Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένα το ερώτημα μετά τις αποκαλύψεις Τόμσεν – Αλμούνια: Ένοχοι ή επικίνδυνοι;

Όρους διχασμού δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε, αυτό είναι προφανές για το καλό της χώρας. Όμως, όταν έχουμε να κάνουμε με ανικανότητα, άθελά τους ή σκοπίμως, τότε η οργή είναι το μόνο που μπορεί να κυριαρχήσει, ειδικά όταν έχει καταστραφεί μια ολόκληρη κοινωνία.

Ο λόγος αφορά φυσικά το ΠΑΣΟΚ κι όσους μας κυβέρνησαν από θέσεις ευθύνης. Αυτοί που διαχειρίστηκαν τις διαπραγματεύσεις για τα Μνημόνια και για τη «σωτηρία» της χώρας. Ιδιαίτερα ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος που τους τελευταίους μήνες πήραν εργολαβία τη «σωτηρία» της Ελλάδας και καμώνονται ότι είναι και μεγάλοι ευεργέτες.

Ο Π. Τόμσεν τους το είπε χθες ξεκάθαρα: Αν κόβατε τις δημόσιες δαπάνες, ουσιαστικά αν κόβατε το πράσινο κράτος που στήθηκε επί δεκαετίες, δε θα χρειαζόταν να βάλετε φόρους. Ο τροικάνος αποκάλυψε δηλαδή ότι υπήρχε εναλλακτική λύση για την Ελλάδα, πέρα από την άγρια φορολόγηση κυρίως των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων. Σίγουρα κάποιοι θα πονούσαν, θα υπέφεραν, θα πλήρωναν το μάρμαρο, ίσως κι άθελά τους. Όμως, το βέβαιο είναι ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε σωθεί χωρίς να έχουν οδηγηθεί στην απόλυτη εξαθλίωση εκατομμύρια πολίτες.

Τι έκανε σωστό το ΠΑΣΟΚ δύο χρόνια, θα ρωτήσουν οι ψηφοφόροι στις επόμενες εκλογές; Κάποιοι δηλαδή θέλουν να ξέρουν γιατί θα ψηφίσουν τον κ. Βενιζέλο, το μεγάλο διαπραγματευτή της χώρας. Η πιο σωστή απάντηση είναι ότι το ΠΑΣΟΚ επί 2,5 χρόνια τα έκανε όλα λάθος.

Στην υγεία, ο κ. Λοβέρδος μόνο να φωνάζει ξέρει και να απειλεί. Έχει διαλύσει τα νοσοκομεία για να δείξει μείωση των δαπανών αλλά το πάρτι συνεχίζεται.

Στη δημόσια διοίκηση, καμιά απόλυση με τον κ. Ρέππα να περιμένει πότε θα γεράσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για να βγουν στη σύνταξη κι έτσι να δείξει έργο στην τρόικα. Η εργασιακή εφεδρεία κατάντησε το μεγάλο ανέκδοτο της χώρας.

Στην Παιδεία, τι να πούμε: Συγχωνεύτηκαν σχολεία χωρίς σχέδιο, τα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι για λουκέτο αλλά η κ. Διαμαντοπούλου είχε πάνω από 50 συμβούλους.

Οι επιτροπές δίνουν και παίρνουν, δεκάδες σύμβουλοι και μυστικοσύμβουλοι πληρώνονται αδρά, «πρασινοφρουροί» πληρώνονται με μισθούς πάνω από αυτούς που ορίζει ο νόμος.

Κατά τα λοιπά, όλα τα στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν ότι οι δαπάνες συνεχώς αυξάνονται «τρώγοντας» όλους τους φόρους που έχουν επιβληθεί.

Αυτούς λοιπόν έπρεπε να θίξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν το έκανε. Η εύκολη συνταγή της φορολόγησης σε ό,τι κινείται και ό,τι ανασαίνει οδήγησε στη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Βασικοί υπεύθυνοι είναι ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος που τώρα έρχεται να διεκδικήσει την… πρωτιά στις εκλογές λες και μόλις τώρα γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν ξέρει ή δεν άκουσε τίποτε.

Μάλιστα, ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πήγε σήμερα στη Βουλή για να μας μιλήσει για… Μνημόνιο Ανάπτυξης και ξεδίπλωσε το όραμά του για την Ελλάδα. Τώρα θυμήθηκε την ανάπτυξη.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη «να προστατευτεί το τεράστιο κεφάλαιο που έχουν δημιουργήσει οι θυσίες του ελληνικού λαού», για να μην χαραμιστεί, όπως είπε, «στο βωμό μιας μυωπικής προσέγγισης, που τείνει να επικρατήσει στο δρόμο προς τις εκλογές και είναι μια πραγματική απειλή. Η αγωνία του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, που μας κοιτούν είναι αν οι θυσίες τους θα προστατευτούν πραγματικά, ή αν με αλόγιστο, πρόχειρο και ανιστόρητο τρόπο καταστραφούν», τόνισε.

