Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Der Spiegel: Εντός του 2012, το "ελληνικό πακέτο" θα εκραγεί. Ακολουθεί Πορτογαλία

«Το ελληνικό πακέτο σύντομα θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη», υποστηρίζει ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου επενδυτικού οίκου ομολόγων παγκοσμίως, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel». Προβλέπει δε ότι εντός του έτους η Πορτογαλία θα εξελιχθεί σε «δεύτερη Ελλάδα». 



«Οι γέφυρες που χτίζονται στο πουθενά, κάποια στιγμή καταρρέουν» σημειώνει ο επενδυτής αναφερόμενος στο δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, την οποία ωστόσο περιγράφει ως «ένα μεγάλο ερωτηματικό».

Ο κ. Ελ-Εριάν εκτιμά ότι η πολιτική που ακολουθείται από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι λανθασμένη και αναφέρεται ειδικά στην «επαπειλούμενη» αξιοπιστία των κεντρικών τραπεζών, οι οποίες θα μπορούσαν, όπως εξηγεί, να λειτουργήσουν ως γέφυρες προς άλλους θεσμούς που έχουν την ευθύνη λήψης των πολιτικών αποφάσεων. Επισημαίνει πάντως ότι στην περίπτωση της Ιταλίας και της Ισπανίας αυτό φαίνεται να αποδίδει.



Ο επικεφαλής της Pimco, εμφανίζεται βέβαιος ότι το πρώτο πακέτο διάσωσης της Πορτογαλίας θα αποδειχθεί ανεπαρκές και θεωρεί ότι η χώρα θα ζητήσει επιπλέον χρήματα, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέα συζήτηση για την κατανομή των βαρών στην Ευρωζώνη. «Τότε οι χρηματαγορές θα γίνουν νευρικές. Η κατάσταση είναι δραματική» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ελ-Εριάν.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]