Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η χώρα των λωτοφάγων και οι αδιόρθωτοι πολιτικοί


'Ή εμείς είμαστε λωτοφάγοι ή οι πολιτικοί μας αδιόρθωτοι. Τους ακούς σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και νομίζεις ότι βρίσκονται σε άλλη χώρα. Εκφέρουν έναν λόγο, του οποίου το κύριο χαρακτηριστικό είναι η προσπάθεια απενοχοποίησης της δικής τους παράταξης για την περιπέτεια της χώρας και η μετάθεση των ευθυνών στους αντιπάλους. Μα, καλά νομίζουν ότι τόσο εύκολα και προπαντός χωρίς εξαντλητική αυτοκριτική μπορούν να πείσουν τους πολίτες; Πιστεύουν ότι η περίοδος που ζούμε είναι ίδια με άλλες προεκλογικές; Εκτιμούν πως με ρητορική παλαιού τύπου μπορούν να πείσουν τους Ελληνες;

Η πρώτη ανάγνωση των λόγων οδηγεί στα προαναφερόμενα ερωτήματα. Οι ομιλητές φαίνεται να προσπαθούν τεχνηέντως να παραμερίσουν την πραγματικότητα, καθώς και την κατάσταση βρασμού, στην οποία βρίσκεται η κοινωνία. Σε δεύτερη, όμως, ανάγνωση και με μια στοιχειώδη ανάλυση, διαπιστώνεται πως ο λόγος των πολιτικών βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την κοινωνία, ουσιαστικά δεν απευθύνεται στην κοινωνία. Ο λόγος τους τώρα έχει ως στόχο το κομματικό ακροατήριο. Υπηρετεί την επιδίωξη να συσπειρώσουν τις νυν και πρώην φίλιες δυνάμεις, οπαδούς και ψηφοφόρους. Βλέπετε μόνο αυτοί οι ολίγοι μπορούν να τους ακούσουν.

Οι υπόλοιποι πολίτες άλλα ζητούν. Θέλουν ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Με προτάσεις συγκροτημένες, κατανομή των βαρών σε όσους δεν συνέβαλαν στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας και ανακούφιση των πλέον αδυνάτων. Δεν πρόκειται για πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης μόνο. Είναι και η πιο ορθολογική πολιτική, χωρίς άλλη λιτότητα, που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]