Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Guardian: Γκρεμίζουν την ελληνική συνοικία της Κωνσταντινούπολης


Το τελευταίο διάστημα, κοντά στην πολυσύχναστη πλατεία Ταξίμ, ο ήχος που κυριαρχεί είναι αυτός του κομπρεσέρ. Παρά τις ενστάσεις και τις προσφυγές κατοίκων, αρχιτεκτόνων και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι αρχές κατεδαφίζουν τη γειτονιά Ταρλάμπασι.

Πολλά από τα κτίρια χρονολογούνται από τα τέλη του 19ου αιώνα και στέγασαν ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Ήδη, αρκετά από αυτά έχουν μείνει άδεια, περιμένοντας τη σειρά τους.

Σε κεντρικό δρόμο, δύο μαγαζιά μένουν ακόμη όρθια.
Κάτοικος της περιοχής δηλώνει στη Guardian ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που λεηλατούν τα άδεια κτίρια, παίρνοντας τα παράθυρα, τις πόρτες, τα καλώδια. «Ο δήμος δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τα ιστορικά αυτά κτίρια», αναφέρει, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος, όντας 70 ετών, δεν έχει πουθενά αλλού να πάει σε αυτήν την ηλικία.

Οι αρχές φιλοδοξούν να κατασκευάσουν ένα έργο που θα περιλαμβάνει κατοικίες, γραφεία, ξενοδοχεία κι ένα εμπορικό κέντρο. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κατεδαφιστούν συνολικά 278 κτίρια.


Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα πολλά που προβλέπονται στην ξέφρενη αναμόρφωση της Κωνσταντινούπολης για το 2012.


Σχόλιο ιστολογίου: Μήπως θα έπρεπε η Ελληνική κυβέρνηση να ανακοινώσει την ισοπέδωση της μουσουλμανικής συνοικίας στην Κομοτηνή, προκειμένου να γίνει κάποιο τεράστιο συνεδριακό διαβαλκανικό κέντρο, το οποίο θα παρέχει θεματικά πάρκα, ξενοδοχείο και ένα μεγάλο πάρκο που θα συμβάλει στο περιβάλλον της πόλης; Γιατί να μην ακολουθήσουμε την ίδια "αναπτυξιακή πορεία" που ακολουθεί και η Άγκυρα; Γιατί να μην ακολουθήσουμε πολιτική ίσων μέτρων, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο "θαύμα" που ονομάζεται Τουρκία; Μήπως επειδή οι πολιτικοί απατεώνες που μας κυβερνούν είναι δειλοί ή μήπως επειδή έχουν προσφέρει ήδη την Θράκη στην Τουρκία;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Πολυ ευστοχο το σχολιο!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ν' αγιάσει το στόμα σου, Κωνσταντίνε, αν και κάνουν ότι δεν σε ακούν.

    Και μια που το έφερε η κουβέντα, στην πλατεία Ταξίμ δεν είναι αυτό το κακόγουστο μνημείο που έστησαν για να θυμούνται ότι μας "νίκησαν" και μας έδιωξαν από τη Μικρασία το '22; Είναι δυνατόν να είναι τυχαίο ότι το έστησαν εκεί, στη συνοικία των Ελλήνων, και όχι σε κάποια άλλη πλατεία;

    Ο λαός μας ακούει και βλέπει πολλά τα τελευταία χρόνια, που δεν θα είχαν γίνει αν οι "πολιτικοί" σε αυτή τη χώρα είχαν έστω και λίγο εθνικό φρόνημα και υπερηφάνεια μέσα τους. Ακούει, βλέπει και τους έχει πολλά μαζεμένα αυτός ο λαός που προδόθηκε με τόσους τρόπους. Και σίγουρα δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντινε ειδες μονο το δενδρο !
    Παραδωσαν το κρατος , την πατριδα και τωρα ξεριζωνουν και τους Ελληνες και θα αφηναν την θρακη ;
    Η Θρακη εχει πουληθη εδω και παρα πολλα χρονια στους Τουρκους , απο τα αφεντικα των κοινοβουλευτικων υπηρετων .
    Ολοι το ξερουμε και ολοι κατα καιρους ερωτουν τους υπευθυνους της προδοσιας , να προσεξουν ! και να παρουν μετρα !!! για την κατασταση στην Θρακη !
    Σοβαροτης κυριοι .
    Χρονια πολλα για σημερα της Αγιας μας Ορθοδοξιας , καλη Σαρακοστη καλη μετανοια σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και καλη ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οτι και να χτιζουν, πλησιαζει η ωρα που η Πολη θα ισοπεδωθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]