Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία θεωρεί δικό της το Αιγαίο, αλλά η Αθήνα έχει άλλες δουλειές...

Ποιός θα συνεκμεταλλευτεί με ποιόν το Αιγαίο;
Μήπως δεν καταλάβαμε τις τελευταίες δηλώσεις της Άγκυρας;


Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι τελευταίες δηλώσεις τούρκου αξιωματούχου (Τανέρ Γιλντίζ, υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας), στις οποίες χωρίς κομπασμούς άνοιξε επίσημα (πλέον) το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου… Και όμως! Κανείς δεν πρόσεξε το ύφος της δήλωσης του τούρκου υπουργού -εάν δεν πρόκειται για μεταφραστικό λάθος- μέσω του οποίου η Άγκυρα προτείνει στην Ελλάδα συνεκμετάλλευση του Αιγαίου!!!

Αίσθηση, λοιπόν, προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ περί κοινών ελληνοτουρκικών ερευνών πετρελαίου στο Αιγαίο.
Μάλιστα, όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, το θέμα αυτό είχε συζητηθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Είναι άραγε τόσο θρασείς οι τούρκοι πολιτικοί, που μας προτείνουν να δεχτούμε ως χώρα να συνεκμεταλλευτούμε μαζί τους τον δικό μας ορυκτό πλούτο; Δυστυχώς –σύμφωνα με την συγκεκριμένη δήλωση- η θρασύτητα της Άγκυρας ξεπερνά κάθε όριο, αφού στην ουσία η Τουρκία προτείνει στην Ελλάδα την συνεκμετάλλευση. Και αναρωτιέται δικαίως, ο κάθε λογικός άνθρωπος: Ποιος αιτείται ενός έργου; Ο ιδιοκτήτης ή ο… γείτονας; Φυσικά ο ιδιοκτήτης, εκτός και εάν ο γείτονας είναι εργολάβος (που στην περίπτωση της Τουρκίας δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, αφού ο «εργολάβος» είναι γνωστός και πέραν του Ατλαντικού, αν και προσφάτως μας προέκυψε και ο «ιστορικός εργολάβος», η Γερμανία). Η Άγκυρα, λοιπόν, έκανε μία πρόταση προς την Ελλάδα, μέσω της οποίας –ούτε λίγο ούτε πολύ- προτείνει την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου όπου υπάρχουν «αμφισβητούμενες περιοχές», θέτοντας ευθέως επ’ αμφιβόλω την Ελληνικότητα του Αιγαίου και παρουσιάζοντας την Τουρκία ως συνιδιοκτήτη (αν όχι μεγαλο-ιδιοκτήτη)…

Και τι συνέβη μετά από αυτή την τουρκική πρόταση – πρόκληση; Απολύτως τίποτε. Ο Βενιζέλος χαίρεται επειδή θα εκλεγεί με 50% (χωρίς αντίπαλο), ο Σαμαράς ετοιμάζεται για τις εκλογές (που ίσως δεν γίνουν ποτέ), το ΚΚΕ παλεύει με πατάτες, ο Τσίπρας προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επίθεση προς τα αριστερά που κάνουν όλοι, το ΛΑΟΣ εξορκίζει τα κακά παιδιά που φιλοξενούσε μέχρι πρότινος και δείχνει να αποσυντίθεται, και ακολουθούν μέσα στην τρελή χαρά ο μνημονιακο-αντιμνημονιακός Κουβέλης, η Ντόρα που πνέει τα λοίσθια και τέλος τρέχουν οι υπόλοιποι όψιμοι (ώριμοι και ανώριμοι πολιτικά) αντιμνημονιακοί… και τέλος, ο Νταλάρας εγκαταλείπει τις συναυλίες γιατί έπαθε αγοραφοβία…! Κανείς δεν ασχολήθηκε με την πρόκληση, αφού έχουν πολύ σοβαρές δουλειές να κάνουν. Βλέπετε, πάνω από όλα βρίσκεται το κόμμα, το απόκομμα, η βαρέως ασθενούσα πολιτική που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση… Πού να βρεθεί καιρός για τα εθνικά συμφέροντα, για τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα λοιπά ενδιαφέροντα του… «κοσμάκη»...!

