Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακολούθησε τα λεφτά (follow the money)


Το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα, όπως ξέρετε είναι πολύ απασχολημένο. Δεν ευκαιρεί να κουμαντάρει το πάλαι ποτέ Κίνημα, που έχει γίνει στήλη άλατος, γιατί γύρισε και κοίταξε κατάματα το ΔΝΤ και το κιμπάρικο βλέμμα του Ντομινίκ Στρος Καν, που ‘χει πάλι κάτι ντράβαλα με το Ηθών. Ο Γιώργος, αδέρφια είναι πολύ busy. Όπως θα διαβάσατε, αγόρασε δυο ποδήλατα πολύ μέγκλα και χάϊ τέκ κι εκπαιδεύεται. Έχετε δει στα ροντέο που βγαίνει ένας καουμπόϋ και ιππεύει δυο άλογα ταυτόχρονα, όρθιος, πατώντας στην σέλα του καθενός; Ο Γιώργος, που μετέχει των παραδόσεων του Μίντγουεστ, θα μάθει να το κάνει με ποδήλατα. Θα βάλει την κολλητή στολή του Μπάτμαν και το αεροπλανικό γυαλί του Μαραθώνιου κι όσο εσείς θα βογκάτε με την κολοβωμένη επιταγή της σύνταξης ή του μισθού στο χέρι, αυτός θα κάνει ζογκλερικά στην κατηφόρα του Διονύσου με τα καινούργια παιχνίδια του. Ποδηλατικός βαλκανικός σοσιαλισμός.

Επειδή λοιπόν το οικογενειακό «μαγαζί» έχει συρρίκνωση της πελατείας κι είναι ακέφαλο, σκάσανε μύτη οι μουστερήδες. Ο ένας πιο καλός από τον άλλο. Ο βοηθός κούριερ, ο Βενιζέλος, είναι χρόνια στην αφετηρία κι όλο σκιάζει την γραμμή εκκίνησης με την γαστέρα του. Του έκανε ένα μικρό κατενάτσιο στην φιλοδοξία ο καφές του Ρέλλου αλλά τώρα είναι η ώρα. Ο Λοβέρδος λίγο παρά πίσω, όταν δεν αμολάει τορπίλες για μακελειά (σιγά τα αίματα) χάριν προστασίας του κωπηλάτη, ποδηλάτη κι «ατζέντη» του ΔΝΤ, πίνει ισοτονικά ποτά, που βοηθούν να χωνεύεις και τους συνταξιούχους. Ξέρετε το γέρικο κρέας σφίγγει, στρίβει κι είναι δύσπεπτο. Υπάρχουν κι οι αυτόμολοι, όπως η Λούκα, αλλά όλο το Έθνος κρατάει την ανάσα του για το τι θα κατεβάσει η πολύστροφος κάρα του Χάρη Καστανίδη. Κανένα δημοψήφισμα ίσως, για το αν επιθυμούμε την εξακολούθηση της ισχύος του νόμου της βαρύτητας ή αν πρέπει το σουβλάκι με πίτα να εξακολουθούν στην Τούμπα να το λένε σάντουιτς με σουβλάκι. Ο Μιχάλης από την άλλη διαβάζει με κερί το Μνημόνιο, γιατί οι γερμαναράδες ελεγκτές, που θα πλακώσουν οσονούπω, μετά το μεσημεριανό τους με βουρστ και ξυνολάχανο, θα βγαίνουν παγανιά κι όποιον Υπουργό σβερκώνουν, θα του κάνουν τεστ multiple choice για το Μνημόνιο και τον Εφαρμοστικό. Φήμες λένε ότι οι ελεγκτές θα κυκλοφορούν με κατοχικές BMW με καλάθι, που στο πλάϊ θα έχουν το σήμα του Ευρώ και από πάνω ημικυκλικά θα γράφει Memorandum Zwei. Τα δε τεστ θα γίνονται στην οδό Μέρλιν. Αν οι φήμες αληθεύουν, αναμένεται η ανάκαμψη να ξεκινήσει από την βιομηχανία κολωνών πάγου. Και βραστών αυγών, θα προσέθετα, για τις απείθαρχες μασχάλες. Διαψεύδεται πάντως ότι το μανικούρ – πεντικιούρ θα γίνεται με τον παραδοσιακό τευτονικό τρόπο της τανάλιας.

