τον έβαλαν στην θέση του κ. Βενιζέλου; Σιγά, μην του κάναμε την μούρη κρέας… Να του γράψουμε ότι είναι και αυτός ανάλγητος, ότι ψεύδεται, ότι, ότι… Θα νομίσει ότι βρέχει… Εκείνος μπορεί να έχει πολύ κοντή μνήμη, εμείς όμως όχι! Θα θυμίσουμε εμείς λοιπόν πράγματα σε αυτόν, ξέρετε σε αυτόν που δεν βρίσκει τους φακέλους για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, σε αυτόν που ενίσχυσε τον σύλλογο των υπαλλήλων του υπουργείου του (ιδιοκτησία των πολιτικών δεν είναι; τι στον λαό ανήκουν;) με 5,5 εκ. ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε αυτόν που μας ενημέρωσε ότι «πετάχτηκαν» το 2011 άλλα 153 ευρώ για καταπτώσεις εγγυητικών επιστολών στην αμαρτωλή ΕΑΒ όπου πάνε με «αεροπλάνα και βαπόρια οι ρεμούλες», δηλαδή στον κ. Σαχινίδη.

Κύριε Υπουργέ μας, πολιτικέ της Ελλάδας, που ανήκετε προφανώς μια άλλη φυλή (την Αρία ίσως;) από εκείνη των χαχόλων Ελλήνων (τρομάρα σας…) σας υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ όλων των άλλων ψεμάτων, συγνώμη ανακοινώσεων ή διαρροών ειδήσεων που έχει κάνει η κυβέρνηση στην οποία μετέχετε ή το υπουργείο σας ή όποιος άλλος κυβερνητικός παράγοντας θέλετε, τον Ιούλιο του 2011 μας ενημερώνατε ότι θα μπει φόρος μέχρι 15% στις καταθέσεις που έφυγαν στο εξωτερικό… Τον Σεπτέμβριο δε του ιδίου έτους, και προφανώς στα πλαίσια αυτά, δηλαδή της φορολόγησης των καταθέσεων, ο κύριος Π. Οικονόμου, φανταζόμαστε ότι τον γνωρίζετε, είναι ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με εντολή του καλούσε τις Τράπεζες και τα ΕΛΤΑ «να αποστείλουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις σχετικές λίστες. Θέμα τραπεζικού απορρήτου δεν τίθεται, δεδομένου ότι έχει ήδη αρθεί έναντι των φορολογικών αρχών και οποιαδήποτε στιγμή η εφορία μπορεί να ζητήσει το άνοιγμα οποιουδήποτε τραπεζικού λογαριασμού. Η απόφαση αφορά τις καταθέσεις που διακινήθηκαν από το 2009 και μετά. Η πρώτη αποστολή αρχείων των στοιχείων για τη χρονική περίοδο 01/01/2009 – 31/07/2011 θα γίνει έως τις 31/10/2011 και κατόπιν θα κοινοποιούνται κάθε μήνα. Οι συγκεκριμένοι καταθέτες θα κληθούν από την εφορία να δικαιολογήσουν το ύψος των ποσών αυτών και, αν προκύπτουν από τα επίσημα δηλωθέντα εισοδήματά τους, δε θα έχουν πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υποστούν κυρώσεις για φοροδιαφυγή ή ακόμα και για διακίνηση «μαύρου» χρήματος. Αναλυτικότερα, με το έγγραφο του κ. Οικονόμου, οι τράπεζες και τα ΕΛΤΑ υποχρεούνται να διαβιβάσουν στη ΓΓΠΣ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος για όσους μετέφεραν καταθέσεις στο εξωτερικό».

Αυτά δεν τα λέγαμε εμείς… Το υπουργείο σας τα έλεγε και υλοποίησε. Και τα στοιχεία τα έχετε επομένως στην διάθεση σας από την 31η Οκτωβρίου 2011… Μην μας πείτε ότι οι Τράπεζες αγνόησαν την εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, γιατί τότε θα ρωτήσουμε τι μέτρα λάβατε εναντίον των υπευθύνων; Στείλατε κανέναν στον Οικονομικό Εισαγγελέα; Δεν νομίζουμε; Εν τω μεταξύ τα στοιχεία που ζητούσε το υπουργείο ήταν τόσο αναλυτικά που με μια απλή επεξεργασία μπορούσαν να βρουν οι αρμόδιοι τι είναι τι…. Και τώρα με περισσό θράσος έρχεται ο κύριος Σαχινίδης και απαντά στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμμαχίας ότι «… η ΓΓΠΣ δεν έχει στη διάθεσή της συγκεκριμένα στοιχεία για το ύψος του ποσού των καταθέσεων, που έχουν φύγει στο εξωτερικό τους τελευταίους 20 μήνες…» Φτου σας, για να μην σας βασκάνουμε…

Αλλά εμείς τον χαβά (είδατε γιαβρούμ τι κάνουν τόσα πολλά τούρκικα σήριαλ στην τηλεόραση;) μας. Και καλά αυτά τα στοιχεία δεν τα έχετε…. Για τα άλλα στοιχεία, αυτά που έχετε ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ; Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο φέτος οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας σας έδωσαν μια λίστα με «Διευθύνσεις» και ονόματα 200 περίπου Ελλήνων, οι οποίοι κατέχουν ακίνητα στις ακριβές περιοχές του Λονδίνου, αξίας από 100.000 ευρώ έως 3.000.000 ευρώ. Ενώ υπολογίζεται ότι έχουν τοποθετηθεί στην κτηματαγορά της βρετανικής πρωτεύουσας ελληνικά κεφάλαια περίπου 1 δισ. ευρώ.!!! ΕΔΩ ΞΕΡΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΝΟΜΑΤΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ… Τι κάνατε λοιπόν; Μήπως χάσατε την λίστα; Να παρακαλέσουμε τους Βρετανούς να σας την δώσουν; Μπα, δεν χρειάζεται…. Απλά, δεν έχετε τσίπα, δεν ντρέπεστε για τίποτα… Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ΜΟΝΟΝ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΑΣ!!!

Κλείνουμε με μία ευχή. Οι προσεχείς εκλογές, εφόσον γίνουν βεβαίως γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας, να αποτελέσουν βαλβίδα εκτόνωσης για τον Ελληνικό λαό… Ο λαός να ξεσπάσει ψηφίζοντας ανάλογα, κατάλληλα και κυρίως στέλνοντας στον πολιτικό αγύριστο (πιο κοντά δεν γίνεται γιατί θα βρούνε τρόπο να επιστρέψουν…) όσους ευθύνονται για τις σημερινές αλγεινές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε όλοι μας, πλην των διαφθαρμένων που κονόμησαν όλα αυτά τα χρόνια. Διαφορετικά φοβόμαστε ότι αυτά που ζούμε σήμερα δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα ζήσουμε…. Και οι μόνοι υπεύθυνοι για αυτό θα είναι πλέον αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα. Αυτοί εξωθούν τον κόσμο στα άκρα…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]