Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγνοούμενοι του 1974 οι τριανταοκτώ σκελετοί που βρέθηκαν στο Ντιαρμπακίρ;

Η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους έθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο το ζήτημα των τριανταοχτώ σκελετών που βρέθηκαν στη φυλακή του Diyarbakir της Τουρκίας, ζητώντας συνδρομή από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να διευκρινιστεί αν ανήκουν σε Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους πολέμου από την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κϋπρο.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η Ελένη Θεοχάρους είπε ότι την εποχή εκείνη μεταφέρθηκαν αιχμάλωτοι πολέμου από την Κύπρο στη συγκεκριμένη φυλακή, και δεν επέστρεψαν ποτέ. "Το ζήτημα είναι ανθρωπιστικής φύσεως” είπε η ευρωβουλευτής, προσθέτοντας “καταλαβαίνετε την αγωνία που δημιουργήθηκε στους συγγενείς των αγνοουμένων στην Κύπρο αφότου έγινε γνωστή αυτή η πληροφορία."

Επισήμανε ότι οι 38 σκελετοί φέρουν σημάδια εκτέλεσης με σφαίρες των 9mm στο κεφάλι, και ότι τα τεστ DNA έδειξαν ότι δεν πρόκειται για Τούρκους ή Κούρδους φυλακισμένους.

Το ζήτημα τέθηκε από την Ελένη Θεοχάρους κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και το αίτημα συνδρομής έγινε δεκτό. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Elmar Brok ζήτησε από την Ria Oomen-Ruijten, ευρωβουλευτή και εισηγήτρια της Επιτροπής, να συναντηθεί με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να συζητήσει και να ερευνήσει το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν οι ανακαλύψεις ομαδικών τάφων σε διάφορα σημεία της Τουρκίας, με θύματα συνήθως Κούρδους. Είναι όμως η πρώτη φορά που δημοσιεύεται συγκεκριμένη πληροφορία για ομαδικό τάφο με Ελληνοκύπριους αγνοούμενους στην Τουρκία.
Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, η Τουρκία έχει πολλές (πρόσθετες) εξηγήσεις να δώσει στην πολιτισμένη διεθνή κοινότητα... Γιατί και οι τεκμηριωμένες δολοφονίες αιχμαλώτων στην Κύπρο είναι εγκλήματα πολέμου, αλλά εκεί οι Τούρκοι παρουσιάζουν διάφορες δικαιολογίες περί δράσης ατάκτων Τουρκοκυπρίων υπό συνθήκες έντασης, κλπ.
Αν όμως αποδειχθεί ότι αιχμάλωτοι πολέμου δολοφονήθηκαν σε τουρκικό έδαφος, αυτό σημαίνει έγκλημα πολέμου εν ψυχρώ, με πλήρη σχεδιασμό και επίγνωση του τουρκικού κράτους. Και πέρα από τη διεθνή κατακραυγή, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στο διεθνές ποινικό δικαστήριο...

Οι εξελίξεις αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τετοια κειμενα ειναι καταπτιστα. Τροπιλιζουν τις πρασπαθειες του ελληνικου κρατους να μας πεισει οτι οι τουρκοι ειναι φιλοι μας. Τζαμπα χορευε ο Γιωργος κοτζαμ ζειμπεκικο;Ο δε Μιτσοτακης ελεγε σε συνεντευξη του, οτι οι τουρκοι ειναι ανθρωποι συνεργασιμοι και με φιλοτιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγὼ τὼρα,να προφητεὺσω ὸτι το ελλαδικὸ "κρὰτος"θα κὰνει το θὲμα γαργὰρα,ἢ μὴπως θα εὶμαι πολὺ εκ του ασφαλοὺς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]