Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O Economist «βλέπει» Παπαδήμο για μετά τις εκλογές

Μετά την άποψη του Wall Street Journal ότι ο Παπαδήμος θα παραμείνει στην ενεργό πολιτική και μετά τις εκλογές, και το βρετανικό περιοδικό θεωρεί ότι ο σημερινός πρωθυπουργός θα έχει ένεργο ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση.

Με τίτλο: «Σε σταθερή πορεία, παραδόξως», η βρετανική επιθεώρηση Economist αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, κάνοντας παράλληλα πρόβλεψη για τις κάλπες.

Ο Economist εκτιμά οι πρόωρες εκλογές θα βγάλουν σταθερότητα παρά αναστάτωση, θεωρώντας πολύ πιθανό να σχηματιστεί κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων γράφει: «Οι κινδυνολόγοι θεωρούν ότι θα ενισχυθoύν τα τρία κόμματα της Αριστεράς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, αλλά και κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή, η οποία για πρώτη φορά ενδέχεται να μπει στη Βουλή.

» Συνολικά μέχρι και δέκα κόμματα μπορεί να καταφέρουν να μπουν στο Κοινοβούλιο. Πόση αξία θα έχουν όμως;»

Η επιθεώρηση συμπληρώνει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραμένουν μεγάλα κόμματα, η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενδεχομένως να συσπειρώσει και πάλι ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης του κόμματος.

«Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ΝΔ με το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος, θα σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Ένας τέτοιος συνασπισμός θα είχε ισχυρή πλειοψηφία. Ενδεχομένως αρκετοί νυν υπουργοί να παραμείνουν στη θέση τους.

» Ακόμα και ο κ. Παπαδήμος μπορεί να πειστεί από τον κ. Σαμαρά να παραμείνει, ίσως και ως αντιπρόεδρος. Θα ήταν μια διαβεβαίωση στην Ευρώπη ότι η χώρα εξακολουθεί να βαδίζει στο σωστό δρόμο».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ναι , οι ιδιοι εφιαλτες με διαφορετικο γραφειο .
    Και οι εδω υπηρετες των τοκογλυφων , ετοιμαζονται .
    Αρχισαν να μαζευουν τους πραιτωριανους γυρω τους γιατι ξερουν οτι ειναι πολυ κοντα η μερα της κρισεως , για αυτους .
    Θα τους φανατισουν και θα τους δωσουν εντολη να χυσουν και αιμα , αν χρειστη για να μεινουν στην "εξουσια" .
    Εχθες μαζεψε τους δικου της η πρασινη λαιλαπα .
    Οπου χωρις ιχνος ντροπης οι πρασινοι ρουφιανοι , πηγαν και εδωσαν εντολη στον γελοιο και τσαρλατανο λαοπλανο να συνεχιση τις υπηρεσιες του στους κατακτητες .
    ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε μπα να ενισχυθούν όποια θέλει ο κόσμος. Τα αποτελέσματα θα μαγειρευτούν και θα σερβιριστούν στο πιάτο και τον μάγειρα δεν θα τον δει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]