Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κίνα: "H στάση μας στο ζήτημα της Συρίας είναι θέμα αρχής"


"Καμιά εξωτερική δύναμη δεν μπορεί να ανατρέψει τον Assad - ούτε καν οι ΗΠΑ"

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν σταθεί ενωμένες σε ό,τι αφορά στην στάση τους στη συριακή κρίση, κρίνοντας ότι η σύγκρουση αυτή θα πρέπει να επιλυθεί μόνο μέσω της διπλωματικής οδού. Το δορυφορικό δίκτυο Russia Today προσκάλεσε την κ. He Wenping, καθηγήτρια της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών και ειδικό σε θέματα που αφορούν στη Μέση Ανατολή, σε μια προσπάθεια αναζήτησης των λόγων για τους οποίους οι δύο παγκόσμιες δυνάμεις έχουν συνταχθεί και αλληλοστηρίζονται στη δεδομένη ιστορική στιγμή.

Γαλλικό ειδησεογραφικό ιστολόγιο Voltaire Network
με πληροφορίες από RT News


Eίναι γεγονός ότι η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν αντιταχθεί σθεναρά σε οποιαδήποτε επέμβαση στη Συρία, τονίζοντας την ανάγκη για μια διπλωματική διέξοδο στην κρίση. Η ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής και ειδικότερα σε θέματα Μέσης Ανατολής, κ. Ηe Wenping, διευκρινίζει ότι για την Κίνα αυτό αποτελεί θέμα αρχής.

Η καθηγήτρια της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών υπογραμμίζει ότι η Ρωσία και η Κίνα υπερασπίζονται την αρχή της εθνικής κυριαρχίας. "Οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος θα πρέπει να επέλθει μετά από πρωτοβουλία του λαού αυτής της χώρας", δήλωσε στο Russia Today News.

H κ. He παραδέχθηκε ότι και η Ρωσία και η Κίνα έχουν γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή, και είναι φυσικό να τα υπερασπίζονται: "Όλοι γνωρίζουν ότι η Κίνα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές πετρελαίου από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, γενικά, και ειδικότερα από τις χώρες οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν στοχοποιηθεί από τη Δύση".

"Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι υπάρχουν επαρχίες της Κίνας στα δυτικά που αντιμετωπίζουν απειλή από τις ίδιες αυτές δυνάμεις που ενισχύουν οι Δυτικοί, και ειδικά την Αλ Κάιντα. Οι δυνάμεις αυτές δεν αποκλείεται να δράσουν στο μέλλον στις δυτικές μας επαρχίες, πυροδοτώντας κινήματα αυτονομισμού και απειλώντας την σταθερότητα και την ειρήνη στη χώρα".

"Η κρίση της Συρίας δεν είναι πλέον αποκλειστικά ένα εσωτερικό ζήτημα, δεδομένου ότι, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, τις οποίες έχει επιβεβαιώσει η ίδια η CIA, εξωτερικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων η Αλ Κάιντα, έχουν διεισδύσει στους κόλπους αυτού που η Δύση αποκαλεί "συριακή αντιπολίτευση", σημειώνει η κ. Ηe. "O λεγόμενoς "Ελεύθερος Συριακός Στρατός" δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον συριακό λαό".

"Θα πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουν οι Δυτικοί ότι οι Σύριοι δεν είναι διατεθειμένοι να ακούσουν τις "αντιπολιτευτικές φωνές" εκτός της χώρας τους. Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν ότι υπάρχουν και κάποιες "αντικαθεστωτικές" ομάδες που δρουν μέσα στη Συρία και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές πιέσεις".

Σύμφωνα με την ειδικό σε θέματα γεωπολιτικής, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama, όταν λέει ότι δεν θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. "Στην αρχή του πολέμου της Λιβύης, ακούσαμε τα ίδια λόγια από το Λευκό Οίκο, από το ΝΑΤΟ".

"Ο αριθμός των νεκρών στη Συρία εξακολουθεί να ανεβαίνει. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, θα πρέπει να μιλάμε σήμερα για 8.000 άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτό τον σκηνοθετημένο πόλεμο. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τυφλά τα στοιχεία αυτά, αφού βασίζονται σε ανακοινώσεις αυτών των ίδιων ομάδων "ανταρτών" που έχουν παρεισφρήσει στη χώρα. Η πραγματική εικόνα δεν είναι ακόμα σαφής".

Η κ. He πιστεύει ότι μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν ότι η κατάσταση στη Συρία εξακολουθεί να είναι ευνοϊκή για τον πρόεδρο Bashar Al-Assad. "Καμιά εξωτερική δύναμη δεν μπορεί να ανατρέψει τον Assad, ούτε καν οι ΗΠΑ. Εν τέλει, η κατάσταση επί του εδάφους είναι ο πιο αποφασιστικός παράγοντας που θα καθορίσει για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνει το καθεστώς αυτό στη θέση του".




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]