Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ροκανίζοντας το επίδομα ανεργίας…

Στο όνομα της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ (!) τα τζιμάνια του Υπουργείου Εργασίας τσεκούρωσαν για τα καλά το επίδομα ανεργίας κατά 22% (360 ευρώ), για πάνω από 400.000 ανθρώπους που είναι χωρίς δουλειά, οι οποίοι θα κληθούν να τα βγάλουν πέρα με 100 ευρώ λιγότερα από τον επόμενο κιόλας μήνα. Η απόφαση της μείωσης των επιδομάτων σύμφωνα με τους ιθύνοντες «θεωρήθηκε επιβεβλημένη ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία συζητείται η, κατ' αρχήν, επικύρωση του νέου ελληνικού προγράμματος.»!

Και σαν μην έφθανε μόνο αυτό, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οικονομίας έρχεται και ένα γερό ψαλίδισμα σε 13 ακόμη επιδόματα ανέργων που χορηγούνται από τον ΟΑΕΔ…

Ο Κουτρουμάνης, έβαλε ήδη την υπογραφή του στην σχετική υπουργική απόφαση η οποία λέει ότι το επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το νέο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη και θα καθορίζεται (ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση).

Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που αποφάσισαν να μειώσουν τα επιδόματα, ήρθε από το πουθενά η είδηση ότι ο Παπαδήμ(ι)ος δεν εισπράττει την πρωθυπουργική του αποζημίωση…Μήπως να τον λυπηθώ!!!

Δεν ξέρω τι να πω … Εκείνο που ξέρω είναι ότι έχουν τον τρόπο τους να μας σερβίρουν τα μαντάτα οι άνθρωποι…Συζητώντας για ανάπτυξη και διαρθρωτικές αλλαγές, περνούν εκατοντάδες μέτρα εναντίον του εισοδήματος του απλού εργαζόμενου και κανένα μέτρο υπέρ της ανάπτυξης και καμία διαρθρωτική αλλαγή.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]