Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραδίδει μαθήματα ισοπέδωσης χωρών!

  • Του έλειψε το ζεϊμπέκικο, το κανό και η θάλασσα... Δηλαδή όλες οι φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν πλαστές;
  • Θέλει να κάνει σχολή "πολιτικής" ή σχολή "πολιτικού δοσιλογισμού" με σύνθημα "προδώστε χωρίς ενοχές";

Σεμινάρια: «Πως ένα έθνος γίνεται αποικία»…

Ανακούφιση για το πανελλήνιο, ο Γεώργιος Παπανδρέου ο νεότερος, δεν θα αποσυρθεί.. τελείως. Τουλάχιστον αυτοβούλως.

Θα διοργανώσει σεμινάρια, εκδηλώσεις και άλλες κοσμοπολίτικες φιέστες, για να κεφαλαιοποιήσει τη μεγάλη εμπειρία του ως πρωθυπουργού, αλλά κυρίως για να παρουσιάσει τον πλούτο της χώρας, ήτοι, δημοκρατία και ιστορική παράδοση, σε ξένους μαθητευομένους ηγέτες. (Όχι, όχι.. για τη ελληνική διαφθορά, είχε μιλήσει σε διεθνή φόρα, όταν είχε ξεκινήσει η θητεία του.. τώρα μόνο για βουκολικά θέματα..)

Σε αυτές τις διαλέξεις θα του δοθεί η δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσει, αξίες και αρετές που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της διετίας του, όπως αυτές της αλληλεγγύης υπέρ των αστέγων, της οργάνωσης συσσιτίων, της ευρωπαϊκής πρωτιάς στις αυτοκτονίες, της δήμευσης περιουσιών, της εξαθλίωσης μεσαίων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, της δημιουργίας εκατομμυρίων ανέργων, της εθνικής υποδούλωσης, της επιλεκτικής χρεοκοπίας και της απειλής εξόδου από το ευρώ.

Τιμώμενοι ομιλητές, θα είναι οι «Αδιάβαστοι» και οι «Κηπουροί», των οποίων η συνεισφορά στο εθνικό Τέλος ήταν μνημειώδης.

Και ο τίτλος των ημερίδων;
«Πως ένα έθνος γίνεται αποικία»!

Ο Γιώργος ξανάγινε Γιωργάκης

Απαλλαγμένος από το βάρος του φορτίου της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που παρέδωσε και τυπικά το μεσημέρι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, μια μέρα μετά την πανηγυρική εκλογή του τελευταίου στην προεδρία, ο Γιώργος Παπανδρέου ξαναέγινε… Γιωργάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πλέον ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους οι οποίοι βρέθηκαν στην Ιπποκράτους για την εθιμοτυπική τελετή παράδοσης-παραλαβής, και είπε πολλά, αναφορικά με το πώς σκέφτεται το μέλλον του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να αξιοποιήσει τον διεθνή αντίκτυπο που έχει η ιστορική παράδοση της Ελλάδας στους δημοκρατικούς θεσμούς, για να οργανώσει εκδηλώσεις και συνέδρια, ενδεχομένως ακόμη και σεμινάρια για τη δημοκρατική ηγεσία.

Η επανεκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένος να παλέψει, ώστε να προωθηθούν Σοσιαλιστές και στα κορυφαία θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για το μέλλον.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύτηκε να τα πει σύντομα με τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, σε ένα χαλαρό δείπνο, μια αναφορά η οποία τον οδήγησε να σχολιάσει με νόημα, και εμφανή δόση πικρίας ότι… «τα ενοχοποιήσαμε όλα, το ζεϊμπέκικο, το κολύμπι, το κανό και τη γυμναστική». Οι αναμνήσεις ενός ηγέτη.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]