Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζωή Γεωργαντά : "Να κρεμαστεί ο Παπακωνσταντίνου"

Η κατάθεση της κ. Γεωργαντά έπεσε σαν ατομική βόμβα στην Εξεταστική Επιτροπή καθότι με τον πιο σαφή τρόπο αποδίδει τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες σε στελέχη της πρότερης κυβέρνησεις Παπανδρέου. Μάλιστα η δήλωσή της για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου δείχνει και πιθανότητα ποινικών ευθυνών τις οποίες θα πρέπει να υποστεί ο πρώην υπουργός.

Σαφείς αιχμές για τον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του εκλεκτού του, επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, άφησε η κυρία Ζωή Γεωργαντά κατά την κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση.

Αναλυτικά, η Ζωή Γεωργαντά σημείωσε ότι «το έλλειμμα φουσκώθηκε είτε από ανικανότητα, ή από απειρία ή σκοπιμότητα» και πρόσθεσε πως
«αν ο Παπακωνσταντίνου φούσκωσε συνειδητά το έλλειμμα θα πρέπει να κρεμαστεί στο Σύνταγμα».

Τόνισε ότι «δεν μπορώ να ξέρω αν οτιδήποτε έγινε ήταν εις γνώση των πολιτικών. Αυτό που ξέρω είναι ότι υπήρχε μεγάλη ανοχή στους χειρισμούς Γεωργίου».

Συμπλήρωσε, δε, πως
«κατά την άποψη μου, το έλλειμμα θα μπορούσε να συγκρατηθεί αν έπαιρνε μέτρα η κυβέρνηση και σήμερα θα μπορούσε να είναι μονοψήφιο. Λέω με επιφύλαξη ότι το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν 12,5% το άλλο ήταν "φούσκωμα"»
και εξήγησε ότι
«τα στοιχεία πειράχτηκαν για να πάει το έλλειμμα από 12,5% σε 13,6%. Ο Γεωργίου δεν μας ενημέρωνε για τίποτε, ενημέρωνε για τα πάντα τον Παπακωνσταντίνου».

Η κατάθεση - βόμβα της Ζωής Γεωργαντά έρχεται σε συνέχεια της αποκάλυψης από τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Κουρουμπλή, ο οποίος παρουσίασε επιστολή με την οποία ο κ. Γεωργίου ζητούσε την παρέμβαση του Πολ Τόμσεν, εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Τρόικα, προκειμένου να αντικατασταθούν τα "ανεπιθύμητα" στον ίδιο μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. ηγετες μας.
    τσολια,δακια κρεμαστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ηγετες μου.
    τσολια,δακια.κρεμαστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαστε ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και το συνταγμα θα γινει οπως το ηθελαν οι αγωνιστες του '21 .
    Τουτεστιν .... τον μπουλο χαφιε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματική Ελληνίδα στην ψυχή. Η ιστορία θα τιμήσει αυτήν και όχι τις μοντέλες-αξεσουάρ και τους αλήτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κυκλοφορούν μέσα στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανονικά για όλα αυτά που έκαναν στην Ελλάδα ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου να κρεμαστούν στο σύνταγμα και ο Βενιζέλος μαζί με όλους τους βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο να οδηγηθούν στο Γουδή.
    Δεν θέλω βία, δεν θέλω αίμα, δεν θέλω ταραχές, δεν θέλω αγχόνες, δεν θέλω να σκοτώνουν κανέναν, δεν θέλω να πετάνε πέτρες, δεν θέλω να κάνω κακό ούτε στα σκουλήκια, ούτε στις μύγες. Δεν τρώω εδώ και 13 χρόνια κρέας, ζώα, ψάρια, αυγά και γαλακτοκομικά, αλλά αυτό που προκάλεσαν αυτοί, οι υπάλληλοι των ξένων συμφερόντων δεν περιγράφετε.
    Δεν χρωστάμε σε κανένα. Αυτοί και ξένοι μας χρωστάνε. Να μην παίρνουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία εκατομμύρια που παίρνουν. Να μην παίρνει ούτε μια δραχμή κανένα κόμμα. Να μας επιστρέψουν τα λεφτά πίσω. Να μην πληρώνουμε τους παπάδες και μοναχούς για τα πιστεύω τους. Να φύγουν όλοι από την Βουλή. Όλες οι αποφάσεις παίρνουν οι ξένοι στο εξωτερικό. Μέχρι να αλλάξουμε το Σύνταγμα, να αναλάβουν διακυβέρνηση της χώρας διακεκριμένοι, άριστοι πολίτες που θα βγουν με το δημοψήφισμα. Έχουμε πολλούς.

