Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στη Χάγη για τα μέτρα λιτότητας η Ελλάδα

“Δεν είναι εξτρεμιστές, αλλά πολίτες της μεσαίας τάξης: δάσκαλοι, δικηγόροι κ.α. Αυτοί έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τις περικοπές”, αναφέρει το BBC για την κίνηση μίας Ελληνίδας και της κόρης της να προσφύγουν εναντίον της Ελλάδας στη Χάγη για “γενοκτονία” και “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”.

Πρόκειται για την Όλγα και την Τάνια Γεριτσίδου -ψυχολόγους στο επάγγελμα- οι οποίες αποφάσισαν να αποτανθούν στο Διεθνές Δικαστήριο, για να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους της λιτότητας στη χώρα μας.

Μαζί τους συμπλέει μία ομάδα ανθρώπων, από φοιτητές ως συνταξιούχους, που επίσης έχουν θιγεί από τις περικοπές.

“Τα μέτρα μας στερούν την ελευθερία. Αφαιρώντας μας το εισόδημα και την περιουσία, μας αφαιρούν το δικαίωμα για στέγη, τροφή, υγεία και παιδεία” ανέφερε στο BBC η Όλγα.

Παράλληλα, η κόρη της προσθέτει: “Τα μέτρα δεν σπρώχνουν τους Έλληνες απλώς κάτω από το επίπεδο της φτώχειας, αλλά κάτω από το επίπεδο που είναι απαραίτητο για την επιβίωση”.

Οι δύο γυναίκες έχουν αποστείλει επιστολές στην κυβέρνηση Καραμανλή και έχουν μηνύσει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά τώρα αποφάσισαν να κινηθούν πιο αποφασιστικά.

Το BBC παραθέτει τα δεδομένα: πέντε χρόνια ύφεσης, ανεργία και εγκληματικότητα που εκτοξεύονται, βιοτικό επίπεδο που επιδεινώνεται συνεχώς και άνθρωποι που από τη μία στιγμή στην άλλη βρίσκονται στο δρόμο.

“Η κατάσταση είναι δραματική”, παραδέχεται ο δημοσιογράφος, που τις ρωτά εάν οι κατηγορίες για “γενοκτονία” και “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας” είναι εκτός πραγματικότητας, καθώς εδώ δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση.

“Αφαιρώντας μας πόρους μας εμποδίζουν να κάνουμε οικογένεια, ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξάνεται, νέοι μεταναστεύουν και οι γέροντες πεθαίνουν από την έλλειψη ιατρικών υποδομών”, απαντά η Όλγα σε σχέση με την κατηγορία της “γενοκτονίας”.

Για την πρόθεση, η Τάνια απαντά ότι δεν είναι γνωστό τι έγινε με πρόθεση και τι όχι, ωστόσο πριν πάρουν αυτές τις αποφάσεις γνώριζαν τις συνέπειες και αποφάσισαν να προχωρήσουν.

“Μπορούμε να αποδείξουμε ότι γνώριζαν τη σοβαρότητα των συνεπειών και όχι μόνο δεν τους πείραξε, αλλά απέκλεισαν όλες τις άλλες λύσεις”, προσθέτει.

Πού βρίσκεται η υπόθεση τώρα; Το Διεθνές Δικαστήριο έλαβε το αίτημα και θα εξετάσει τα στοιχεία τους.

Ωστόσο ο συνταγματολόγος Δ. Κατρούγκαλος, που μιλά επίσης στο BBC, αναφέρει πως νομικά η υπόθεση δεν στέκει.

“Το καταλαβαίνω μόνο ως ανθρώπινη αντίδραση στην κρίση” προσθέτει.

Το BBC απευθύνθηκε και στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη, η οποία κρίνει ότι είναι “απλοϊκός” ο τρόπος που οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν το θέμα.

“Καταλαβαίνω την οργή του κόσμου, δεν κατανοούν τι είναι η κρίση”, αναφέρει.

“Νομίζουν ότι είναι το αποτέλεσμα της λιτότητας, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας οικονομίας που είχε υποστεί δεκαετίες κακοδιαχείρισης. Για χρόνια οι Έλληνες ψήφιζαν τα κόμματα και τους πολιτικούς ηγέτες που οι δύο γυναίκες τώρα κατηγορούν”, προσθέτει.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.
    Την πρωτοβουλία των ΓΕΡΙΤΣΙΔΟΥ, πρωτοέφερε στο φως με 90λεπτη εκπομπή , ο Τ/Σ BLUE SKY, την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011, ώρα 22:00 ο Νίκος Αργυρόπουλος στην εκπομπή “Η ώρα των Βετεράνων”.

    ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
    www.youtube.com/watch?v=tAZV5_A1L68
    www.youtube.com/watch?v=Z9HRWC1jl7w

    ΣΤΙΣ 11-10-2011, ΕΓΙΝΕ η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΑΝΙΑ-ΜΑΡΙΑ ΓΕΡΙΤΣΙΔΟΥ, ΓΙΑ Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος και Γενοκτονία κατά του Ελληνικού έθνους, σε καιρό ειρήνης.
    http://wp.me/pbW97-pnn

    Η Όλγα Γεριτσίδου είχε υποβάλλει στις 22-3-2011 και ΜΗΝΥΣΗ για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατά ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και κυβερνητικών στελεχών!!!! για τα εγκλήματα τους κατά του συνόλου του Ελληνικού Λαού


    Το site των ΓΕΡΙΤΣΙΔΟΥ για περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες τους, είναι το, http://www.humansupport.gr/
    και εδώ είναι ένα σύντομο βίντεο της ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΙΤΣΙΔΟΥ,
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D-szzuQkI6Q

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]