Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτό το μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοσθεί


Ποιά Ευρώπη και ποιά Ε.Ε.;
Πώς εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα με επώδυνα μέτρα που ουσιαστικά έχει διχάσει τη χώρα; Και, κυρίως, πώς εφαρμόζεται από ένα πολιτικό προσωπικό που θεωρείται από αναξιόπιστο ως επικίνδυνο; Η χώρα έχει διχαστεί σε βαθμό που παραπέμπει στην αντιπαράθεση ενωτικών και ανθενωτικών στην καταρρέουσα Κωνσταντινούπολη. Δεν είναι τόσο το περιεχόμενο του μνημονίου που εγείρει αντιπαραθέσεις-ποιος διαφωνεί με την αγωνία των μέτρων του; Υπάρχει και σύγχυση για τις επιλογές και τον προσανατολισμό μας.

Στην Ευρώπη και πώς; Με ευρώ ή δραχμή; Με στάση πληρωμών ή χρεοκοπία; Με ποιους εταίρους; Ακόμα και οι βασικές έννοιες αλλοιώνονται, ο λόγος συχνά μετατρέπεται σε παραλήρημα, οι λέξεις πνίγονται σε αφρούς.
Έχει και άλλα: οι πολιτικές απόψεις συμπυκνώνονται σε δύο κυρίαρχες.
Δηλαδή ποια η διαφορά της Ν.Δ από το ΠΑΣΟΚ, όταν συμφωνούν στη βασική κατεύθυνση της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες;
Πώς διακρίνονται οι αριστερές προσεγγίσεις και από τι ακριβώς αποτελείται η αμηχανία του Κουβέλη;
Το νέο μνημόνιο, λοιπόν, θα εφαρμοστεί-αν εφαρμοστεί- σε ένα περιβάλλον σύγχυσης, οργής και περιορισμένης ορατότητας προς το μέλλον. Είναι σαν να προσπαθείς να στρώσεις άσφαλτο σε βουνοκορφή. Και το βασικό του στοίχημα δείχνει να έχει υπονομευτεί πριν καν βγουν τα λεφτά στο τραπέζι. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.

Η ΕΕ ΣΗΜΕΡΑ η Ευρώπη της αλληλεγγύης, η Ευρώπη των λαών και των πολιτών, αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός». Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η επισήμανση του κ. Γιουνκέρ ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία που, υποτίθεται, ότι αποτελούν την ατμομηχανή της Ε.Ε. στο δρόμο προς την οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση, όχι μόνον δεν έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη χρεοκοπία, αλλά συνέχισαν να εξάγουν στη χώρα μας πάσης φύσεως προϊόντα, κυρίως εξοπλιστικά συστήματα, κερδίζοντας σε βάρος της ασθμαίνουσας ελληνικής οικονομίας τεράστια ποσά.
Όταν τελικά έγινε γνωστό ότι η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και τέθηκε θέμα στήριξής της από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, η γερμανική κυβέρνηση της κ. Μέρκελ όχι μόνον δεν συμφώνησε αλλά κωλυσιεργούσε επί μήνες ενισχύοντας έτσι τη βουλιμία των περιώνυμων «αγορών», τουτέστιν την αδηφαγία του κερδοσκοπικού κεφαλαίου.
Οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Γιουνκέρ σχετικά με το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας μας αποκαλύπτουν το μέγεθος της υποκρισίας στους κόλπους της Ε.Ε., η οποία, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για τον πλανήτη μας, γεφυρώνοντας το τεράστιο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών χωρών, εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο σε πολιτικό νάνο, ανίκανο να παρέμβει αποτελεσματικά στη διεθνή πολιτική σκηνή, εξυπηρετώντας πρωτίστως εθνικά συμφέροντα των ισχυρών χωρών-μελών της. Βολοδέρνει, χωρίς πυξίδα και χωρίς όραμα, λειτουργώντας, δυστυχώς, ως Ελντοράντο του χρηματιστικού κεφαλαίου και του κερδοσκοπικού κεφαλαίου ειδικότερα σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των λαών που τη συνθέτουν.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μα γι'αυτο δεν δημιουργησαν το εκτρωμα Ε.Ε ;
    Για να διαλυσουν τους λαους της Ευρωπης ;
    Το ευρω , δεν ειναι , το τυρι της φακας ;
    Το ευρω δημιουργηθηκε ΟΧΙ σαν νομισμα , αλλα σαν το "πυρηνικο" υπεροπλο που θα διαλουσε ΤΑ ΠΑΝΤΑ , οπως και το εκανε .
    Ειναι , το λιγοτερο , χαζο θα ελεγα , να μιλαμε ακομη για ευρωπαϊκη αλληλοβοηθεια και κουραφεξαλα .
    Ειναι σαν να παραποιουμε εσκεμμενα (;) τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ .
    Δεν ειναι τυχαιο( αλλωστε τιποτα δεν ειναι τυχαιο) οτι ΟΛΟΙ , ΟΣΟΙ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ , δηλωνουν σε καθε ευκαιρια , οτι ειναι ευρωπροσκυνημενοι και σκοπος ζωης τους ειναι να μεινη η Ελλαδα στην φυλακη της φασιστικης ευρωπης . Αλλα και να διαλυθη , ταχιστα , το Εθνος .
    Αφου πρωτα παραδωσαν το κρατος σε ξενους βαρβαρους , τωρα καταστρεφουν το Εθνος . Δεν το θελουν , δεν τους εκφραζει , λενε , δεξια και αριστερα στην αλλοδαπη . Διατεταγμεμενη ακολουθουν οι ευρωλαγνοι Εφιαλτες και γραικυλοι .
    Να μην λεμε τα ιδια με αυτους περι Ευρωπης και πρασινα αλογα .
    Να κοιταξουμε μπροστα και να βαλουμε στοχο την Απελευθερωση μας .
    Μακρυα απο Αγγλοσαξονες και μπασταρδους δυτικους . Με ολη την σημασια της λεξεως , ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ . ΜΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΑ , Αθεους και ανηθικους , βαρβαρους και πλατσικολογους Ευρωπαιους .
    Δεν τους εχουμε ΟΥΔΕΜΙΑ αναγκη . Τουναντιον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]