Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ε, όχι και μεσίτες των ελληνικών νησιών στην Τουρκία!


To γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από επενδύσεις είναι γνωστό και κάνουμε ότι είναι δυνατό να προσελκύσουμε τους ξένους. Πολλές φορές με λάθος τρόπους ή με διαδικασίες ξεπουλήματος των ασημικών, αλλά εν πάση περιπτώσει, για τη φουκαριάρα την πατρίδα γίνονται όλα.

Αλλά να φτάνουμε στο σημείο να γινόμαστε μεσίτες των 6.000 νησιών της Ελλάδας μέσα στην Κωνσταντινούπολη και να προτρέπουμε τους Τούρκους επιχειρηματίες να έρθουν και να αγοράσουν, ε αυτό πάει πολύ.

Ποιος είχε αυτή τη φαεινή ιδέα να πάει σε επιχειρηματικό συνέδριο στην Τουρκία και να μιλήσει για τα νησιά μας; Ο κ. Αριστομένης Σγουρός, πρόεδρος του Invest in Greece, ο οποίος μιλώντας μπροστά σε πλήθος κόσμου διαφήμιζε την Ελλάδα λέγοντας: “Η Ελλάδα έχει πάνω από 6.000 νησιά και τα δικαιώματα και η εκμετάλλευση οικοπέδων στα νησιά αυτά μπορούν να μεταβιβαστούν“.

Απίστευτα πράγματα δηλαδή. Ενώ το Πίρι Ρέις αλωνίζει στο Αιγαίο, ενώ οι Τούρκοι ετοιμάζονται για θερμά επεισόδια με αφορμή την ΑΟΖ και τα κοιτάσματα πετρελαίου κι ενώ έχουν δημιουργήσει γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο κάνοντας δικά τους ακόμη και ελληνικά νησιά, πάει κάποιος μέσα στην Πόλη και τους λέει να έρθουν να αγοράσουν ορισμένα από τα νησιά.

Γίναμε τώρα και πωλητές των βραχονησίδων μας κι όχι μόνο στους Τούρκους; Να απευθυνόταν σε Γερμανούς, Άγγλους, Αμερικανούς παίκτες του real estate να το καταλάβω. Αλλά στους Τούρκους που θέλουν να βάλουν πόδι στο Αιγαίο; Έχουν τρελαθεί εντελώς;

Στο ίδιο διεθνές συνέδριο που ήταν γεμάτο από Τούρκους επιχειρηματίες, στέλεχος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κάλεσε τους επενδυτές να έρθουν να αγοράσουν κάποιο από τα 71.000 ακίνητα, 3,4 εκατ. τετραγωνικών μέτρων που διαθέτει η Ελλάδα.

Μήπως δεν έχουμε καταλάβει κάτι; Αντί δηλαδή να κάνουν πόλεμο οι Τούρκοι να έρθουν και να μας αγοράσουν; Να τους δώσουμε 5-6 νησάκια εκεί στην υφαλοκρηπίδα ώστε να λυθεί και το πρόβλημα;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]