Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως το πιστόλι στο τραπέζι πλέον σημαδεύει τη Μέρκελ και μάλιστα στον κρόταφο;


Πριν από λίγο καιρό το περιοδικό Newsweek μας ενημέρωνε πως η Μέρκελ προτιμάει τους ξανθούς, δεν κοιμάται και τρώει τα νύχια της… Θα συμφωνήσουμε σε όλα αλλά θα προσθέσουμε ακόμα κάτι. Απ ότι φαίνεται είναι λαίμαργη (θανάσιμο αμάρτημα) γεγονός που είναι εμφανές ενώ δε σκαμπάζει γρι από πόκερ. Και δυστυχώς για αυτήν αλλά και όσους τη στηρίζουν ειδικά το τελευταίο θα φανεί λίαν συντόμως. Και συγκεκριμένα θα χει φανεί ως τις 20 Μαρτίου που λήγει το ελληνικό ομόλογο. Τι θέλω να πω;

Ξέρουμε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα τα οποία κάποια στιγμή έπρεπε να λυθούν. Ένα πρόγραμμα σταθερότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής θα μπορούσε να ναι ευχής έργο για την χώρα και δώρο από μια ΕΕ αν είχε τους πολιτικούς-ηγέτες του παρελθόντος στη χώρα που με την ιστορία της και μόνο κοσμεί την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Δυστυχώς για την ΕΕ (επειδή θα πάει πολλές δεκαετίες πίσω) και για την Ελλάδα (επειδή έχασε δύο χρόνια), τούτη την κρίσιμη για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα ώρα οι τύχες τους έλαχε να βρίσκονται στα χέρια μερικών πολιτικάντιδων που άγονται και φέρονται από την πλέον κοντόφθαλμη πολιτικό που ηγήθηκε της Γερμανίας από την εποχή του Χίτλερ και μετά… Μιας πολιτικού ή οποία βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας και τις προδοτικές ηγεσίες που την ίδια ώρα βρέθηκαν –όχι τυχαία-να ορίζουν τις τύχες της, αφού πρώτα γρήγορα γρήγορα ξεφορτώθηκε τα ελληνικά τοξικά ομόλογα, να χαράξει μια πολιτική βασισμένη στον τσαμπουκά και στην τσάμπα μαγκιά…

Και αυτές δεν είναι δικές μου εκτιμήσεις. Πριν λίγες μόλις μέρες ο Γερμανός πολιτικός σοφός Schmidt είπε κατά λέξη: «οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλιώς να τους πάρει ο διάολος. Εξυπνότερο θα ήταν να μην βρίζει τους Έλληνες (η Μέρκελ), να μην τσουβαλιάζει δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μαζί με τις παλιότερες κυβερνήσεις τους και στη συνέχεια να τους μαστιγώνει. Είναι υπερβολικά εύκολο ο χοντρός Γερμανός με πληθυσμό 80 εκατομμύρια να στριμώχνει τον ανίσχυρο Έλληνα». Η Μέρκελ δεν τον άκουσε… Και τώρα θα πληρώσει το τίμημα.

Εδώ και μία βδομάδα βλέπουμε την Μέρκελ να απειλεί και να εκβιάζει πως έφτασε η ώρα της χρεοκοπίας για την Ελλάδα αν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν συμφωνήσουν. Εδώ και μία βδομάδα ακούμε πως πρέπει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να συνομολογήσουν μέτρα ανήκουστα για χώρα του δυτικού κόσμου.

Από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ουσιαστικά τα βέλη στρέφονταν κατά του εξαρχής αντιμνημονιακού (και όχι ξανθού για να συνδεθούμε με τα όσα λέγαμε στην αρχή) Αντώνη Σαμαρά. Γιατί εμείς μπορεί να έχουμε μάθει με τον πιο βάναυσο τρόπο να μην πιστεύουμε τους πολιτικούς που όταν είναι στην αντιπολίτευση λένε πολλά, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τον μέσο Γερμανό και γενικότερα βορειοευρωπαίο πολίτη και πολιτικό που έχει γαλουχηθεί με αρχές τέτοιες που τις πολιτικές “κωλοτούμπες” τις θεωρεί αδιανόητες.

