Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τώρα και με Υπουργείο Προστασίας Πολιτικών


«Ο κόσμος έκανε ένα βήμα μπροστά δείχνοντας ότι δεν τους φοβάται»...

Ως αποτέλεσμα των εντολών που είχε λάβει η Αστυνομία από τη φυσική και πολιτική ηγεσία, σύμφωνα με τις οποίες οι παρελάσεις θα έπρεπε να γίνουν «πάση θυσία», χαρακτηρίζει τα χθεσινά επεισόδια ο γενικός γραμματέας του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Ο Πατρινός συνδικαλιστής, τονίζει ότι η χθεσινή ημέρα, λόγω των μέτρων, έγινε από ημέρα εθνικής ανάτασης, ημέρα εθνικής υποβάθμισης, με σιδηρόφρακτες παρελάσεις και αστυνομοκρατία.

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετατράπηκε χθες σε Υπουργείο Προστασίας των Πολιτικών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου που εζησαν χθες οι Πατρινοί ήταν διαφορετική. Αυστηρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ, διαμαρτυρίες του κόσμου για τον αποκλεισμό τους από τον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου ακόμα και από τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, πορείες φοιτητών, μελών λαϊκών συνελεύσεων και απλών πολιτών, απουσία κυβερνητικών εκπροσώπων και βουλευτών από τη εξέδρα των επισήμων και συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και συγκεντρωμένων πολιτών στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και δακρυγόνα συνέθεσαν τ5ο σκηνικό.

"Φασιστική και αποτυχημένη μέθοδος"

Από την πλευρά του ο Τάσος Γιακουμής, γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και μέλος της λαϊκής συνέλευσης Άνω Πόλης , που μαζί με άλλους Πατρινούς παρέλασαν κρατώντας φωτογραφίες αγωνιστών και ηρώων, μιλώντας για την έντονη παρουσια της αστυνομίας στην Πάτρα και τα όσα εκτυλίχθηκαν, κάνει λόγο για "φασιστική και αποτυχημένη μέθοδο".

Ο κόσμος είπε ότι τελικά κατέβηκε στην παρέλαση είτε για να διαμαρτυρηθεί είτε για να δει τα παιδιά του, ενώ αναρωτήθηκε "τι φυλάγανε;", δεδομένου ότι κυβερνητική εκπρόσωπηση και βουλευτές δενπαρέστησαν στην εξέδρα των επισήμων. "Κατέλυσαν στοισχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα του πολίτη για να φυλάξουν το τίποτα".

Παρέλαση πολιτών μέσα στην παρέλαση - "Θέλαμε να σπάσουμε την απαγόρευση"

Παρέλαση, μέσα στην παρέλαση, κρατώντας φωτογραφίες ηρώων του 1821 και αγωνιστών της νεότερης ιστορίας έκαναν χθες 10 περίπου Πατρινοί, κρατώντας φωτογραφίες αγωνιστών του 1821 αλλά και της σύγχρονης ιστορίας.

Ανάμεσά τους ο Πατρινός ήρωας Παναγιώτης Καρατζάς, ο Καπετάν Νικήτας, ο Άρης Βελουχιώτης, ο Πατρινός Γιώργος Σαμουρης, που σκοτώθηκε στο Πολυτεχνείο, ο Αλέκος Παναγούλης κ.α.

"Από τη μια πλευρά θέλαμε να σπάσουμε την απαγόρευση και από την άλλη να αναδείξουμε τους ήρωες του λαού", λέει ο κ. Γιακουμής. Ο κόσμος τους χειροκρότησε ιδιαίτερα θερμά και τους επευφημούσε.

Β. Χατζηλάμπρου: Ο κόσμος δεν τους φοβάται

Ο Περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος της ΚΟΕ Βασίλης Χατζηλάμπρου τόνισε πως ο λαός με τη χθεσινή του στάση, έδειξε πως: «δεν τους φοβάται, γιατί και κατέβηκε στο δρόμο και διαμαρτυρήθηκε και κατάφερε να παρελάσει». Στα θετικά της χθεσινής ημέρας, ο κ. Χατζηλάμπρου αναφέρει το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος της κυβέρνησης και οι βουλευτές, αλλά και πως ο αντιπεριφειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, παρακολούθησε την παρέλαση από το δρόμο και όχι από την εξέδρα.

«Η στάση του βέβαια, είναι επαμφοτερίζουσα, διότι εμείς είχαμε ζητήσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο να κηρύξει ανεπιθύμητους τους εκπροσώπους της κυβέρνησης», συμπληρώνει ο κ. Χατζηλάμπρου.

Ωστόσο, καταληκτικά θεωρεί πως χθες «ο κόσμος έκανε ένα βήμα μπροστά δείχνοντας ότι δεν τους φοβάται».

Από thebest
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]