Θα περίμενε κανείς από τον επί 2,5 χρόνια «σωτήρα» της πατρίδας να εμφανιστεί και να τον κατακεραυνώσει, διαψεύδοντας ο ίδιος τον τούρκο αξιωματούχο…
Αλλά ο πρωταγωνιστής του εθνικού ξεπουλήματος προτίμησε να εξαφανιστεί…

Θα περιμέναμε έστω ανάλογη πρωτοβουλία να αναλάβει (αντ’ αυτού) ο επίδοξος διάδοχός του στον πράσινο θρόνο.
Ο επίδοξος όμως προτίμησε κι αυτός να σιωπήσει…

Θα περιμέναμε τέλος από το γραφείο τύπου του πράσινου θίασου ή έστω από τον εκπρόσωπο τύπου του που διετέλεσε και υπουργός εθνικής άμυνας να αρθρώσει μια κουβέντα εθνικής περηφάνιας.
Μάτια όμως… Και από εδώ σιωπή…

Η κλασική σιωπή των ενόχων. Η κλασική σιωπή της συμμορίας, η ομερτά της πολιτικής μαφίας…

Το περιεχόμενο της μυστικής διπλωματίας του ΓΑΠ αποκαλύπτεται… Και μαζί της αποκαλύπτεται και ο εθνικά επικίνδυνος ρόλος αυτού του ανεκδιήγητου πολιτικού… Και ταυτόχρονα αποκαλύπτεται και η μεγάλη συνωμοσία σιωπής από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που συνειδητά επέλεξαν να προσπεράσουν αυτό το κορυφαίο ζήτημα ως μηδέποτε γενόμενο.

Σε ποιά άλλη χώρα του κόσμου θα συνέβαιναν ανάλογα περιστατικά και δεν θα εγκαλείτο ο πρωθυπουργός της χώρας να δώσει εξηγήσεις για την εθνικά επικίνδυνη στάση του;

Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν, επειδή η Ελλάδα έπαψε να είναι χώρα, αλλά αποτελεί το αφοδευτήριο των οικονομικών της τρομοκρατών, των φίλων και εταίρων Ευρωπαίων που κερδοσκοπούν ως οι τελευταίοι τοκογλύφοι χωρίς να δίνουν ούτε ένα πραγματικό ευρώ…

Οι απολύτως διεφθαρμένοι και αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας, για τον διεθνή διασυρμό της, για την παράδοση των πάντων στο όνομα της προσωπικής τους διάσωσης, δεν κάνουν τις πάπιες, δεν κάνουν τις κότες, ούτε τους Κινέζους…! Πουλάνε τρέλα κι εμείς ηλιθιωδώς την αγοράζουμε πολύ ακριβά, αφήνοντάς τους να ξεπουλάνε την πατρίδα μας, τα σπίτια μας, τα παιδιά μας και τους τάφους των προγόνων μας.

Ερώτηση Χρυσανθακόπουλου (o μόνος ευαισθητοποιημένος) για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και τις συζητήσεις Παπανδρέου

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛ. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ «ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και Βουλευτής Αχαΐας κ. Αλ. Χρυσανθακόπουλος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών με θέμα τις «Δηλώσεις Τούρκων Υπουργών περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου».

Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Χρυσανθακόπουλου έχει ως εξής:

Προς κ. Υπουργό Εξωτερικών

Θέμα:«Δηλώσεις Τούρκων Υπουργών περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου»

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, υποστήριξε, σε χθεσινές του δηλώσεις, ότι κατά την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, κ. Ερντογάν, στην Ελλάδα, συζητήθηκε η πρόταση για κοινές ελληνοτουρκικές έρευνες στο Αιγαίο. Το ίδιο είχε προτείνει ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Τουρκίας, κ. Μπαγίς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (Νοέμβριος 2010) προτείνοντας συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ώστε «στις διαφιλονικούμενες περιοχές να φτιάξουμε από κοινού πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου».

