Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Α. Ζιπέ: «Διάτρητα τα ελληνο-τουρκικά σύνορα»


Σύνορα «κόσκινο» χαρακτηρίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα ο γάλλος υπουργός εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, σε συνέντευξή του στους Financial Times, όπου αναφέρεται στην ανάγκη της αποτελεσματικής φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων- κάτι που δεν συμβαίνει αυτή την στιγμή όπως σημειώνει- ενώ διαβεβαιώνει πως αν επανεκλεγεί ο Νικολά Σαρκοζί, η Γαλλία θα υιοθετήσει πιο αποφασιστική στάση στο θέμα της μετανάστευσης στην ΕΕ και του εμπορίου.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απειλή του Νικολά Σαρκοζί ότι θα βγάλει την χώρα από την συνθήκη του Σένγκεν αν δεν εφαρμοστούν φέτος πιο αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι, ο Αλέν Ζιπέ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι κακή μέθοδος που και που να χτυπάς (τη γροθιά) στο τραπέζι».

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ, διευκρίνισε ότι ναι μεν η Γαλλία εξακολουθεί να υποστηρίζει την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων εντός της ζώνης Σένγκεν, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η ΕΕ δεν πρέπει να φυλάξει καλύτερα τα σύνορά της.

«Θέλουμε τα εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν να ελέγχονται, κάτι που δεν συμβαίνει αυτή την στιγμή. Τα Ελληνο-Τουρκικά σύνορα για παράδειγμα, είναι διάτρητα» δηλώνει ο Ζιπέ, επιμένοντας ότι η διοίκηση της ζώνης Σένγκεν θα πρέπει να υπάγεται στον έλεγχο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αντί της Κομισιόν.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]