Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος ζητάει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου!!! Προφανώς κάτι παίρνει...

  • Προκαλεί την τύχη του ή στηρίζεται στην απόλυτη (και αποδεδειγμένη από τις μη εξελίξεις) ηλιθιότητα και αμνημοσύνη του Έλληνα;
Οι εξελίξεις τρέχουν, η χώρα βαδίζει στο απόλυτο μηδέν, οι εντελόμενοι κυβερνώντες διατρανώνουν μεγάλες επιτυχίες που μόνο οι ίδιοι τις βλέπουν, το πολιτικό σκηνικό ενοχικά συμπτύσσεται απέναντι στην κοινωνία που διαλύεται, η πολιτική έχει απαξιωθεί σε πρωτοφανές σημείο, το κοινοβούλιο νομοθετεί κατά του Συντάγματος και εν μέσω ενός απολύτως ομιχλώδους τοπίου, ο υπεύθυνος του διασυρμού της Ελλάδας, ο υπεύθυνος της έλευσης του ΔΝΤ και της τρόικας, ο υπεύθυνος της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, ο υπεύθυνος της μετατροπής της χώρας σε χώρο, έχει βγει από το "κάδρο" κι ενώ ετοιμάζεται να βγει ατιμώρητος οριστικά και από την Ελλάδα, δεν διστάζει να επανέλθει και να προκαλέσει, μαχόμενος κατά του μνημονίου και των πολιτικών που ο ίδιος έφερε, ενίσχυσε και υπερασπίστηκε μέχρι και την τελευταία ημέρα της αποπομπής - αλλαγής του, από τον πρώην σύμβουλό του τραπεζοϋπάλληλο Λουκά Παπαδήμο.

Ο άνθρωπος που έθεσε την Ελλάδα σε καθεστώς αποικίας, κατοχής και αιχμαλωσίας, ακόμη και αυτή τη στιγμή που τα πάντα βουλιάζουν, θέλει να αποποιηθεί τα εγκλήματά του και σπεύδει να εμφανισθεί ως φιλολαϊκός πολιτικός, ειρωνευόμενος και εμπαίζοντας στον μέγιστο βαθμό την κοινή λογική. Αποχωρεί και θέλει επιπλέον να αποκτήσει και το άλλοθι του "σωτήρα" και ψυχοπονιάρη, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένας οικονομικός δολοφόνος που εκτέλεσε άριστα την αποστολή του. Και δεν έχει βρεθεί ένας εισαγγελέας να τον καλέσει για να απαντήσει σε πληθώρα ερωτημάτων σχετικά με την προσωπική του εμπλοκή στα όσα οδήγησαν την χώρα στην πλήρη απαξίωση και τους Έλληνες πολίτες να έχουν δυσφημισθεί διεθνώς σε άκρατο βαθμό μέσω των όσων ο ίδιος αδίστακτα επαναλάμβανε στις συχνές - πυκνές εξόδους του σε χώρες ανά τον πλανήτη... Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μείνει γνωστός στην ιστορία με πολλά αρνητικά, αλλά και με ακόμη περισσότερα παράδοξα, το μεγαλύτερο των οποίων είναι οι επιθέσεις στις πολιτικές θέσεις που ο ίδιος διακήρυξε, επέβαλε και ενίσχυσε στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως κατέχων δυο ιδιότητες που… δεν του ανήκουν: Ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και ως αντιεξουσιαστής. Τυπικά βεβαίως παραμένει στη θέση του αρχηγού του Κινήματος το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του, μέχρι να τον διαδεχθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην πραγματικότητα ωστόσο, μονάχα εκείνοι που… μάζευαν υπογραφές στρέφονται προς το πρόσωπό του ως σημείο αναφοράς.

Αντιεξουσιαστής απ’ την άλλη, υπήρξε πολύ πριν γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ή έστω, μέχρι τις μνημειώδεις επιλογές Γκιουλ Καραχασάν, Μαίρης Ματσούκα και λοιπών… φίλων, που εξόργισαν όλο το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ.

Με την ιδιότητα ωστόσο του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και γνωρίζοντας από τα χρόνια του πατέρα του ότι οι Έλληνες… ξεχνούν, ξεχνούν πολύ εύκολα, εμφανίζεται σήμερα περίπου να απαιτεί την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Που ο ίδιος φυσικά υπέγραψε, υπερασπίστηκε και εφάρμοσε.