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στις 26/11/2010, για την ύπαρξη μυστικών συνομιλιών για το Αιγαίο, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε αναφερθεί και σε σχετική δήλωση του κ. Νταβούτογλου, που φιλοξένησε τουρκική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία «οι συνομιλίες πάνε καλά». Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη, ο τότε Πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, ανέφερε τα εξής: «Η τουρκική πλευρά, άλλοτε καλόπιστα, άλλοτε όχι, έχει ως προφανή στόχο να δημιουργήσει επικοινωνιακά την αίσθηση μίας θετικής βούλησης για συνεργασία. Και εμείς, πολλές φορές –λαϊκώς– ‘τσιμπάμε’!»

Ερωτάσθε:

Έχει συζητηθεί θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, κατά τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας;
Ποιά είναι η θέση της νυν κυβέρνησης επί της ουσίας του ζητήματος;

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑΟΣ
Αλ. Χρυσανθακόπουλος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Κωνσταντίνε, δε μπορείς να διανοηθείς όχι μόνο το εύρος της προδοσίας σε πολιτικό επίπεδο (όλοι είναι έτοιμοι να εκχωρήσουν οτιδήποτε σχετίζεται με το έθνος αν χρηστούν αυτοί ως ενδιάμεσοι) αλλά κυρίως το εύρος της σήψης των λεγόμενων 'πατριωτικών χώρων' (αρμόδιοι μηχανισμοί, ιστολόγια και μπλογκ), οι οποίοι, ενώ γενικώς το παίζουν διαμαρτυρόμενοι, στην κρίσιμη στιγμή απλά σιγοντάρουν, με πράξεις ή με στραβά μάτια, την προδοσία. Πατριώτες μέχρι του σημείου που θα κινδυνεύσουν τα οικονομικά ή άλλα προσωπικά τους συμφέροντα από τη σύγκρουση με τους 'προσαρμόσιμους': εκεί γαργάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ anaconda, κάτι ξέρω κι εγώ. Και με πολύ πίκρα συμφωνώ απολύτως μαζί σου... Ο "μπερντές" ήταν συνυφασμένος με το χρήμα, αλλά κάποια στιγμή εξισώθηκε με την μη ανδροπρεπή (έντιμη και σταθερή) στάση. Δυστυχώς, το πρόβλημα δεν βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά στο εσωτερικό του καθενός από εμάς ξεχωριστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε anaconda, ο Κωνσταντίνος φαίνεται να συναισθάνεται αυτή την υποκρισία και "ελαστικότητα" πατριωτισμού που περιγράφεις. Πριν λίγες μέρες εξέφρασε την επιφύλαξή του - απλώς - για το κόμμα του κ. Καμένου και δέχτηκε καταιγισμό επιθέσεων. Όπως καταλαβαίνεις εκείνος μπορεί να διανοηθεί, αλλά πολλοί είναι έτοιμοι να πέσουν θύματα του πρώτου πολιτικάντη, χωρίς να κατηγορώ ειδικά τον κ. Καμένο, γενικά μιλάω.
    Ίσως για την ειλικρίνειά του αυτή έχει "οπαδούς" ο Κωνσταντίνος, σε σημείο που του καταλογίζουν ότι ο ίδιος γράφει επαινετικά σχόλια για τον εαυτό του.
    Ο καθένας εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια, όπως φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 14 Μαρτίου 2012 8:53 μ.μ.
    Κάποιοι αυτοπροσδιορίζονται, σε αντίθεση με σχεδόν το σύνολο το οποίο ετεροπροσδιορίζεται - και όχι τυχαία: πρέπει να είσαι αυτόφωτος για να αυτοπροσδιοριστείς, πρέπει να έχεις την ικανότητα να σκεφτείς και να παράξεις σκέψη ως μονάδα. Κάποιοι ελάχιστοι έχουν την πρόσθετη ικανότητα να εμπνέουν τη σκέψη των άλλων, κάποιοι μετρημένοι στα δάχτυλα έχουν την πρόσθετη ικανότητα να μοχλεύουν σκέψη και δράση για ζωτικής σημασίας ζητήματα του έθνους. Η... 'αγάπη' αλλοδαπών υπηρεσιών και συμφερόντων, καθώς και των εγχώριων μαριονετών τους αποτελεί απτή απόδειξη αυτής της ικανότητας και, παράλληλα, τίτλο τιμής: να χαλάς αλλοδαπούς 'ανώτερους σχεδιασμούς' που συρρικνώνουν την πατρίδα σου, να αναλύουν τα κείμενά σου τα κορυφαία παγκοσμίως think tanks και να σου επιτίθενται διαδικτυακά -και όχι μόνο- με response time λεπτών είναι σίγουρα κάτι.

