Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη: Παρελάσεις με ξύλο στο όνομα του... μνημονίου


Επεισόδια σημειώθηκαν στην Ξάνθη λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση ανάμεσα σε διαδηλωτές της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και μονάδες των ΜΑΤ.

Παρά το γεγονός πως ο χώρος περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας, όπου βρίσκονταν οι επίσημοι, φυλασσόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στον χώρο είχαν τοποθετηθεί κάγκελα, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν περισσότερο τον χώρο της παρέλασης, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια ανάμεσα τους και τα ΜΑΤ.

Λίγα λεπτά αργότερα οι διαδηλωτές αποχώρησαν, κατευθυνόμενοι προς την κεντρική πλατεία της πόλης φωνάζοντας συνθήματα περιφερειακά του χώρου διεξαγωγής της παρέλασης.

Να σημειώσουμε πως η "περίμετρος ασφάλειας" των ΜΑΤ ήταν περίπου 100 μέτρα μακριά από την εξέδρα των επισήμων.

Ένταση, κιγκλιδώματα, αποδοκιμασίες και πολύ αστυνομία στην παρέλαση της Κομοτηνής

Με την καθιερωμένη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, των πολιτιστικών συλλόγων, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Κομοτηνή.

Ήταν μια παρέλαση διαφορετική από τις άλλες, καθώς κανένας μαθητής δεν έστρεψε όπως άλλες φορές το κεφάλι του στην εξέδρα των επισήμων, ενώ ένταση προκλήθηκε απέναντι από αυτήν, με ομάδες νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ και των «αγανακτισμένων» της Κομοτηνής, να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της οικονομικής πολιτικής οι πρώτοι και εναντίον των πολιτικών οι δεύτεροι.
Για πρώτη φορά στην Κομοτηνή, υπήρχαν περιμετρικά της Λεωφόρου Δημοκρατίας όπου πραγματοποιείται η παρέλαση, κιγκλιδώματα για τον κόσμο, με σκοπό να τον κρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας από τους επισήμους.

Διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της ασφάλειας και της αστυνομίας βρισκόταν και από τις δυο μεριές της Λεωφόρου και έλεγχαν την κατάσταση, ενώ η κυκλοφορία στους παράλληλους δρόμους, από αυτόν της παρέλασης, είχε διακοπεί. Αν εξαιρεθούν οι στιγμές έντασης που προαναφέραμε, η παρέλαση κύλησε ήρεμα, με πλήθος κόσμου να χειροκροτεί τους μαθητές και τον στρατό.
Χαρακτηριστική και πολύ εύστοχη η δήλωση του Δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, ο οποίος μετά το τέλος της παρέλασης δήλωσε τα εξής: «Σήμερα δεν θα κάνω δηλώσεις για την 25η Μαρτίου του 1821, αλλά θα κάνω δήλωση για την 25η Μαρτίου του 2012! Εύχομαι και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που στην πόλη μου, γίνεται η παρέλαση πίσω από κάγκελα!».

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην παρέλαση και τόνισε πως «ειδικά οι Θρακιώτες οφείλουμε και φέτος να αναδείξουμε με κάθε τρόπο πόσο σημαντική είναι για μας η επέτειος αυτή και να προσπαθήσουμε να αναγνωριστεί εντονότερα η μεγάλη προσφορά της Θράκης στον αγώνα του 1821 αφού αυτή δεν φωτίζεται επαρκώς».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κάποιοι κάπου θα πρέπει να συσκέπτονται σήμερα για την επόμενη "αναδίπλωση". Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]