Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διατάζουν «σιωπή»

Υπάρχει πάτος στην ξεφτίλα;
Απ’ ό,τι φαίνεται, όχι.

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης φέρονται να εξε­τάζουν τρόπους να καθυστερήσει μέρος ή και το σύνολο του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, αποφεύγοντας παράλληλα μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας, όπως είπαν χθες ευρωπαϊκές πηγές στο Reuters. Η σχετική ανα­βολή θα μπορούσε να καλύψει την περίοδο έως τις εκλογές στην Ελλάδα, που αναμένονται τον Απρίλιο.

Παράλληλα ο Σόιμπλε ζήτησε παράταση της κυβέρ­νησης Παπαδήμου και μοντέλο Μόντι, απαξιώ­νοντας πλήρως και ρητά την ίδια την Ελληνική Δημοκρατία!

Πού είναι η ξεφτίλα; Μα, στο γεγονός ότι τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα εξουσίας ξεβρακώθηκαν, διχοτομήθηκαν, μάτωσαν για να ψηφιστούν αυτά που ζητούσαν οι πιστωτές. Μαζί με το «μνημόνιο» οι πολιτικοί αρχηγοί υπέγραψαν επι­στολές διαβεβαίωσης, αποδέχτηκαν την εγκα­τάσταση τροϊκανών επικεφαλής στα υπουργεία για να υπάρχει καθημερινός έλεγχος, αποδέχτη­καν... «τη μάνα τους και τον πατέρα τους».

Να όµως που η ξεφτίλα δεν έχει πάτο και, όταν κά­ποιος παραδίδει τα στοιχειώδη, αργά ή γρήγορα θα κληθεί να τα παραδώσει όλα.

Τι ζητούν οι πιστωτές; Μα, να ξεκαθαρίσουν ότι χρή­μα θα δίνουν όσο ελέγχουν την κυβέρνηση, την παρούσα και τη μελλοντική.

Καθώς οι τοκογλύφοι εταίροι μας ελέγχουν τη σημε­ρινή κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν επείγονται να την αλλάξουν. Γιατί λοιπόν να γίνουν εκλογές; Αν πάλι γίνουν οι εκλογές, οι πιστωτές ξεκαθαρί­ζουν ότι δανεικά θα δώσουν μόνο εάν και η νέα κυβέρνηση είναι «δική» τους.

Όσο για τις όψιμες δημοκρατικές ευαισθησίες του Σαμαρά για την έκφραση της λαϊκής βούλησης, αυτές τις έχουν γραμμένες οι πιστωτές στα πα­λιά τους κατάστιχα - και δικαιολογημένα. Διότι, αν ο Σαμαράς ήθελε να εκφραστεί η λαϊκή βού­ληση, ούτε θα διέγραφε τους βουλευτές που καταψήφισαν το «μνημόνιο» ούτε, πολύ περισ­σότερο, θα δεχόταν να γίνει η συζήτησή του στη Βουλή πριν μιλήσει ο λαός στην κάλπη.

Πρακτικοί οι Γερμανοί φίλοι μας: αγνοούν τις τζάμπα μαγκιές, «δείχνουν» το χρήμα και διατάζουν «σι­ωπή»...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]