Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκθεση φωτογραφιών του μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτη στην Κοζάνη


ΑΘΩΣ. ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΚΟΖΑΝΗ)

στο Αρχοντικό Λασσάνη στην Κοζάνη
1 - 12 Απριλίου 2012


Στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης μεταφέρεται η Έκθεση Φωτογραφίας «θως. πκεινα(*) τν ρίων το χρόνου» με έργα του Μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτη

Η Έκθεση που εγκαινιάζεται την Κυριακή 1 Απριλίου στις 11:30 στο Αρχοντικό Λασσάνη, όπου ως γνωστόν έχει εγκατασταθεί η Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης με κορυφαίο έκθεμα της την Χάρτα του Ρήγα Φεραίου.


Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, μία από τις σημαντικότερες Δημόσιες Βιβλιοθήκες, της χώρας, περιλαμβάνει στις συλλογές της, πέρα από το σύγχρονο κομμάτι (εκδόσεις μετά την απελευθέρωσή της, το 1912), ως διακριτές κατηγορίες: α) χειρόγραφα, β) έντυπα, γ) λυτά, δ) αρχαιολογική συλλογή, ε) βιβλιοθήκη Ψαριανού και στ) συλλογή χαρτών.


Στην συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 21 Μαρτίου οι εκπρόσωποι της Αγιορειτικής Εστίας, τόσο με τους υπεύθυνους της Βιβλιοθήκης, όσο και του Δημάρχου Κοζάνης κ. Λάζαρου Μαλούτα, συμφωνήθηκε να υπάρξει σταθερή συνεργασία, ενόψει και της ανέγερσης του νέου κτιρίου της Δημοτικής συνολικής έκτασης 4.500 τμ. στους χώρους τους οποίους, μπορούν να φιλοξενηθούν και άλλες μεγαλύτερες σε έκταση Εκθέσεις της Αγιορειτικής Εστίας.


Στη διάθεση της Αγιορειτικής Εστίας, τέθηκε και ο ενδιαφέρον Κατάλογος με παλαιά και σπάνια βιβλία σχετικά με το Άγιον Όρος, που θα αποτελέσουν πηγή μελέτης από τους συνεργάτες της Αγιορειτικής Εστίας και πεδίο επιλογής βιβλίων για τις φωτοαναστατικές εκδόσεις, που αποτελούν τμήμα των δράσεων της Πράξης «Η μεγάλη πνευματική και πολιτιστική παρακαταθήκη του Αγίου Όρους», που χρηματοδοτείτε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Μακεδονία - Θράκη 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

(*) Επέκεινα = πέρα από, μακρύτερα


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]