Στην γραμμή εκκίνησης κάνει «ζυγείτε επ’ αριστερά» κι ο επιφανής μέτοχος της «Ανωνύμου Εταιρείας Ηρώων Πολυτεχνείου». Ο Χρήστος Παπουτσής, που έχει πλάκα τα γαλόνια και τα εύσημα. Ο ευσταλής παραστάτης της σημαίας του Πολυτεχνείου στις μεταπολιτευτικές πορείες της 17ης Νοεμβρίου, έχει στο στήθος καρφιτσωμένο το Σάμινα, ως Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κι εσχάτως το μπουρλότο που βάλανε στην Αθήνα οι γνωστοί – άγνωστοι. Διότι και στην Προστασία του Πολίτη διέπρεψε.

Όλοι αυτοί και κάποιοι άλλοι, θα διεκδικήσουν, αν όχι την προεδρία του καταστήματος, την διάσωση τους στην εκλογική τους περιφέρεια. Διότι και στην Α΄ Αθηνών, αναμένεται εκλογικώς να κλάψουνε πράσινες μανούλες. Οπότε το επίδοξο προεδριλίκι εξασφαλίζει μια επιπλέον και διαρκή προβολή για να μην είσαι στους χαροκαμμένους, που θα βλέπουν την Βουλή από το roof garden της Μεγάλης Βρεταννίας.

Πόσο αφορά την Πατρίδα όλο αυτό; Όσο και το αν ο Γιώργος θα μάθει να ισορροπεί σε δυο ποδήλατα. Το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς το νεκροταφείο των πολιτικών ελεφάντων. Ο σκληρός γραφειοκρατικός πυρήνας θα συρθεί ακόμη λίγο αλλά πάντως ιδεολογικά είναι ένα κουφάρι. Ότι υγιές υπήρχε, στη βάση, φεύγει κατά κύματα. Αποδημητικά πουλιά, χωρίς επιστροφή την Άνοιξη. Δεν χαίρομαι γι’ αυτό αλλά ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι το πάλαι ποτέ δημιούργημα του Ανδρέα Παπανδρέου θα γινόταν τελικά και μάλιστα τόσο γρήγορα, ένας μεταλλαγμένος νεοφιλελεύθερος μηχανισμός παρακμής, ρουσφετολογίας, λεηλασίας της χώρας. Και υπογραμμίζω ότι οι πιο Αγανακτισμένοι των Αγανακτισμένων είναι όσοι αγόρασαν το 2009 τις χάντρες και τα καθρεφτάκια του «λεφτά υπάρχουν». Αυτοί δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Θα πάνε να εκδικηθούν.

Τα ζόρια τα μεγάλα όμως θ’ αρχίσουν, όταν θα φτάσουν οι πρώτες επιταγές με τους μισθούς και τις συντάξεις, που θα έχουν τις τελευταίες περικοπές. Η πραγματικότητα θα ρίξει γροθιά στο στομάχι των απλών ανθρώπων, που αδυνατούν να καταλάβουν πως κάποιοι έχουν αυτή τη στιγμή καταθέσεις 600 δις στην Ελβετία. Δηλαδή δυο φορές το χρέος. Μεταξύ μας, ούτε οι Γερμανοί φορολογούμενοι και πολιτικοί το καταλαβαίνουν. Δίκιο έχουν.

Εκεί στη χώρα της Χάϊντι, με δυο τεράστιες συνεισφορές στον ανθρώπινο πολιτισμό, το ρολόϊ με κούκο και το τυρί με τρύπες, έχει καταλήξει ο λουφές, τα πλιάτσικα από την επί δεκαετίες λεηλασία της χώρας. Σίγουρα κάποια είναι νόμιμα, χρήματα εφοπλιστών, μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδος αλλά σίγουρα μεγάλο μέρος τους είναι μίζες, λαδώματα, προϊόν φοροδιαφυγής ή αυτά που έδιωχνε κατά κύματα από τις ελληνικές τράπεζες ο Γιώργος ο Έσχατος και Φαρμακερός, κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του κι έπαιζε με τα «κουμπούρια». Χλωμό το βλέπω να γίνει κίνημα, να συλληφθούν οι εν λόγω καταθέτες των Άλπεων και να απειληθούν με τυφεκισμό αν δεν τα φέρουν πίσω σε λίγες μέρες.

Αυτό όμως που μπορεί να γίνει, είναι με κίνητρα αφορολόγητου να τα φέρουν πίσω οι νόμιμοι για να τα επενδύσουν. Π.χ. αν τα φέρεις πίσω κι επενδύσεις σε επιχειρήσεις, στην οικοδομή και σε έργα μέσα σε ένα χρόνο, χαμηλό και σταθερό φόρο για την επιχείρηση που θα ανοίξεις για δέκα χρόνια, αφορολόγητη η επένδυση κι αφορολόγητες και οι μεταβιβάσεις που θα κάνεις μετά σ’ ότι χτίσεις. Εκατό επαγγέλματα θα δουλέψουν και το κράτος θα μαζέψει αληθινό χρήμα από εισόδημα και ΦΠΑ, γιατί ο κόσμος θα δουλέψει, θα πληρωθεί κι όχι από δανεικά. Θα είναι ένα δημιουργικό αναπτυξιακό σοκ.