    Έξω από την χώρα οικογένειες Παπανδρέου, Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου!

    Να τους αφαιρέσουν αμέσως την Ελληνική Ιθαγένεια! Να μην έχουν δικαίωμα ποτέ να πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα! Να δεσμευτούν οι περιουσίες τους! Να μην έχουν δικαίωμα οι απόγονοί τους για 10000 χρόνια να πατήσουν το πόδι στην Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχουμε την Αριστερά στην Ελλάδα.
    Επιστολή προς Αλέξη Τσίπρα, Αλέκα Παπαρήγα, όλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, συνδικάτα, όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου
    Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

    Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Όταν καλούν ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ σε γενική απεργία, χωρίς να έχουν στόχο να μπουν στη Βουλή και να προχωρήσουν στην αλλαγή του Αντιδημοκρατικού Συστήματος, να ζητήσουν να φέρουν στην Ελλάδα Γνήσια Δημοκρατία των Αρχαίων Ελλήνων από τον λαό, για τον λαό, στην οποία οι βουλευτές ήταν ανεξάρτητοι πολίτες και έβγαιναν με κλήρο, όχι με ψήφο δεν γίνετε τίποτα.

    Να πουν ο Αλέξης Τσίπρας και Αλέκα Παπαρήγα, όλοι βουλευτές αυτών των κομμάτων, ότι παραιτούνται από κοινοβούλιο, ότι από δω και πέρα δεν θα έχουν καμία σχέση με τη Βουλή (ουτοπικό).

    Το ίδιο να πουν και όλοι βουλευτές όλων των κομμάτων που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ νοιάζονται για τον λαό της Ελλάδας.
    Ένας πολιτικός είναι υποχρεωμένος να ξέρει, ότι από τότε που δημιουργήθηκε το Ελληνικό Κράτος δεν είχαμε Γνήσια Δημοκρατία των Αρχαίων Ελλήνων, αλλά Κοινοβουλευτικό Φασισμό, τη Magna Carta και Πρωθυπουργική Δικτατορία.

    Το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ είναι τα μόνα κόμματα στην Ελλάδα, που μπορούν να ενώσουν όλους τους αγανακτισμένους Έλληνες. Γίνετε όμως να κάνουν αυτό που είπα πριν, να παραιτηθούν από την Βουλή και να ζητήσουν να φέρουν στην Ελλάδα Γνήσια Δημοκρατία των Αρχαίων Ελλήνων???? Να ζητήσουν να μην πληρώνονται??? Δύσκολα....

    Καλώ όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, τον Αλέξη Τσίπρα και την Αλέκα Παπαρήγα, όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αγαπάνε και νοιάζονται για το λαό της Ελλάδας να παραιτηθούν Άμεσα από την Βουλή για να σώσουν το Λαό της Ελλάδας.

    Βασίλης Καφαταρίδης

    Βλ. επίσης
    Βουλευτικές εκλογές - ένα πλήγμα στη Δημοκρατία. Δημοκρατία στην Αρχαία Ελλάδα και σημερινή Φασιστική Democracy http://humanisticecology.blogspot.com/2009/09/blog-post_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσοχή!!! Να μην κάνουμε τίποτα, να κάνουμε όλοι υπομονή. Δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγείσαι τη χώρα η αγανάκτηση των Ελλήνων, το μίσος των Ελλήνων προς προδότες πολιτικούς. Μπορεί οι προδότες πολιτικοί να φέρουν πάλι χούντα στην Ελλάδα, χειρότερη χούντα από αυτή που έχουμε. Επίσης δεν ξέρουμε, μπορεί με ακυβέρνητο κράτος να χάσουμε την Θράκη μας, τα Νησιά και την Μακεδονία μας που θέλουν τόσο πολύ Σκοπιανοί, Αλβανοί, Βούλγαροι εθνικιστές. Εδώ είναι Βαλκάνια. Έχουμε τους χειρότερους γείτονες του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]