Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άραγε είμαστε λαός ηλιθίων;


Tου Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου


Είναι γνωστό το ρητό ότι ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Στην δική μας την περίπτωση είχαμε επί δεκαετίες ηγέτες που μας κορόιδευαν με τον χειρότερο τρόπο, έκλεβαν με άνεση και λεηλατούσαν το κράτος, υπέγραφαν προδοτικές συμφωνίες και έβαζαν σε υποθήκη το μέλλον μας, καλλιεργούσαν μια πολιτική λάϊιφ στάιλ και ανεδείκνυαν βουλευτές, ηθοποιούς ηλιθίων σήριαλ σε στυλ «τόλμη και γοητεία», σεξολόγους, θεατρίνους, πρωταγωνιστές τηλεμαχιών σε στυλ τηλεοπτικών σόου και κοινούς απατεώνες. Άρτος και θεάματα για ένα ξεπουλημένο λαό.

Όλα αυτά όμως έφτασαν στο αποκορύφωμα από το 2009 και μετά όταν ήρθε ο περίφημος αυτός, ο ΓΑΠ, με κύρια αποστολή να παραδώσει την χώρα μετά βαΐων και κλάδων στην λεηλασία της Νέας Τάξης ενώ εμείς τον χειροκροτούσαμε στεφανωμένο να παρελαύνει από τις πλατείες και τα χωριά μας.

Και τώρα ήρθε η ώρα της μεγάλης κρίσης. Και ενώ η κοινωνία έχει καταρρεύσει, η οικονομία έχει καταστραφεί, η ελληνική οικογένεια έχει διαλυθεί, η χώρα έχει προδοθεί και η εθνική μας υπόσταση ακόμα και αυτή έχει υποθηκευτεί άμεσα, εμείς είμαστε έτοιμοι ξανά να επιβραβεύσουμε τους προδότες μας και όλους αυτούς τους κυρίους που μας παρέδωσαν στον εθνικό μας όλεθρο. Ξέρετε πως τρίβουν τα χέρια τους στην άλλη πλευρά του Αιγαίου βλέποντας τα χάλια που μας έφτασαν οι προαγωγοί της εθνικής αυτοκτονίας μας;

Ακόμα και μόνο η προοπτική ότι αυτοί οι ίδιοι που έσπειραν την μεγαλύτερη εθνική συμφορά είναι πιθανό να ξαναπιάσουν την πλειοψηφία και να είναι ξανά στην αρχή και από πάνω μας, με γεμίζει τρόμο, όχι για τόσο για τις πολιτικές συνέπειες αυτής της προοπτικής, αλλά για το εθνικό κατάντημα ενός άλλοτε παραδειγματικού λαού για το φιλότιμο και την φιλοπονία του.

Υπάρχει και το επιχείρημα. Δηλαδή τι θέλετε να μην έχουμε ισχυρή κυβέρνηση, να είμαστε ακυβέρνητοι; Αλήθεια το 2007 δεν βγάλαμε ισχυρή κυβέρνηση; To 2009 δεν εκλέξαμε ισχυρή κυβέρνηση; Ήταν η πιο ισχυρή κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και προκάλεσε την μεγαλύτερη εθνική καταστροφή στην νεότερη ιστορία μας. Η πιο ισχυρή ελληνική κυβέρνηση έφερε την ξένη κατοχή στην Ελλάδα. Να μας λείπουν πια οι ισχυρές κυβερνήσεις. Όχι άλλη εθνική καταστροφή. Φτάνει πια.

Άραγε είμαστε λαός ηλίθιων; Άραγε είναι η πικρή αλήθεια αυτό που μου είπε πριν από λίγες μέρες κάποιος φίλος, ότι αν ο Εφιάλτης έβαζε σήμερα υποψηφιότητα στην εκλογική περιφέρεια της Σπαρτής, θα έβγαινε πανηγυρικά βουλευτής;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Γιατί, ο ΓΑΠ δεν θα βγει πανηγυρικά βουλευτής; Γιατί αναρωτιόμαστε αν είμαστε λαός ηλιθίων; Ακόμα και εάν δεν βγουν πανηγυρικά οι τρεις μνημονιακοί, θα κάνουν οι ίδιοι κυβέρνηση μαζί με μικρά κόμματα, οπότε δεν θα γλιτώσουμε ποτέ από τη Διαβολοπούλου - υπουργό. Και εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο, πάλι θα κάνουμε αυτό που επιθυμεί η νέα τάξη περισσότερο από όλα, δηλ. να ψηφίσουμε μόνοι μας μία χούντα, οπότε και τα μνημόνια θα εφαρμοστούν και δεν θα μπορούμε να αντιδρούμε, ούτε καν φραστικά! Θα μας πουν π.χ. ότι θα διώξουν τους λαθραίους, αλλά τα μνημόνια - μνημόνια! Μην απορείτε, θα τα δούμε αυτά μετά τις εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι προφανες οτι ζουμε στη χωρα των Λωτοφαγων.Γι αυτο οι πολιτικοι μας τραγουδανε το τσομπανακος ημουνα προβατακια φυλαγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εως καί τίς προηγούμενες εκλογές αυτό αποδείξαμε.
    Είναι η τελευταία ευκαιρία νά το αλλάξουμε αυτό,αλλιώς χαθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο φοβος ειναι παιδια, ο φοβος της ακυβερνησιας, των απειρων νεαρων και της Τουρκιας που καιροφυλακτει.Αν ειμασταν σε αλλο γεωγραφικο πλατος, τα μνημονιακα κομματα θα ειχαν παει στο σκουπιδοντενεκε και θα δοκιμαζαμε ο,τι μας αρεσει κι αν δεν εβγαινε καλο, παμε γι αλλα χωρις συνεπειες.Εδω αν γινει καμμια στραβη, οι συνεπειες δεν ανατρεπονται, θα ειναι για πολυ καιρο.[βλεπε Κυπρος].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]