Αυτοί δε που έβγαλαν έξω το προϊόν φοροδιαφυγής να τα επαναπατρίσουν με γενναίο φόρο αλλιώς να βγουν λεζάντα και να τους τα πάρουν μέχρι φόδρα.

Όσοι δε έβγαλαν έξω τα κλεψιμέϊκα, τα ρέστα από δάνεια, ΜΟΠ, μίζες, έργων και προμηθειών, όχι μόνο να διαπομπευθούν, όχι μόνο να τους τα πάρουν και τα δόντια με τανάλια αλλά να κυνηγηθούν όπως οι αλεπούδες από τους Άγγλους.

Έτσι δεν είναι μόνο ότι θα δεχθεί η χώρα ένα σοκ επενδύσεων και ρευστότητας. Θα αποδοθεί και δικαιοσύνη. Διότι την μεγαλύτερη οργή, είπαμε, δεν θα την φέρει η φτώχεια. Θα την φέρει η ατιμωρησία. Όπως λένε λοιπόν οι Γιάνκηδες: follow the money.

Δημοσιεύθηκε στην “Δημοκρατία”



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Α ρε Φαήλο μ'

    Καλά μας τα έλεγες μέχρι τώρα αλλά τελικά αποδείχτηκαν τρίχες αυτά που μας έλεγες τόσον καιρό! Τον αρχηγό σου γιατί τον συμβούλεψες να γίνει κωλοτούμπας όπως ο ΚαρατζαΦύρερ;

    Τελικά όπως λέει και ο σοφός λαός μας, "ο ψεύτης κι ο κλ....ς τον πρώτο χρόνο χαίρονται". Εσείς κρατήσατε ενάμισυ χρόνο και κάτι! Ο σοφός λαός έπεσε έξω κάτι μήνες!

    Ετσι όπως τα κάνατε (σαν τη μούρη σας δηλαδή) ούτε η μάνα σας δεν θα σας ψηφίσει πλέον. Μόνο κάποιοι ανώμαλοι ίσως σας ψηφίσουν!

    Αν έχεις λόγια να πεις Φαήλο μ' δικαιολόγησε τη στάση του αρχηγού!

    Φιλικά (τι φιλικά δηλαδή, λέμε τώρα).

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά δεν ντρεπεαι ρε. Δεν σου μαθανε να μη κοροιδευεις στα ΛΟΚ? Τιμας πουλας τωρα? Τη διαφορετικοτητα του Σαμαρά? Ρε εισαι με τα καλά σου? Θα σας παρει τα σωβρακα ο Καμενος και καλα θα κανει! Αυτη τη φορά η τυχη του Ελληνικού λαού εξαρτάται από τα χερια του και μαλλον θα σας λιωσει....Και ερχονται και φοβερα διεθνη γεγονοτα. ΜΜονο ο βλαξ και ο κωφός δεν αντιλαμβανονται το ποδοβολητο που ολο και σιμωνει.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε φαιλο εσυ ο πατριωτης ο δηκιγορος του οτσαλν εσυ που φωναζες προδωσια για τον κουρδο που δεν ηταν ποτε φιλοι μας το 22 μας κατεσφαξαν και που ελεγες ολες αυτες τις κορονες για εμας και την ελλαδα γιατι ρε αφησες την κομανετσι να κανει κολοτουμες και τον ξυλοδαρμενο τον αιδροτο και την αρεστεα να κουμανταρουν ενα κομα και η κομανετσι να ακουλουθησει μαζι με την μπαρπη αυτοι ρε φαηλο ειναι το κομα η εμεις στο μαυροματη εχουν παραμηνει ελληνες ρε δεν κολοτουμπιαζουν επειδι τους το λεει το συστημα και δεν προδιδουν τον κοσμοτους και τωρα πιοι μηνατε ρε ολη η καλυκατουρα του συστηματος α εχετε και τον ψυχαρι παρτε και την γυναικα του σαλα και θα παρετε αυτοδιναμια εγω παντος θα σας δωσω για ψηφο μετα απο30χρονια τα αρχιδιαμου και λεει ο καραισκακης κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ Ν.Δ. ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ???ΛΕΩ, ΜΗΠΩΣ.......ΑΣΙΧΤΙΡ.......
    ΤΕΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρανιδιώτη !

