Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι εισαγόμενοι μισθοφόροι "αντάρτες" της Συρίας σκοτώνουν και παιδιά

Iστολόγιο Prison Planet
με πληροφορίες από Press TV


Δύο παιδιά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης από ομάδα ένοπλων μισθοφόρων σε δημόσιο λεωφορείο στην πόλη Χομς της Συρίας, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA.

Οι ένοπλοι τρομοκράτες εισέβαλαν στο γεμάτο επιβάτες όχημα, καθώς εκτελούσε τακτική διαδρομή μέσα από την πόλη αυτή της δυτικής Συρίας, η οποία έχει υποστεί τα περισσότερα δεινά από την έναρξη των ένοπλων συγκρούσεων στη Συρία.

Σύμφωνα με γιατρούς από το υγειονομικό κέντρο στο οποίο μεταφέρθηκαν τα θύματα, εκτός από τα παιδιά, που υπέκυψαν στα τραύματά τους, τραυματίστηκαν τρεις ενήλικες πολίτες κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης.

Εκτός από τακτικές επιθέσεις εναντίον άοπλων πολιτών, οι έμμισθες τρομοκρατικές ομάδες έχουν διεξαγάγει και απαγωγές τις τελευταίες εβδομάδες. Πολλά από τα άτομα που τελούν υπό ομηρεία, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται και παιδιά, δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Η τελευταία επίθεση εικάζεται ότι είναι πράξη αντεκδίκησης, αφού δύο μέρες νωρίτερα, το συριακό πρακτορείο μετέδωσε την είδηση ότι στην ίδια πόλη οι συριακές αρχές είχαν εντοπίσει ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με όπλα αμερικανικής και ισραηλινής κατασκευής και τα κατέσχεσαν.

Οι αιματηρές συγκρούσεις στη Συρία ξεκίνησαν στα μέσα Μαρτίου του 2011 και από τότε η χώρα έχει εισέλθει σε κλοιό βίας, με τον φόρο αίματος να ανεβαίνει συνεχώς.

Στις 20 Μαρτίου, η ΜΚΟ "Human Rights Watch" εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι ένοπλες ομάδες μισθοφόρων, που στηρίζονται από τη Δύση, "έχουν μέχρι στιγμής διαπράξει σοβαρές παραβιάσεις των διεθνών νόμων για τα ανθρώπινα δικαιώματα".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Έτσι εκδικείται η παγκόσμια ελίτ τους λαούς που είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε εδάφη πλούσια σε ορυκτά και αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]