Για την Μέρκελ λοιπόν το ΟΧΙ του Σαμαρά ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο. Σε αυτή την περίπτωση η Μέρκελ θα έβρισκε την ευκαιρία να μας πετάξει εκτός ευρωζώνης αδιαφορώντας για τις υπόλοιπες χώρες. Η κουτοπόνηρη Μέρκελ έψαχνε απλά την αφορμή. Δεν υπολόγισε όμως ότι οι Έλληνες ανέκαθεν ήταν πονηροί και τις κρίσιμες ώρες παίρνουν τις πλέον φαινομενικά χαοτικές, αδιανόητες αλλά σοφές αποφάσεις-αποδράσεις. Καθώς η αλλαγές θέσεων πολλές φορές δεν είναι κωλοτούμπες αλλά κινήσεις τακτικής.

Έτσι λοιπόν αρχικά μας είπε πως αν μέχρι Κυριακή βράδυ δεν έχουμε συμφωνήσει σε νέα μέτρα τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την άτακτη χρεοκοπία. Φτάσαμε τελικά μέχρι Τετάρτη με ξημερώματα Πέμπτης να μην έχουμε αποφασίσει 100% για τα μέτρα.

ΟΧΙ δεν είχε ειπωθεί όμως.

Πήγαμε στο Eurogroup μαθαίνοντας πως χρόνος δεν υπάρχει. Παρ όλα αυτά απόφαση στο Eurogroup δεν πάρθηκε και μετατέθηκε για Τετάρτη (ξαφνικά χρόνος βρέθηκε).

Μάθαμε πως πέραν της πιθανής ψήφισης του νόμου την Κυριακή, σκέφτονται ζητήσουν και υπογραφή-υποταγή και από τους τρείς πολιτικούς αρχηγούς που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου παρ όλο που αν αυτά γίνουν νόμος του κράτους κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Ο λόγος είναι ότι ευελπιστούν σε ένα ΟΧΙ. Γιατί αν δεν ειπωθεί το πολυπόθητο γι αυτούς ΟΧΙ τότε οι Γερμανοί θα πρέπει να δικαιολογήσουν την αδυναμία τους να προχωρήσει το PSI, για το οποίο μαθαίνουμε πως το εθελοντικό κούρεμα δεν ξεπερνά το 80%.

Και αν η Ελλάδα έχει φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις της, η Μέρκελ (που φέτος έχει εκλογές) θα πρέπει κάπως να δικαιολογήσει την αδυναμία της να φανεί συνεπής στο σχέδιο της και καλά διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.. Και τότε ο χρόνος θα την πιέζει καθώς στις 20 Μαρτίου και ώρα 2:30 το μεσημέρι θα πρέπει να έχει αποπληρωθεί το ελληνικό ομόλογο. Αλλιώς η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει συμπαρασύροντας όλες της χώρες του Ευρωπαϊκού νότου και διαλύοντας ένα οικοδόμημα που χτιζόταν δεκαετίες από πολιτικούς με οράματα…

Και τότε η μόνη που θα φταίει θα είναι η ξεροκέφαλη ΜέρκελΤο ξέρει και η ίδια και το τρέμει. Και ας είμαστε σίγουροι πως αν το Μνημόνιο ΙΙ γίνει νόμος του κράτους η Άνγκελα θα αναγκαστεί αργά ή γρήγορα να ικετεύει για plan B ή plan C ή plan ν… Και τότε η Ελλάδα θα λέει πως χρόνος δεν υπάρχει καθώς η 20η Μαρτίου όλο και πλησιάζει.

Φουλ στο ΟΧΙ λοιπόν για το Βερολίνο το οποίο έχει εγκλωβιστεί στην αλαζονεία του. Μη σας φανεί περίεργο αν εκβιάσει το ΟΧΙ ζητώντας άμεσα νέα μέτρα ή ακόμα και την Ακρόπολη….

Νομίζω πως είναι πλέον πασιφανής ο λόγος που στο ΠΑΣΟΚ ξαφνικά σήκωσαν αντιμνημονιακή σημαία και που απ ότι πληροφορούμαι όσο γράφω αυτές τις γραμμές το ΛΑΟΣ αποχώρησε (?) από τη συγκυβέρνηση…. Τα πάντα για την Μέρκελ. Προδότες μέχρι τέλους..

