Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιος είναι ο εχθρός;


Δεν μέμφομαι εκείνους που θέλουν να κυβερνήσουν, αλλά τους άλλους, που είναι ακόμη πιο πρόθυμοι να υποταχθούν.
(Ου τοις άρχειν βουλομένοις μέμφομαι, αλλά τοις υπακούειν ετοιμοτέροις ούσιν)
Θουκυδίδης

Όταν ο λαός υφίσταται μια τόσο μεγάλη επίθεση, όλοι αναρωτιούνται ποιος είναι ο εχθρός. Τους έχουν απαριθμήσει πολλά άρθρα, μα σ’ αυτό εδώ, θα μείνουμε μόνο σ’ εκείνο που κατά την άποψή μας, δίνει την δύναμη σε όλους τους επίδοξους τυράννους, να επιβάλλουν τις σαδιστικές τάσεις τους.

Οι τύραννοι εντός και εκτός συνόρων, δεν θα μπορούσαν να κάνουν απολύτως τίποτα,
αν εμείς, με την σιωπηλή συναίνεση ή και την αδιαφορία μας δεν αφήναμε το πεδίο ανοιχτό.
αν δεν κυριαρχούμαστε από κατώτερα ένστικτα και πάθη τα οποία υποδαυλίζουν οι δυνάστες μας, για να μας μετατρέψουν, ως άλλη μάγισσα Κίρκη, σε γουρούνια
αν δεν προτιμούσαμε, τη ‘βολή’ μας, από το κοινό συμφέρον
αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι από όποιον μας έδινε άρτο και θεάματα, ξεχνώντας πως ‘ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος’
αν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ένα βήμα, διακινδυνεύοντας τον τρόπο ζωής μας
αν η ζωή σήμαινε για μας περισσότερο από τη σιγουριά
αν η ελευθερία μας ήταν πιο σημαντική από τις κοινωνικές επιταγές.

Με την νοοτροπία της πλειοψηφίας, πολλές φορές η ψήφος, έγινε προϊόν συναλλαγής. Ο λαός ψήφιζε και σε αντάλλαγμα μπορούσε να καταπατήσει δημόσιες εκτάσεις, να μην πληρώνει πρόστιμα για παραβάσεις, να κτίζει αυθαίρετα, να παίρνει επιδοτήσεις χωρίς να τις δικαιούται, ή συντάξεις μαϊμού κλπ.

Βολεμένοι πολίτες, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, που έδιναν την δυνατότητα στον πολιτικό να κάνει τις ρεμούλες τους.

Εχθρός λοιπόν κατά την άποψή μας, είναι και η νοοτροπία μας: Βόλεμα ανταλλασσόμενο με την ψήφο.

Ως αποτέλεσμα η πλήρης καταστροφή.

Άξιος της νηός ο ναύκληρος (ο ναύτης είναι αντάξιος του πλοίου του)

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Δεν γίνεται να μη συμφωνήσει κανείς με αυτό το άρθρο. Η μετατόπιση ευθυνών είναι συνταγή καταστροφής που αναβάλει επ' αόριστον την διέξοδο στο πρόβλημα. Μόνο αν αναγνωρίσει κανείς τι ακριβώς έκανε θα προχωρήσει σε λύσεις. Αλλά σ' εμάς τους Έλληνες γενικά είναι γνωστό ότι πάντα κάποιος άλλος φταίει, όχι μόνο στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και σε καθημερινό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι μπράβο μαστιγώστε τα θύματα!!
    Οι τύραννοι μας έπεισαν τελικά με τις βελουδινες φωνές των ΜΜΕ οτι εμείς τα θύματα της μεγαλύτερης απάτης ολων των εποχών πρεπει να τιμωρηθούμε παραδειγματικά.

    Τι να τη κανει τη λιμουζίνα; Ti να το κάνει το ηλεκτρικό ρεύμα στο παλάτι οταν και ο τελευταίος άπλυτος μπορεί να εχει καλό αμάξι και πολλα φώτα σπίτι του; Πως να το ξεπεράσει αυτό ο τύραννος;

    Εμείς οι άθλιοι πέσαμε στη παγίδα των αιωνίων τυράννων και αφέθηκαμε να "περάσουμε σχεδόν καλά" για λιγα χρόνια με πλαστικές χάντρες και τεχνολογικές αηδίες.

    Στο τελος αποκτήσαμε οικειότητα με το σύστημα τους και πιστέψαμε πως πράγματι εμείς έχουμε το πανω χερι και ορίζουμε την τυχη μας μεσω των εκλογών. Αυτά ακούγανε και αφρίζανε. Αλλα η πείρα που απόκτησαν τοσους αιώνες τους έκανε πιο σοφούς και πιο αποτελεσματικούς απο την προηγούμενη φορά που επέλασαν κατα της πλέμπας. Αυτη τη φορά μας έχουν κανει γενική πλυση εγκεφάλου με τα ΜΜΕ, το Χόλυγουντ, και την εκπαιδευση. Αυτή τη φορά μας έχουν αποδυναμώσει με δηλητήρια στα εμβόλια στις τροφές το νερό τα ποτα και τον αέρα.
    Θα νικήσουν;
    ΟΧΙ!
    Ποτέ δεν θα νικήσουν γιατί δεν είνα Θεοί, δεν μπορούν να ελέγχουν τα παντα, αλλα θα φανε πολλους απο εμάς πριν ξαναμαζευτούν στα παλάτια τους.
    Καλη μας τυχη και καλή λευτεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εχθρός είναι μέσα σε όλα ο εαυτός μας. Όλοι μας πηγαίναμε στον βουλευτή μας για να μας διορίσει ή να διορίσει το παιδί μας. Έχουμε ξεχάσει τί θα πει παραγωγή, και εξαγωγές σύμφωνα με το πρέπον. Όλοι μας θέλουμε να είμαστε στο χαζό κανάλι της όμορφης πατρίδας μας. Όλοι θέλουμε να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι. Κύριοι Οι έλληνες δεν είναι χαζοί. ούτε τώρα ούτε τότε. Μας στερούν το γίγνεσθαι. Θα φάνε πακέτο ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]