Είναι και προκλητικός ο κ. Βενιζέλος αφού 40 μέρες πριν τις εκλογές θυμήθηκε τις θυσίες και τις αγωνίες του λαού.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη και είμαστε έτοιμοι, ασκώντας μια στιβαρή, υπεύθυνη πολιτική και μια ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση, να πάρουμε το μνημόνιο και να το μετατρέψουμε προς όφελος της χώρας», κατέληξε.

Τώρα για να καταλάβουμε, μήπως ο κ. Βενιζέλος μας προτείνει επαναδιαπραγμάτευση. Αστείο είναι φυσικά αφού ο ίδιος δε γνωρίζει τι είναι η διαπραγμάτευση, την επαναδιαπραγμάτευση θα γνώριζε;

Και με την ευκαιρία, ακόμα να απαντήσει ο λαλίστατος κ. Βενιζέλος στο ερώτημα που του έθεσε η ΝΔ με αφορμή την επιστολή Αλμούνια για το έλλειμμα:

«Τα όσα αναφέρει ο κ. Αλμούνια, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για αυθαίρετοφούσκωματου ελλείμματος του 2009, καθώς η ένταξη των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα, δεν ήταν υποχρεωτική. Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλοςπου ξέρει πολύ καλά πόση ζημιά έκαναν στην Οικονομία μας και πόσα επώδυνα μέτρα έφεραν οι αποφάσεις εκείνεςοφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση, για αυτά που έγιναν από το κόμμα του.“Συγνώμες”, χωρίς παραδοχές της αλήθειας, μόνο σαν πρόκληση ακούγονται από τους πολίτες, που υποφέρουν».

Απ’ όλη αυτή την ιστορία το ερώτημα που μένει είναι ένα: Ένοχοι ή επικίνδυνοι; (για να μην πούμε την άλλη λέξη και φάμε καμιά μήνυση κ. Βενιζέλε).


Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. o μπενιτο με τον τζεφρι τα δυο προδωτακια μπενι ο ντουτσε μπενιτο ο μιστοφαγος μπενι ο μακελαρης μπενιτο ο φορομπχτης μπενι ο τουρκογλου μπενιτο ο ντουτσε μπενι ο συνταγματαρχης μπενιτο ο συνταγματοφαγος μπενι ο 3 εκατομιρια μπενιτο ο παπαρολογος μπενι του μπενι ο πιο καλος ο μαθητης μπενιτο ο μπενι το κρονιο σκουπιδι οχι αλο μπενι μπενιτο ντουτσε ο γιωργακης που ηθελε να γινι γιωργος αλλα εμεινε γιωργακης ο προδωτακης ο γιωργακης ο τσονακογλου ο λογοθετηδης ο εφιαλτης ο γουσης ολαδιαρης ο χαος ο ποδηλατακιας που επεσε τσακηστικε αλλα γλυτοσε το θανατο και προδωσε εμας το πρακτορακι το πουστακι και το μεγαλο αρχηδακι ουστ απο δω κμπασταρδοπουλοι του κερατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος παιρνει στα σοβαρα λαοπλανους ; Οι τυφλοι και οι κουφοι . Δηλαδη τα κουκια τους .
    Ανουσια η αναλυση ομως , διοτι οι εφιαλτες σχεδιο εκτελουσαν .
    Ποιος νοημων πιστευη οτι οι υπαλληλοι των τοκογλυφων , δεν εβλεπαν τι εκανε το καθε πασοκ ολο αυτο το διαστημα ;
    Ποιος δεν καταλαβαινει οτι σκοπος των μετρων ειναι ο διαμελισμος της Πατριδος και η καταστροφη των Ελληνων ;
    Το κοινοβουλιο τυχαια αφησε τους πρασινους εφιαλτες τοσους μηνες ελευθερους να καταστρεφουν ;
    Οι δεξιοι αρλεκινοι που ηταν , οταν κυβερνουσαν παρανομα τα καθαρματα ;
    Οι αριστεροι δεν τους φυλαγαν απο το μενος των πολιτων , εκεινο το βραδυ που πηραν διαταγη και αναγκαστηκαν να βγαλουν τις μασκες οι κομμουνιστες ;
    Ποιος;ξεχνα τις παρελασεις-πορειες "διαμαρτυριας" ;
    Οχι κυριε αρθρογραφε . ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΙ .
    Και αν φοβασε τον χοτρο εφιαλτη , μην γραφεις τιποτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά ένας ένας φεύγουν από τη λίστα των προφητειών του αναμενόμενου ΜΑΣΑΙΑ, θα τους φάνε όλους τα σκουλίκια όπως και το παραμυθατζή του 1666!

    Τελικά ο Εφιάλτης άφησε απογόνους με πολλαπλά ονόματα!

    Τι να μας πει κι ο νέος "άλογος" ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ αρχηγός του ΠΑΣΟΚ! που σαν κόμπρα λικνίζετε στους ρυθμούς της φλογέρας τσομπαναραίων που στα βοσκοτοπια τους βελάζουν βογκώντας τα κουκιά του Πάγκαλου, Καρατζαφέρη Μαυρίκου και άλλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]