Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ετοιμάζουν νέα διχαστικά διλήμματα

Γράφει ο Δημήτρης Μπεκιάρης

Τα οικονομικά, επιχειρηματικά, πολιτικά, ντόπια και ξενικά συμφέροντα που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την υπογραφή των δύο μνημονίων, που συμφώνησαν στην επιβολή του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος της εγκατάστασης της δοτής κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου και που απεργάζονται σήμερα σενάρια συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, εκδηλώνουν σιγά – σιγά τους φόβους τους αναφορικά με τον «κίνδυνο» την επόμενη των εκλογών να μην σχηματιστεί κυβέρνηση, ακόμη και αν τα μέχρι πρότινος «μεγάλα» κόμματα συνεργαστούν.

Η εγχώρια διαπλοκή, τα πολιτικά και οικονομικά κέντρα της υπερεθνικής ελίτ και οι νεοφιλελεύθερες μειοψηφικές γκρούπες, αφού οδήγησαν δια των αποφάσεων, των στρατηγικών επιλογών και των πρακτικών τους στον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος, άγχονται σήμερα σε ότι έχει να κάνει με τις δυνατότητες που διαθέτουν πλέον ώστε να ελέγξουν τις πολιτικές εξελίξεις. Αντικειμενικός σκοπός των δανειστών και των ντόπιων εντολοδόχων τους είναι να εφαρμοστεί το καταστροφικό για τον ελληνικό λαό πρόγραμμα των σκληρών μέτρων που συνοδεύουν τις δανειακές συμβάσεις.

Η αποδυνάμωση των πολιτικών φορέων που ασκούν εξουσία αποτελεί βασικό εργαλείο για τον έλεγχο του πολιτικού συστήματος, ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον και οι προϋποθέσεις για κυβερνήσεις συνεργασίας, δηλαδή κυβερνητικοί σχηματισμοί ασταθείς και ευάλωτοι ώστε να υποκύπτουν σε πιέσεις και να είναι ελεγχόμενοι. Οι ενδείξεις, ωστόσο, που έχουν στα χέρια τους τα εξωθεσμικά κέντρα ελέγχου και χειραγώγησης της πολιτικής ζωής, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ανάπτυξη του συγκεκριμένου διαδικαστικού πλαισίου κατακερματισμού του πολιτικού συστήματος είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η δημιουργία νέων κομμάτων από τα σπλάχνα των δύο μεγάλων παρατάξεων, η ενίσχυση των κομμάτων της Αριστεράς, τα οποία συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστό μεγαλύτερο από 35% και η αμφισβήτηση του μεταπολιτευτικού μοντέλου λειτουργούν διαλυτικά για τα μεταπολιτευτικά στερεότυπα. Οι υποστηρικτές των μνημονίων και τα εντεταλμένα όργανα των Βρυξελλών και του Βερολίνου θέτουν πλέον ως στόχο να επιτύχουν όσο γίνεται μεγαλύτερη συσπείρωση γύρω από τους πολιτικούς φορείς που ακολουθούν πιστά τον μονόδρομο της Τρόικας και των νεοφιλελεύθερων συνταγών, οι οποίες αποσταθεροποιούν τη λειτουργία της Ευρωζώνης.

Η είδηση, ότι προσεχώς θα προβληθεί σπότ με σύνθημα «Ελλάδα-ΕΕ. Μαζί», είναι ενδεικτική του τι θα ακολουθήσει όταν η χώρα εισέλθει και επίσημα πλέον σε προεκλογική περίοδο. Νέα διχαστικά διλήμματα και νέοι εκβιασμοί θα τεθούν στον ελληνικό λαό. Ήδη οι δυνάμεις της μνημονιακής πολιτικής, το πολιτικο – επιχειρηματικό σύμπλεγμα συμφερόντων που στηρίζει την δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως σωστά σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ταυτίζουν «το Μνημόνιο με την Ευρώπη και την απόρριψη του Μνημονίου με απόρριψη της Ευρώπης, έξοδο από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή!». Αυτές οι δυνάμεις θέλουν οι επόμενες εκλογές, όταν και όποτε γίνουν να προσλάβουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος, ώστε να τεθούν τα διλήμματα ως εξής: «Έξοδος η παραμονή στην Ευρωζώνη», «χρεοκοπία ή παραμονή στο ευρώ», «διάσωση της ελληνικής οικονομίας ή επιστροφή στη δραχμή»; Το ζητούμενο, όμως, είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη να είναι ισότιμη.

Στον δρόμο για τις κάλπες, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να υποκύψει σε άλλους εκβιασμούς. Το κόμματα, τα οποία δημιουργούνται στα Αριστερά και στα Δεξιά του πολιτικού συστήματος, μπορεί να είναι πολλά, αλλά οι πολιτικές είναι δύο.

Η ευρωπαϊκή ενοποίηση και η σταθεροποίηση της Ευρωζώνης, απειλούνται μόνο από τις εχθρικές προς την δημοκρατία νεοφιλελεύθερες στρατηγικές και πολιτικές, οι οποίες έχουν καταστήσει την Ελλάδα και τον λαό της «πειραματόζωα». Η μοναδική λύση είναι η ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η μοναδικη λυσι ειναι η φυλακιση των κοινοβουλετικων που μας εβαλαν με το ετσι θελω στην φιδοφωλια και καταστραφηκαμε .
    Οποιος μιλαει ακομη για ΕΕ και ευρω , δυο τινα συμβαινουν .
    Α) Ειναι ασχετος
    Β) ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΟΥΝΟΣ .
    Η ΕΕ εγινε κομματια , οχι επειδη απετυχαν οι μαριονετες , αλλα επειδη τελειωσε και η πρωτη φαση του σχεδιου .
    Δηλαδη η σκλαβωση των Εθνων κρατων κι η αρπαγη ΟΛΟΥ του πλουτου και το μπασταρδεμα των .
    Και αντι να βλεπουμε την ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ Ευρωπη να βαζει ταξη στον κοσμο , βλεπουμε μια ξεδοντιασμενη μπαμπογρια να μπαινοβγαινει σε σκοτεινες στοες και να στελνει τα παιδια τους να σφαζουν λαους , υπηρετοντας (ταχα) την Αμερικη που δηδεν ειναι υπερδυναμη και να καταστρεφη με σχεδιο και δωσιλογους , τα Εθνη και τους πολιτες της .
    Δεν υπαρχει κανενας εκβιασμος . Αν δεν βγουμε απο την τρυπα , θα μας φανε ζωντανους .
    Και μονο ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ σωτηριας μας εμεινε . Διαλυση του ολιγαρχικου καθεστωτος .
    Δεν πιστευω οτι θαναι για πολυ καιρο ακομη το διαδυκτιο ελευθερο .
    ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]