    Άσε τις παλληκαριές και τις ψευτομαγκιές.
    Αποκαλύφθηκες!
    Είσαι μεγάλος απατεώνας κι εσύ όπως τα φιλαράκια σου: ο
    Γιωργάκης κι ο Αντωνάκης.
    Ο Γκαίμπελς θα ζήλευε που τόσο έντεχνα προασπαθείς να μας πείσεις ότι το κρέας είναι ψάρι.
    Ευχαριστούμε το φίλο σου Αντώνη Σαμαρά που αγωνίστηκε για τους μισθούς και τις συντάξεις μας.
    Ευχαριστούμε που ψηφίσατε το νέο ταπεινωτικό μνημόνιο.
    Ευχαριστούμε που δεν θα έχουμε δουλειές και σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε στοιχειώδη περίθαλψη.

    Ο λαός θα τιμωρήσει τους ντντίδες του συναφιού σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην θυμωνης , αδελφε .
    Στα λιγα προβατα που τους εμειναν τα λενε .
    Ειναι στα τελευταια τους και ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ . Αλλα δεν θα παραδωσουν την εξουσια . Θα μας οδηγησουν σε πολυ κακες καταστασεις , πρωτου φυγουν κυνηγημενοι και ξεφτιλισμενοι .
    Ποιο πολυ θα τους κυνηγησουν και θα απαιτησουν την εσχατη των ποινων για τα εγκληματα τους κατα του Ελληνικου Εθνους , τα λιγα κουκια που τους εμειμαν . Γιατι σε πολυ λιγες εβδομαδες θα ξυπνησουν και αυτοι . Και θα παθουν ΣΟΚ , οταν δουν την ΑΛΗΘΕΙΑ .
    Και θα ζητησουν εκδικηση σαν αφηνιασμενο κοπαδι βουβαλων .
    Το καταλαβε ο κοσμος οτι οι εκλογες με τους Εφιαλτες δεν ειναι παρα ενα ακομη οπλο τους , που θα το χρησιμοποιησουν την καταλληλη ωρα .
    Εχουν πολλα τυρια στο ταγαρι τους . Εκλογες , κουρεμα κοινωνικων δανειων και επιχειρησεων και αλλα πολλα .
    Σαν τις σειρηνες που μας καλουν να παμε μαζι τους στα ταρταρα.
    Εμεις ομως βουλωσαμε τα αυτια μας στα θανατηφορα κελεσματα τους και ΠΑΜΕ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΗΘΑΚΗ .
    Σχεδον τους προσπεραμε . Ειναι παρελθον . Τα απονερα τους , τωρα , θα υπομεινουμε για λιγο και οσοι ειναι κοντα τους θα καταστραφουν . Οι υπολοιποι θα κτισουμε μια ΕΛΛΑΔΑ ανταξια των προγονων μας και ΕΛΕΥΘΕΡΗ για τους απογονους μας .
    ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ , ΤΑΧ'ΑΥΡΙΟΝ ΕΣΣΕΤ'ΑΜΕΙΝΟΝ .

    ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ντρέπεσαι ρε; Άντε κρύψου και εσύ και ο Σαμαράκος σου ! Δεν σας παίρνει άλλο. Όλοι σας νομίζετε ότι θα δουλέψετε τον δυστυχισμένο Έλληνα. Κρυφτείτε όλοι σας σε κάποιο μοναστήρι ή σε κάποια τρύπα της γης για μετάνοια ! Διαφορετικά, κρεμαστείτε μόνοι σας στην πλατεία συντάγματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι ζήτημα χρόνου πλέον να αποκαλυφθεί και ο βρώμικος ρόλος του Καμμένου, έρχονται χιονοστιβάδες που όσα βελάσματα και να κάνουν τα πρόβατα για να καλύψουν τον τσοπάνη τους δεν πρόκειται να το καταφέρουν...
    Θεωρώ πως το σύστημα που έχει φέρει την Ελλάδα εδώ που την έφερε, παίζει την τελευταία ζαριά του με τον Καμμένο.
    Οι στυλοβάτες του σήμερα, ήταν αυτοί που το 2009 πίεζαν αφόρητα με την δύναμη των μέσων που κατείχαν, να ψηφίσει ο ελληνικός λαός τον σωτήρα τους Γιωργάκη, τώρα ο σωτήρας τους είναι ο Καμμένος.
    Τελικά αυτοί στις Μυστικές Υπηρεσίες και στα λοιπά ευαγή ιδρύματα τον αξίζουν τον μισθό τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]