Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών του Ερντογάν με ηγεσία του στρατού, της ΜΙΤ και του υπουργείου Εξωτερικών

Χθες Σάββατο 10 Μαρτίου 2012, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση, στο Dolmabahçe , υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για θέματα ασφάλειας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπασίρ Αταλάι, ο στρατηγός Necdet Özel του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο παρά τω πρωθυπουργώ, Εφκάν Αλά, ο αρχηγός της ΜΙΤ, Hakan Fidan, και ο υφυπουργός Εξωτερικών Feridun Sinirlioğlu.

Η συνάντηση κράτησε δύο ώρες, ήταν κεκλεισμένων των θυρών και δεν ανακοινώθηκε κάτι σχετικό με το θέμα της συνεδρίασης.


Σελίδα Τούρκων πρακτόρων στο Facebook βρίζει την Ελλάδα

Τούρκοι πράκτορες έχουν φτιάξει μια αισχρή σελίδα στο facebook με τίτλο: «Αιγαίο – Κύπρος – Μακεδονία, ανήκουν όλα στην Μαμά Τουρκία». Αυτό από μόνο του αποτελεί μια γραφικότητα.

Ωστόσο, οι αλήτες που την δημιούργησαν δεν περιορίζονται στους εθνικισμούς και στα κηρύγματα μίσους, προσβάλλουν και Έλληνες νεκρούς.

Το εντυπωσιακό είναι, ότι υπάρχουν κάποια προφίλ «Ελλήνων» που κάνουν LIKE στις εμετικές και άκρως εθνικιστικές αναρτήσεις.

Η σελίδα βρίσκεται εδώ, για τις καταγγελίες σας.

Μερικές από τις... αναρτήσεις...





Η μαρίνα της Μυτιλήνης σε τούρκικα χέρια;

Αγγελίες για την πώληση μικρών αλλά και παροτρύνσεις για την αγορά από Τούρκους μεγάλων εκτάσεων που διατίθενται στη χώρα μας προς «αξιοποίηση» από το αρμόδιο Ταμείο του Δημοσίου, έχουν τώρα τελευταία πλημμυρίσει τον τουρκικό Τύπο. Στο στόχαστρο, δεν έχουν μπει μόνο εκτάσεις και βραχονησίδες στο Αιγαίο, αλλά και στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα! Μάλιστα, ο τουρκικός Τύπος έχει φτάσει στο σημείο να ενημερώνει για τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σε μια προσπάθειά του να πείσει Τούρκους επιχειρηματίες να «επενδύσουν» στην ελληνική επικράτεια.

Η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, ειδικά υπό την παρούσα κυβέρνηση. Μόνο πλέον κριτήριο για την πώληση δημόσιας γης, αποτελεί το ύψος του τιμήματος (για να μην πάει το μυαλό μας αλλού). Το ότι ένα συγκεκριμένο κομμάτι γης, βρίσκεται σε εθνικά ευαίσθητη περιοχή και το ότι η παραχώρηση της εκμετάλλευσής του, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο μέλλον, δεν είναι κάτι που φαίνεται να απασχολεί τους αρμόδιους. Όλα λοιπόν στο βωμό του χρήματος, ώστε να ικανοποιηθούν οι εξωφρενικές απαιτήσεις της τρόικας αλλά και όλων όσων επιθυμούν να κλιμακωθεί η νεοφιλελεύθερη φρενίτιδα, ώστε να κονομήσουν από το πλιάτσικο.

Είναι σαφές ότι τα δημοσιεύματα και τις αγγελίες στον τουρκικό Τύπο, κάποιος τις κανονίζει από εδώ. Στο θέμα αυτό, θα επανέλθουμε. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, στην ελληνοτουρκική κοινοπραξία Follie Follie Group και Setur Service Turistik AS, πέρασε η διαχείριση του τουριστικού λιμένα Μυτιλήνης, καθώς ανακηρύχθηκε ανάδοχος μετά τον σχετικό Διεθνή Ανοικτό Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό, ο οποίος ολοκληρώθηκε... Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υφυπουργός Τουρισμού Π. Αλιβιζάτος και το τίμημα θα ανέλθει στα 250.000 ετησίως. Και κάπως έτσι, οι Τούρκοι έβαλαν πόδι σε μια από τις καλύτερες μαρίνες του Αιγαίου...

Και η κατρακύλα, συνεχίζεται...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Oι Τούρκοι σχεδιάζουν κεκλεισμένων των θυρών και οι σελίδες των πρακτόρων σίγουρα έχουν τον σκοπό τους, αλλά η "δίωξη" τι κάνει; Κηνυγά μόνο τα πατριωτικά ιστολόγια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]