    Όσο για τον Καμμένο που ανέφερες, επέτρεψέ μου να σημειώσω ότι δε με ενδιαφέρουν συζητήσεις οι οποίες δε συνδράμουν στην επίλυση κάποιου εθνικού προβλήματος ή στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μου: ο κόσμος πεινάει, ο κοινωνικός ιστός διαλύεται με σχέδιο, συνεπώς οι κομματικές συζητήσεις οποιασδήποτε μορφής με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Αν αύριο το κόμμα του παρουσιάσει ρεαλιστικό πρόγραμμα και άξιους διαχειριστές που θα το υλοποιήσουν, τότε το συζητάμε. Τώρα είναι απλά εκτός συζήτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να το ξαναπώ; Η προδοσία συντελέστηκε με την υπογραφή της Συμφωνίας της Μαδρίτης από Πάγκαλο και Σημίτη, τότε που όλοι κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου, όταν αυτοί παραχωρούσαν το Αιγαίο για συνεκμετάλλευση. Από τότε όλοι αυτοί οι προδότες απλά εκτελούν τους όρους της συμφωνίας, χωρίς ντροπή και ενοχές. Αν είχαμε συνείδηση εθνική, κανένας τους δεν έπρεπε να επανεκλεγεί σε βουλευτική καρέκλα από τις μέρες εκείνες της Μαδρίτης. Και όμως βγήκαν και ξαναβγήκαν οι προδότες... Απλά δεν αξίζουμε να λεγόμαστε Έλληνες. Είμαστε από άλλη στόφα φτιαγμένοι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 15 Μαρτίου 2012 2:54 μ.μ.
    Δε θα μιλήσω επί προσωπικού αλλά ως σύνολο: και τώρα να μην πολεμήσουμε; να μην προσπαθήσουμε να προστατέψουμε την πατρίδα; να αγνοήσουμε το Σύνταγμα;
    Το επίπεδο επίγνωσης της κατάστασης του πληθυσμού έχει για πρώτη φορά φτάσει σε ένα αξιοπρεπές σημείο: είναι ευκαιρία να ξεπεράσουμε τις ψευδαισθήσεις που μας έχει δημιουργήσει το αλλοδαπό informational warfare και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα κατάματα. Το χρωστάμε στους νεκρούς που έπεσαν για να υπάρξουμε ελεύθεροι. Το χρωστάμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Όλοι είμαστε περαστικοί: δεν πρέπει όμως να επιτρέψουμε να γίνει περαστικό και το Ελληνικό έθνος. Όσο για το αν αξίζουμε να λεγόμαστε Έλληνες λόγω του εν συνόλω μη Ελληνικού βίου μας μέχρι σήμερα, μη ξεχνάς ότι το ίδιο ακριβώς έλεγαν από αρχαιοτάτων χρόνων όλοι οι Έλληνες που γίνονταν μια γροθιά, αλλάζοντας εντελώς τους κανόνες εμπλοκής και την προσωπική τους στάση, για να αντιμετωπίσουν τον κοινό κίνδυνο του αφανισμού. Είμαστε των άκρων: ή στη ψυχαγωγία ή στη μάχη - δεν έχουμε μέσο στάδιο. Ίσως να είναι ένα χαρακτηριστικό που μας επέτρεψε αυτή τη βιωσιμότητα. Απλά χρειάζεται επειγόντως να μπούμε στη μάχη. Τώρα. Και δε θα είναι για πολύ: ο εχθρός εντός και εκτός των τειχών είναι πιο λίγος απ'ό,τι δείχνει και μηδαμινός μπροστά στην αποφασιστικότητα της φυλής μας να επιβιώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΓ. Ο 'ανώτερος στρατηγικός σχεδιασμός' έλεγε ότι θα είχαμε ήδη χάσει την ΑΟΖ στο Αιγαίο και στη Μεγίστη-Κύπρο-Κρήτη καθώς και ότι η συνεκμετάλλευση θα ήταν ταπεινωτικός μονόδρομος που δεν θα επιλέγαμε. Ο από μηχανής θεός της Ελλάδος όμως επενέβη (http://olympia.gr/2012/01/24/mου-το-αφησε-ο-πελαργος-στην-πορτα-αποκ/) και τα πράγματα άλλαξαν. Οι αρμόδιοι -αυτοί που θα έπρεπε να έχουν προστατέψει την Ελλάδα- πίστευαν στο 'είναι μάταιο, αφέσου', μέχρι που είχαν απόδειξη.

