Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το δημόσιο χρέος δεν μειώνεται και η Δημοκρατία θρυμματίζεται


Το ελληνικό χρέος ανέρχεται σήμερα σε 365 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 160% του ΑΕΠ από 328 δις ευρώ που ήταν στα τέλη του 2011.

Οι Merkozy και οι οικονομικοί παράγοντες ανακοίνωσαν ότι με τις «θυσίες» των τραπεζών και με το δάνειο των 130 δισ. ευρώ, το χρέος στην Ελλάδα δεν πρέπει να αυξηθεί περισσότερο από 120% του ΑΕΠ το 2020.

Γιατί το 2020; Ακριβώς επειδή το δάνειο των 130 δισεκατομμυρίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και το ΔΝΤ έρχεται να προστεθεί στο τρέχον δημόσιο χρέος της Ελλάδας:

με 106.000 000 000 λιγότερα και με 130. 000 000 000 επί πλέον σημαίνει ότι το βραχυπρόθεσμο χρέος αυξήθηκε κατά 24 δισεκατομμύρια ευρώ!

Η Τρόικα (ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ) προβλέπει ότι για να καταλήξει το ελληνικό χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020, πρέπει να υπάρξει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,1% το 2012 και 4% ετησίως στη συνέχεια.

Αυτό το σενάριο δείχνει την απίστευτη τύφλωση της τρόικα.

Το 2011, το ΑΕΠ στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 6%.

Η μείωση αυτή αναμένεται να είναι ακόμη χειρότερη το 2012 και δεν μπορεί να δει κανείς, πώς η κατάσταση θα μπορούσε να βελτιωθεί μεταξύ 2013 και 2020.

Αυτό που η Τρόικα δεν είναι σε θέση να καταλάβει είναι ότι τα σχέδια της κοινωνικής καταστροφής που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα σφαγιάζουν την εγχώρια κατανάλωση και ότι η γενίκευση της «λιτότητας"» απειλεί να καταστρέψει το σύνολο των εξαγωγικών αγορών της.

Αργά ή γρήγορα, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το γεγονός, ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της.

Η μόνη λύση για μια πραγματικά Ελληνική Κυβέρνηση είναι να ακυρώσει το χρέος και να πετάξει έξω τους εκπροσώπους της Τρόικα με τα μαύρα κοστούμια και με τα σχέδιά τους για την κοινωνική καταστροφή.

Η Ελληνική δημοκρατία θρυμματίζεται

Η συνταγή που χρησιμοποιείται από τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Ευάγγελο Βενιζέλο, δείχνει πολύ καλά το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα η ελληνική δημοκρατία.

Αυτός ο θλιβερός χαρακτήρας χαιρέτησε μια «μαζική συμμετοχή» των ελλήνων πιστωτών που αποτελεί αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» των πιστωτών.

Αυτή είναι η μόνη "ψήφος" που μετράει για τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση. Πρέπει να πούμε ότι ο Βενιζέλος, που συνοδεύει τις αποσκευές του Παπαδήμου οφείλει τη σημερινή θέση του ως υπουργός, στις χρηματοπιστωτικές αγορές που επέβαλαν τη νέα κυβέρνηση, της λεγόμενης «εθνικής ενότητας» μετά από τη κίνηση του Παπανδρέου που τόλμησε (όχι πολύ καιρό, δυστυχώς) να αντιταχθεί στους Merkozy με την αναγγελία ενός δημοψηφίσματος.

Τα ποσά που καταβάλλονται από το μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ θα είναι αποθηκευμένα σε δεσμευμένο λογαριασμό που θα ελέγχεται από την τρόικα.

Τα νέα ομόλογα που εκδίδονται από την Ελλάδα πρέπει να διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, ώστε να καταστήσει δυσκολότερη την αναδιάρθρωση ή την ακύρωση του ελληνικού χρέους.

Η Τρόικα εδρεύει μόνιμα στην Αθήνα και αντικαθιστά όλο και περισσότερο την κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος. Αυτό δεν είναι αρκετό για τη Μέρκελ που θέλει, και πάλι, να επιβάλει στην Ελλάδα την παρουσία ενός Ευρωπαίου Επιτρόπου, αρμόδιου για τη «διαχείριση» της Ελλάδας.

Η Τρόικα είχε απαιτήσει, πριν από τις βουλευτικές εκλογές, από τους ηγέτες των «κυβερνητικών κομμάτων» να υπογράψουν ένα έγγραφο, ζητώντας τους να μην κάνουν καμία αλλαγή στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ένας προφανής τρόπος για να ανακοινώσει ότι οι εκλογές της είναι άχρηστες και ότι η λαϊκή ψήφος δεν έχει καμία αξία.

Οι εκλογές συνεχώς σπρωχνονται προς τα πίσω.

Έπρεπε να έχουν γίνει τον Φεβρουάριο, ενώ η κυβέρνηση τώρα μιλάει πλέον για τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Πρέπει να πούμε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 40% των ψήφων προβλέπεται ότι θα πάει προς τα αριστερά κόμματα που αρνούνται τα σχέδια της κοινωνικής καταστροφής.

Το ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη αποδυναμωθεί από τη άρνηση 22 από τα μέλη του να ψηφίσουν το τελευταίο νόμο, τη χαριστική βολή της κοινωνικής καταστροφής.

Όπως φαίνεται δεν θα πάρει περισσότερο από το 10% των ψήφων, όταν είχε συγκεντρώσει το 44% των ψήφων το 2009.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]