Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζητάνε την ψήφο μας για να μας εξοντώσουν με "λαϊκή εντολή"

Του Δημήτρη Μυ

Μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί και μονότονοι, όμως επιβάλλεται από την κατάσταση: Προεκλογική περίοδος και τα κόμματα (πρώην εξουσίας) δεν αντιστέκονται στον πειρασμό και επανέρχονται στο γνωστό παραμύθι. Τάζουν, ελπίζοντας ότι ο κόσμος εξακολουθεί να τρώει κουτόχορτο.

Πλησιάζοντας, λοιπόν, στις εκλογές, καλό είναι να επαναλάβουμε, με τη βοήθεια ειδικών τι ακριβώς μας περιμένει μετά τις εκλογές. Να τα γνωρίζουμε πριν πάμε να ψηφίσουμε έχοντας κατά νου ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Πως γράφει λοιπόν η εξειδικευμένη σε φοροτεχνικά- λογιστικά ζητήματα ιστοσελίδα, μετά τις εκλογές η προετοιμαζόμενη συγκυβέρνηση (υπό Παπαδήμους) θα μας σερβίρει:

- Κατάργηση 13-14ου μισθού (παντού)

- Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας , μαζί με όποιες μειώσεις επιφέρει σε μισθούς, επιδόματα ανεργίας κλπ.!

- Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων

- Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας

- Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.

- Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων

- Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας

- Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα - Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά

- Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε από απόλυση είτε από σύνταξη.

- Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄ κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.

- Αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%

- Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά

- Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ

- Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα

- Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

- Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας

- Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου

- Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο

- Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης

- Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών

- Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.

- Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ένα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)

- Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου

- Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (Φόρος εισοδήματος, Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, Τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ 2009, Έκτακτη εισφορά ακινήτων, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011, Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)

- Ιδιώτες φοροεισπράκτορες

Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας

Όταν λοιπόν θα ακούμε όλα όσα πρόκειται να μας πουλήσουν προεκλογικά οι υπηρέτες των Εποπτών, των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, και κυρίως όταν θα φτάσει η ώρα της κάλπης, καλό είναι να έχουμε κατά νου την επερχόμενη λαίλαπα...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. 'Ολα αυτά που αναφέρονται πιστεύω οτι τα γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός και θέλω να πιστεύω ότι θα πράξει τα ανάλογα.
    Τέλος στην βρωμερότητα των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ψήφιση
    αντιμνημονιακού κόμματος, άσχετα αν όλοι αυτοί δεν μπορούν να συγκροτήσουν ένα ενιαίο μέτωπο ώστε να στείλουν οριστικά και αμετάκλητα στο βούρκο τους προδότες ανθέλληνες και τα όζοντα αφεντικά τους.
    Η Ελλάδα είναι μία πάμπλουτη χώρα (ορυκτός πλόύτος, πετρέλαιο, αέρια, εξαίρετη και πολυποίκιλη και ίσως μοναδική χλωρίδα, ιστορία, πολιτισμός, τουρισμός, ναυτιλία και πόσα άλλα) με άπειρες δυνατότητες σε οποιοδήποτε τομέα, επίσης και για το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της επιστημονικό και μη, που ως γνωστόν διαπρέπει όπου της γης εκτός φυσικά της ίδιας της Ελλάδας.
    Όλα αυτά τα θέλουν τζάμπα οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι μέχρι σήμερα προδοτικά φερόμενοι μιζαδόροι κατ΄επάγγελμα κυβερνήτες μας που χρόνια τώρα αποβλακώνουν τον Ελληνα αφήνοντας τον αμόρφωτο και ανενημέρωτο στο οτιδήποτε έχει σχέση με την ιστορία του τα Εθνικά θέματα και κυρίως την παιδεία που θα έπρεπε να του δίδεται.
    Συνέλληνα θα τους αφήσεις να σε καταστρέψουν τελείως ???
    Με την διαμορφωθείσα σήμερα κατάσταση, η γνώμη μου είναι μακριά από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ψήφο στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αργότερα που οι εγκληματίες θα έχουν υποχρεωτικά απομακρυνθεί, τα βρίσκουμε....
    Ωστόσο αυτό που με εκπλήσει είναι το θράσος με το οποίο συμπεριφέρονται οι ΠΑΣΟΚ -ΝΔ, θέλουν λένε να είναι το πρώτο κόμμα....
    Πως έχουν τέτοιο θράσος /βεβαιότητα, μήπως έχουν σχεδιάσει τίποτα για τις εκλογές ??? όπως σοβαρά επεισόδια για την μη προσέλευση στις κάλπες, εκτεταμένη νοθεία, κα.
    Έχω σοβαρή ανησυχία....
    Χρειάζεται επαγρύπνιση και ανάλογη δράση από όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]