Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα δεν έχει μόνο μπαχαλάκηδες



Του Δημήτρη Καψάλα


Οι εικόνες που μεταδίδονται καθημερινά από τα ελληνικά Μέσα Παραπληροφόρησης (και αναμεταδίδονται από τα διεθνή) δείχνουν μια Ελλάδα της δυστυχίας και της κακομοιριάς. Και φυσικά, αφορμή παίρνουν από καταστροφικές πράξεις μιας ασήμαντης μειονότητας, την οποία χρησιμοποιεί -ή εκμεταλλεύεται- το σύστημα για να κατευθύνει καταστάσεις προς τα εκεί που εξυπηρετείται.

Οι πατεράδες και οι παππούδες μας έζησαν πολύ χειρότερες μέρες, με την μπότα του μαύρου ή κόκκινου κατακτητή ανά πάσα στιγμή να τους απειλεί. Πάλεψαν όμως, εναντίον του ξένου επιβουλέα, αλλά και κατά της Πέμπτης Φάλαγγας, και σήκωσαν ψηλά το κεφάλι.

Η φτώχεια δεν τους έκανε εγκληματίες. Η ανέχεια δεν τους απεμάκρυνε από τον ηθικό ελληνικό τρόπο ζωής. Μπορεί με τα τρύπια παπούτσια να πατούσαν στις λάσπες, αλλά το βλέμμα ήταν αγέρωχο και το κορμί ορθό. Και δεν περίμεναν σωτήρες, αλλά έφτιαξαν μια Ελλάδα με τα ροζιασμένα χέρια τους και το ξύπνιο μυαλό.

Αυτήν την Ελλάδα παρέδωσαν, αλλ’ αυτοί που την παρέλαβαν δεν είχαν γερούς ώμους να την σηκώσουν και την οδήγησαν εδώ που είναι σήμερα.

Όμως, υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του ήθους και της αξιοπρέπειας, του αγώνα για την επιτυχία, της δημιουργικότητας… Για να βγει στο προσκήνιο, απαιτείται η απομόνωση του περιθωρίου και της θολοκουλτούρας, που κυριάρχησε με τρόπους αντιδημοκρατικούς και βίαιους. Αυτούς, δεν θα τους επιτρέψουμε να σβήσουν το όραμά μας.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Συγχαρητηρια κ Καψαλα και για τα λογια και για το video, επιτελους να πει και καποιος πεντε αληθειες.Πραγματικα το ομορφοτερο κομματι της παρελασης ηταν αυτο των ευζωνων, χαιροσουνα να τους καμαρωνεις και ο κοσμος αμεσως ...εκανε επαφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέσα από θολά μάτια τους καμαρώσαμε τότε, και αργότερα για άλλη μια φορά μέσα από το βίντεο. Ας μην αναρωτιόμαστε γιατί έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το τραγικό σημείο, για να εκτιμήσουμε επιτέλους αυτά που άλλοι είχαμε ρίξει σε μια γωνιά και άλλοι τα πήραμε για δεδομένο για αρκετά χρόνια. Αυτό ήταν το τίμημα της "μεταπολίτευσης", αυτή και η τιμωρία μας. Αλλά δεν μας έχει μείνει χρόνος για μετάνοιες, ούτε καν για αναλύσεις. Κάθε μέρα που περνάει είναι πολύτιμη και πρέπει να την εκμεταλλευθούμε για να πάρει το δίκιο τη θέση του άδικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μένει παρα να υιοθετήσουμε και τις παραδοσιακές στολές στην καθημερινότητά μας. Θα ήταν ίσως ενα κτυπημα στο κατεστημένο. Και νέα μόδα. Παντού φουστανέλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]