Αυτό φάνηκε από όσα είπε σε συνάντηση με κορυφαία στελέχη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Έθεσε θέμα βελτίωσης του Μνημονίου ΙΙ, ζητώντας να δοθεί έμφαση στους τομείς της πραγματικής ανάπτυξης, καθώς και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Ό, τι δηλαδή… φωνάζει από το πρώτο κιόλας Μνημόνιο ο Αντώνης Σαμαράς, τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου έσπευδε να τον καταγγείλει, και να… ενημερώσει σχετικά την τρόικα. Η επιστροφή στο… αντάρτικο πόλεων είναι γεγονός. Να δούμε τι θα έχει να πει και ο διάδοχός του, ο οποίος μετατράπηκε από αντιμνημονιακός σε βασικό υποστηρικτή του μνημονίου...!

Ο Γιώργος Παπανδρέου, λοιπόν, αποχωρεί από το κάδρο, ατιμώρητος αλλά και ειρωνευόμενος. Οι δε Έλληνες διεκδικούν την τοποθέτηση στα διεθνή λεξικά της λέξης Έλληνας, δίπλα στην οποία θα γράφει "πολιτικά ηλίθιος, με αυτοκτονικές τάσεις, φιλοτομαριστής και ανιστόρητος"...

Μετά από αυτά, η "επανάσταση του καναπέ" συνεχίζεται... Τελικά, ίσως μας αξίζει σαν λαός να χάσουμε τα πάντα, για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε επιτέλους τι είχαμε και τι χάσαμε. Ίσως, τότε, πάρουμε και την απόφαση να στείλουμε τους κλέφτες στην φυλακή και τους εγκληματίες στην αγχόνη... Ίσως τότε πάρουμε την απόφαση να ξαναπάρουμε την χώρα μας στα χέρια μας...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. OΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ, Η ΝΕΜΕΣΗ ΘΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ! Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, ΘΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ. ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΆΧΩΣΗ ΤΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ, ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΥΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ Η ΝΕΜΕΣΙΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ταφει με το i-pad και το ποδηλατο, σε φερετρο κανο όπως κανουν στη Δυτικη Αφρική.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δείτε που θα βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ και θα τους στείλει όλους στο Δαφνί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να σταματησει ο ψυχιατρος του να του δηνει τα ιδια φαρμακα πρεπει να του αλαξει θεραπια και σηναμα και ψυχιατρο εχουν τον στεφανη που ειχε και ο πατερας του εαν οχι να τον ξαναπροσλαβουν εαν ναι να τον αλαξουν γιατι απετηχε η θεραπια μπασταροπουλοιπροδωτες να σε πετυχενα πουθενα μονο και θα μαθενες τσονακογλου τι παει να πει ελληνας εφιαλτη των ελληνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kοίτα να δεις τι σου κάνει ένα επώνυμο στη ζωή σου. Αν ο Τζέφρι είχε άλλο επώνυμο, θα ήταν σήμερα (το πολύ) μεσαίας βαθμίδας στέλεχος σε κάποια εταιρεία τοπική, όχι πολυεθνική, από αυτούς που ξεκινούν την ημέρα τους στο γυμναστήριο και κυκλοφορούν με το i-phone στο χέρι όλη μέρα. Στο τμήμα που θα δούλευε, όποιο κι αν ήταν αυτό, θα τα έκανε πάντα μούσκεμα, με αποτέλεσμα να τον πηγαίνουν σε κάποιο άλλο τμήμα, μέχρι να τα κάνει μούσκεμα και εκεί. Στο ενεργητικό του θα είχε αδικήματα, όπως υπεξαίρεση, πλαστογραφία, κλπ, που μια ζωή θα προσπαθούσε να σπρώξει κάτω από το χαλί.

    ΑΛΛΑ... το πασπαρτού επώνυμο του Τζέφρι τον έστησε στον πρωθυπουργικό θώκο, σε μια χώρα που η αξιοκρατία είναι φαινόμενο ακραίο και επικίνδυνο και η οικογενειοκρατία διαπερνά τους αιώνες χωρίς να φθίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ετσι νομιζη , ο ακατανομαστος .
    Αλλα οπου και να παει , η κατηγορια της προδοσιας θα τον συντροφευη και η κρεμαλα θα ειναι παντα γυρω απο τον λαιμο του .
    Θα τιμωρηθη ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τα αυτιά και σε τσιγγέλια σύντομα
    Δέν πρόκειτε περί ευχής
    Θα τον ακολουθήσουν πολλοί και αρκετές

    Το δίκαιο είναι δίκαιο απλά και ψυχρά

    Δικαίωμα έφεσης ή άφεσης δεν υπήρξε ποτέ για αυτήν την αγέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]