Φουλ στο ΟΧΙ.. Μαζί και η αριστερά η οποία μονοπωλεί δήθεν το αντιμνημονιακό μέτωπο…. Ή μήπως όχι; Η μήπως το πραγματικό, το ειλικρινές, το πατριωτικό αντιμνημονιακό μέτωπο είναι καιρό τώρα με το άλλο μελαχρινό αγόρι; Τον Πάνο τον Καμένο; Τροφή για σκέψη… Μήπως αυτός ήταν ο μόνος δρόμος να μην χειραγωγηθεί αυτό το κίνημα ειδικά ΤΩΡΑ;

Τελικά η Μέρκελ απ ότι φαίνεται είχε 5άρια στα χέρια της και τα μελαχρινά αγόρια από έναν άσσο ο καθένας. Και δυστυχώς για την Μέρκελ στο τραπέζι δεν έκατσε 5άρι αλλά άσσος την μέρα που ο ΓΑΠ παρέδιδε την πρωθυπουργία στον Παπαδήμο (ο οποίος καθόλου δε νοιάζεται γι αυτά, τα χρηματιστήρια να ναι καλα). Απομένει να δούμε το τελευταίο φύλο τι θα ναι… Όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς και 5άρι να ναι η Μέρκελ έχασε.

Η Ελλάδα αν αποφασίσει να πεί ΝΑΙ στα μέτρα απλά θα τελειώσει πολιτικά την Μέρκελ και τον κάθε ευρωμάγκα και θα τους κάνει όλους να τρέχουν για να τη σώσουν. Αν πεί όχι η Γερμανία θα βγει λάδι αλλά δεν πρόκειται οι άλλοι να την αφήσουν να χρεωκοπήσει. Σε αυτή την περίπτωση όμως πάλι η Γερμανία αργά η γρήγορα θα απομονωθεί από όλους για τις στείρες πολιτικά γραμμές που χάραξε εδώ και δύο χρόνια και θα έχουν εν τέλει στείλει «στον διάολο» όπως είπε ο Schmidt τους αλαζόνες Ευρωπαίους.

Θα κλείσω λέγοντας πως ο Κολοκοτρώνης είπε: « Είδα το Θεό να βάζει την υπογραφή του στην ελευθερία της Ελλάδας, και ο Θεός την υπογραφή του δεν την παίρνει πίσω»…

«Η Ελλάς προώρισθαι να ζήσει» είχε πει ο Χαρίλαος Τρικούπης…

«Και να τιμωρήσει να προσθέσουμε»…

Την έπαθαν μία φορά το 40 οι Γερμανοί. Σοφοί δεν είναι (καρατσεκαρισμένο αυτό) και άρα θα την πάθουν (που ήδη την έχουν πάθει) και δεύτερη φορά δηλαδή ΤΩΡΑ…

Θα είναι δύσκολος ο δρόμος λόγω των εγκλημάτων της τελευταίας διετίας αλλά η ελευθερία πλησιάζει…

Γιατί κανένα Ραιχ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ελληνική ευφυΐα και το ελληνικό δαιμόνιο….

Τους τα λεγε ο Κίσινγκερ ότι είμαστε ένα φίδι ως λαός που πρέπει να μείνει σε γυάλα για να μην τους δαγκώσουμε αλλά αυτοί το παράκαναν και όπου να ναι η γυάλα σπάει….

Αν όλα πάνε κατ ευχήν ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η Μέρκελ να έρθει στην Αθήνα να διαπραγματευτεί… Και τότε οι Έλληνες θα της δείξουν πως παραμένουν πιστοί στα όσα προστάζει ο Ξένιος Ζευς…

dimokritos_1



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙ ΟΧΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ή ΜΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΞΕΝΟΥ...

    ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΩΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ, ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

    Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΕΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ.

    Η ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΕΡΓΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΟΥΝ; ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΧΕΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ;

    ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ Γ..Μ..Σ..Ν ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ, ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]