Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

El Erian: «H νέα συμφωνία για την Ελλάδα δίνει απλώς χρόνο στους Ευρωπαίους»

«Πολλοί επενδυτές εύχονται να αποχαιρετήσουν την ελληνική κρίση χρέους», αναφέρει σε άρθρο του ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, διαχειριστής κεφαλαίων της Pimco, που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times.

Όπως εκτιμά οι ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους την ελληνική κρίση χρέους και τα προβλήματα της περιφέρειας του Νότου και να επικεντρωθούν στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας και την ανάπτυξη. Tονίζει όμως ότι η ευχή αυτή «είναι κάπως πρόωρη».

Προβλέπει επίσης ότι σύντομα και αυτή η συμφωνία για την Ελλάδα θα βρεθεί υπό πίεση από τις αγορές.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ελ Εριάν σημειώνει ότι ακόμα και με την αμφίβολη πλήρη εφαρμογή του νέου προγράμματος για την Ελλάδα το χρέος θα διαμορφωθεί στο μη-βιώσιμο 120% του ΑΕΠ, κρατώντας μακριά το ιδιωτικό κεφάλαιο και στερώντας τη χώρα από το οξυγόνο που χρειάζεται για επενδύσεις, ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και θέσεις εργασίας.

Όπως τονίζει, «η συμφωνία δίνει απλά λίγο περισσότερο χρόνο για να επανέλθει δριμύτερο το ελληνικό δράμα» σε όλο του το μεγαλείο.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να «χτίσουν» πιο ισχυρά τείχη προστασίας για να προστατεύσουν χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, αλλά και να ενισχύσουν τον τραπεζικό κλάδο.

Για τους επενδυτές δίνεται η ευκαιρία μείωσης της έκθεσής τους όχι μόνο απέναντι στο ενδεχόμενο μίας ακόμα ελληνικής αναδιάρθρωσης, αλλά και στο ρίσκο εξόδου από την ευρωζώνη.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]