Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τρόικα στέλνει διαταγές, προειδοποιεί και οι εγχώριοι υπάλληλοί της τρέχουν να την εξυπηρετήσουν


Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός αυτό. Ελέω ανικανότητας(;) Γιώργου Παπανδρέου, η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα άτυπο προτεκτοράτο, με τοποθετημένη κυβέρνηση, με Σύνταγμα που έχει καταπατηθεί εκατοντάδες φορές, με πολιτικούς μαριονέτες που τρέμουν την απομάκρυνσή τους από την εξουσία και αντάλλαξαν το χρέος τους προς την πατρίδα με το χρέος τους προς την τρόικα, τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους και με πολίτες που έχουν νεκρωθεί πολιτικά και προτάσσουν το προσωπικό μικροσυμφέρον τους (που την επομένη ημέρα είναι δεδομένο πως δεν θα υπάρχει) και με την σιωπή τους συναινούν στην προγραμματισμένη εξαθλίωσή τους ή ακόμη και στον... φυσικό(!) θάνατό τους.

Μία κυβέρνηση που λειτουργεί με κύριο γνώμονα το συμφέρον των "δανειστών", είναι σαφές πως δεν είναι κυβέρνηση που εκπροσωπεί τους πολίτες, ούτε -φυσικά- λειτουργεί με βάση το Σύνταγμα της χώρας. Η κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση που είτε συγκυβερνά είτε περιορίζεται σε άναρθρες κραυγές διαμαρτυρίας -αλλά μέχρις εκεί-, έχουν συμφωνήσει και έχουν συντελέσει τα μέγιστα στην ανήκεστη επίθεση που δέχονται οι Έλληνες πολίτες. Με το δεδομένο πολιτικό προσωπικό, αλλά και με τον πολιτικό "ορίζοντα" που διαφαίνεται (στην περίπτωση που γίνουν εκλογές), δυστυχώς δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στον προγραμματισμό της τρόικας, η οποία ξεδιάντροπα διατάζει τους εγχώριους υπαλληλίσκους της στην συνέχιση της καταστροφής.

H τρόικα δεν θέλει αυτοδυναμία κανενός κόμματος

Την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά τις εκλογές εξέφρασε εμμέσως σε ανακοίνωσή του μετά την άτυπη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ ο ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν. Από τη μία επανέλαβε ότι το ελληνικό χρέος θα είναι καταλήξει να είναι βιώσιμο, ζήτησε όμως από τους έλληνες πολιτικούς να εμφανιστούν ενωμένοι.

Ανάλογη πρόταση προς του έλληνες πολιτικούς έκανε μέσα από τις σελίδες της Καθημερινής της Κυριακής και ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις Ντε Γιάγκερ. Η πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο, έχει τον τίτλο «Από τους πολιτικούς σας εξαρτάται η σωτηρία σας» και σε αυτή τονίζει ότι αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις όπως συμφωνήθηκαν η Ολλανδία θα ακολουθήσει τις αποφάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να δεχθεί κούρεμα των ομολόγων που έχει ο δημόσιος τομέας, δηλαδή τα κράτη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο αντιπρόεδρος της οποίας εμφανίστηκε ικανοποιημένος με τα 800 δισ. που έφτασε το ύψος του τοίχους προστασίας της Ευρώπης.

Και ενώ πολλοί Ευρωπαίοι τονίζουν ότι η αύξηση των κονδυλίων στήριξης έχουν ως στόχο να καθησυχάσουν τις αγορές και να μην χρειαστεί να εκταμιευτούν, η πρώην Σύμβουλος της Βρετανικής Κυβέρνησης Βίκυ Πράις ζήτησε επιπλέον συγκέντρωση πόρων θεωρώντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον κούρεμα.

Προειδοποίηση ΔΝΤ στα ελληνικά κόμματα να αποφύγουν τους λαϊκισμούς

Προειδοποίηση εν όψει εκλογών στην Ελλάδα, προς τα δύο μεγαλύτερα κόμματα κυρίως, να μην υποκύψουν σε λαϊκισμούς και υποσχέσεις, απευθύνει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το Ταμείο παρακολουθεί με σκεπτικισμό κάποιες τάσεις λαϊκισμού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. Τονίζει δε πως «αν και στο ταμείο έχουν καταλήξει στην απόφαση να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως παρεμβάσεις στην ελληνική εσωτερική πολιτική, και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία επίκεινται εκλογές, διακριτικά διαμηνύουν στο πολιτικό σύστημα της χώρας και κυρίως στα δυο κόμματα εξουσίας, που έχουν άλλωστε συνυπογράψει και υπερψηφίσει το νέο μνημόνιο, να μην υποκύψουν σε λαϊκισμούς και υποσχέσεις».

Το ΔΝΤ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να προειδοποιεί ότι η στάση της νέας κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων, αποτελεί το "κλειδί" για να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο απρόσκοπτα η πρώτη αξιολόγηση της πορείας του νέου προγράμματος από την οποία θα κριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Οι παρόντες Έλληνες πολιτικοί είναι το ζωντανό παράδειγμα βδελύγματος πολιτικής παρουσίας και η ιστορία (αλλά και διάφορες επιστήμες περί την ψυχολογία) θα καταγράψει την δοτή - καταστροφική συμπεριφορά τους, ως παράδειγμα προς αποφυγή όλων όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πολιτική σκηνή της χώρας τους.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ .
    Ο ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΣ ΙΟΥΔΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ,
    ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑΥΤΟΝ , ΜΕΤΑΜΕΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑ-
    ΞΕ ΚΑΙ ΕΝΕΚΑ ΤΩΝ ΤΥΨΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΨΑΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ .

    ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΜΕΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΟΥΔΑΣ ?
    ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΙ , ΑΛΛΑ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To μόνο σχόλιο που έχω να κάνω, σαν συμπλήρωμα στις σκέψεις του Κωνσταντίνου είναι το εξής ερώτημα:

    Γιατί όλα τα κόμματα που αποφάσισαν να συγκυβερνήσουν δεν νοιάστηκαν για το πολιτικό κόστος, που όλα δείχνουν ότι είναι υψηλό - αφού έχουν διαλυθεί ή συρρικνωθεί; Μήπως το τελικό ζητούμενο ήταν η διάλυση / συρρίκνωση αυτών των κομμάτων, ώστε να οδηγηθούμε σε κατακερματισμό των πολιτικών σχημάτων και "οικουμενικές κυβερνήσεις"-μαριονέτες; Και τέλος, θα μείνω και με αυτή την απορία: υπήρχε κίνητρο αρκετά δελεαστικό ώστε να κάνει τα κόμματα αυτά να δεχθούν αυτή την πρόταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι αυτο νομιζω οτι δεν εχουμε δει ολο το σχεδιο ακομα, κατι δεν κολλαει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]