Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα χάνεται και το ΠΑΣΟΚ… προβληματίζεται

Κι όμως, το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση τη χώρα για περισσότερο από δύο χρόνια. Το ίδιο ΠΑΣΟΚ που σήμερα είναι χίλια κομμάτια, ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει, κορυφαία στελέχη μαζεύονται για να δουν πως θα διασωθούν και ο πρόεδρός του βρίσκεται σε χειμερία νάρκη.

Οι υποψήφιοι πολλοί. Ο Βενιζέλος, Ο Τζουμάκας, η Κατσέλη, ο Ραγκούσης, ο αδιάβαστος Χρυσοχοϊδης και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι.

Κι ενώ ο κόσμος καίγεται, η χώρα βουλιάζει, η κοινωνία στενάζει, στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με το μέλλον ενός κόμματος που δεν έχει μέλλον.

Οι μυστικές και φανερές συναντήσεις και τα δείπνα δίνουν και παίρνουν. Την Τετάρτη μάζεψε ο Θ. Πάγκαλος ένα τσούρμο βουλευτές κι έφτιαξαν μια πολιτική πλατφόρμα. Το κείμενο προβληματισμού προτείνει: άμεση κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, κατάργηση του σταυρού προτίμησης, συνταγματική υποχρέωση το έλλειμμα του προϋπολογισμού να μην ξεπερνά το 3%, ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα να συνδέεται με τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωζώνης και, τέλος, θέσπιση κατώτατου ορίου σύνταξης για όλους. Για το ΠΑΣΟΚ προτείνεται η εκλογή προέδρου να γίνεται από τη βάση, αφού έχει προηγηθεί συνέδριο θέσεων για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μανώλης Μπετενιώτης, καθώς και οι βουλευτές Ντ. Βρεττός, Σ. Εμινίδης, Ηλ. Καρανίκας, Κατερίνα Περλεπέ, Μαρία Θεοχάρη, Συμεών Κεδίκογλου, Π. Ασπραδάκης, και Αχμέτ Χατζή Οσμάν. Αρχηγός της γιάφκας ο κ. Πάγκαλος ο οποίος λες κι έχει πάθει αμνησία, δε θυμάται πώς επί πολλά χρόνια υπηρετεί το παλαιό πολιτικό σύστημα και τώρα θέλει να το αλλάξει. Γιατί δεν τα έκανε αυτά όταν είχε τη δύναμη;

Ή μήπως απλά μαζεύονται για να δείξουν ότι… προβληματίζονται. Μάλλον οι ίδιοι είναι το πρόβλημα αλλά δεν το ξέρουν.

Την Τετάρτη επίσης αποκαλύφθηκε ότι ο Γ. Πεταλωτής κάλεσε 7 υφυπουργούς για να φτιάξουν κείμενο για το «αύριο της προοδευτικής παράταξης». Ειδικότερα, στη σύσκεψη συμμετέχουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης, Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας, Υγείας Μάρκος Μπόλαρης και Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας.

Από την άλλη, ο Παπουτσής σε δηλώσεις του λέει ότι δε θέλει το ΠΑΣΟΚ να γίνει ΚΟΔΗΣΟ, ούτε δεκανίκι των συντηρητικών δυνάμεων», βάζοντας το δικό του λιθαράκι στον προβληματισμό του ΠΑΣΟΚ. Ο δε Γ. Ραγκούσης ψάχνει ψήφους για να θέσει υποψηφιότητα και ο Ευ. Βενιζέλος περιμένει την Παρασκευή για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Νομίζουν ότι ο κόσμος έχει μεγάλη… σκασίλα για τον προβληματισμό τους. Γι’ αυτό θα πάνε άπατοι. Διότι δεν έχουν καμιά σύνδεση με την κοινωνία.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν δεν ειναι μωροι , υπηρετουν και παλι ενα αλλο απο τα κεφαλια της Λερναιας Υδρας .
    Οπως και ναχει ενα ειναι το σιγουρο, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ και αυτα που κανουν ειναι α μη τι αλλο γελοια .
    Που κατανταει ομως ο ανθρωπος , αν παρει τον κατηφορο !
    Ας γινουν λοιπον παραδειγμα προς αποφυγην , για τα παιδια μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]