    Όπως βλέπεις όλα αυτά που σου έγραψα δεν είναι θεωρητικά: είναι μικρά για κάποιους ελάχιστους πατριώτες, αλλά μεγάλα και σημαντικά σε εθνικό επίπεδο. Είναι απότοκο της επανάστασης που πρέπει να γίνει μέσα μας. Μπορούμε, αρκεί να το πιστέψουμε - και τότε δε μπορείς να φανταστείς πόσο ασήμαντος θα είναι ο εχθρός μπροστά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Anaconda, στο τι χρωστάμε να κάνουμε συμφωνούμε όλοι. Αλλά δεν βλέπω τίποτε να κινείται εκεί έξω εκτός από το ίδιο το ΣΥΣΤΗΜΑ, το οποίο από τη μια ΑΝΑΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ και μας σκάει μύτη με καινούργια τάχα αμφίεση (βλέπε νέα κομματικά σχήματα, όπου βρίσκουν καταφύγιο σιγά-σιγά όλα τα παλιόμουτρα της Βουλής) και από την άλλη ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ, στέλλοντας στο νοσοκομείο όποιους πολίτες τολμούν να του αντισταθούν. Αυτό το βρώμικο σύστημα είναι το μόνο που κινείται - δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 15 Μαρτίου 2012 10:55 μ.μ.
    Όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε τα πράγματα: άλλος θα βάλει το λιθαράκι του, άλλος μια κοτρώνα. Όλα είναι όμως σημαντικά, ανεξαρτήτως μεγέθους: αρκεί να είναι το κλύτερο που μπορεί ο καθένας από εμάς.
    Ο πολιτικός κόσμος δεν αλλάζει με ένα μαγικό ραβδί ούτε από μόνος του. Όσο μένεις μακρυά του, τόσο περισσότερο χώρο του δίνεις για να συνεχίσει τα ίδια. Αν δεν εμπλακείς, προσφέροντας τις γνώσεις σου και αποδεικνύοντας τις ικανότητές σου, πώς θα δώσεις την επιλογή στο συνάνθρωπό σου να δει τη διαφορά μεταξύ ενός τμήματος του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος και ενός σαν και αυτόν;

    ΥΓ. Για το σχόλιό σου περί τρόμου και νοσοκομείου επέτρεψέ μου να σου πω ότι ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]