Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Όλα τα σημάδια δείχνουν πόλεμο, αλλά με ποιόν;


Τα στρατιωτικά επιτελεία στη Ρωσία προετοιμάζονται για πόλεμο. Στον Καύκασο, τα ρωσικά στρατεύματα εξοπλίζονται με ότι πιο σύγχρονο οπλικό σύστημα υπάρχει διαθέσιμο. Νέα βαριά άρματα μάχης T-90 και πυραυλικά συστήματα πυροβολικού σε μεγάλους αριθμούς ενισχύουν τις επίγειες δυνάμεις στη Νότια Στρατιωτiκή Περιφέρεια.

Οι ρωσικές δυνάμεις στον Καύκασο είναι σε κατάσταση συναγερμού. Οι στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή πάρα πολλές.

Στην Κασπία Θάλασσα, κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, μια πυραυλική μεραρχία νοτιοδυτικά της Κασπίας έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Τα πυραυλικά σκάφη του Στόλου της Κασπίας δεν βρίσκονται άλλο στο αγκυροβόλιό τους στο Αστραχάν, αλλά πολύ νοτιότερα, στις ακτές του Νταγκεστάν.

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται και τα ρωσικά στρατεύματα στην Αρμενία, στην ρωσική στρατιωτική βάση στο Γκιουμρι. Μεγάλης κλίμακας χερσαίες ασκήσεις έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες βδομάδες μεταξύ των στρατευμάτων της Αρμενίας και της Ρωσίας.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας βδομάδας, σε μία μόνο άσκηση έλαβαν μέρος πάνω από 100 συστήματα πυροβολικού. Τα πληρώματα των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στην αρμενική βάση έχουν πετάξει εκατοντάδες αποστολές κατάρτισης από τις αρχές του έτους. Οι οικογένειες των στρατιωτικών στη ρωσική βάση έχουν ήδη εκκενωθεί από την περιοχή.

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες του Κρεμλίνου για την περιοχή φέρουν δύο ονόματα: Μπακού και Τιφλίδα. Η Μόσχα δεν γνωρίζει την στάση που είναι να κρατήσουν οι δύο αυτές πρωτεύουσες, στην περίπτωη που το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν. Είναι πολύ πιθανό να επιλέξουν να λάβουν μέρος με τον συνασπισμό κατά του Ιράν.

Στρατιωτικοί αναλυτές στη Μόχα αναμένουν την ισραηλινή επίθεση το καλοκαίρι. Η γραμμή εφοδιασμού των ρωσικών στρατευμάτων στην Αρμενία εξαρτάται από τις διαθέσεις της Τιφλίδας. Τα ρωσικά στρατεύματα είναι στην Αρμενία αποκομμένα από τον χερσαίο ανεφοδιασμό.
Για την περίπτωση που η Τιφλίδα αρνηθεί την διέλευση των Ρώσων από την επικράτειά της, η μόνη επιλογή της Μόσχας είναι η βίαιη διέλευση.
Στην περίπτωση του Μπακού, η Μόσχα ανησυχεί ότι η ηγεσία αυτού του κράτους είναι να προσπαθήσει να αδράξει την ευκαιρία ενός πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, και να επιτεθεί στρατιωτικά στους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Το Αζερμαπαιτζάν συνεχίσει να εξοπλίζεται σαν αστακός. Τα δισεκατομμύρια του πετρελαίου που ρέουν, κάνουν αυτό δυνατό.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ρητορικο το ερώτημα. Γέμισαν τα Βαλκάνια και ο Καύκασος με ανδρείκελα των Δυτικών που έχουν ζώσει ασφυκτικά τους Ρώσους και ήδη τους δείχνουν τα δόντια τους. Να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]