Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί…

  • Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
Μέσα στην μαυρίλα και την καταχνιά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και κάποιους ανθρώπους που δίνουν τον δικό τους αγώνα, που είναι η κινητήριος δύναμης της αλλαγής στην χώρας μας. Και δεν αναφερόμαστε στην «μουσαντέ» αλλαγή, ξέρετε αυτή του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε αυτή των εντίμων ανθρώπων στην Ελλάδα που μπορεί να είναι εισαγγελείς, δικαστές, εφοριακοί, δημοσιογράφοι, πυροσβέστες, αστυνομικοί, επιχειρηματίες ή και απλοί πολίτες. Είναι αυτοί που έχουν βάλει πλάτη, ειδικά τα τελευταία χρόνια για να καθαρίσει επιτέλους η Κόπρος του Αυγεία από την χώρα μας. Για να θεραπευτούμε από το καρκίνωμα της διαφθοράς.

Πώς να μην θαυμάζει κανείς και να μην επαινεί τον αγώνα, για παράδειγμα, κάποιων εισαγγελέων, οικονομικών και μη… Εισαγγελέας Δραγάτσης, κατάφερε μεταξύ άλλων αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο… Με πολύ σκληρή δουλειά και αθόρυβη μπόρεσε και έβγαλε άκρη στην κομπίνα που είχε στήσει μέσα από την PROTON BANK o κ. Λ. Λαυρεντιάδης. Μπόρεσε και έβαλε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι σε έναν μετρ του τραπεζικού συστήματος και από ότι φαίνεται και της απάτης. Τον ανάγκασε με την δουλειά του αρχικά να επιστρέψει 50 περίπου εκ. ευρώ, και στην συνέχεια του δέσμευσε άλλα 160 εκ. ευρώ σε καταθέσεις στην Ελβετία, όπως έχει δεσμεύσει και όλα τα περιουσιακά στοιχεία όλων των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο αυτό εδώ στην Ελλάδα. Για την Εισαγγελέα Π. Παπανδρέου τι να πει κανείς; Ότι έβγαλε άκρη σε ένα άλλο σκάνδαλο, αυτό της Πυροσβεστικής πριν από ένα χρόνο, σε αυτό που κάποιοι κατηγορούμενοι ήταν σίγουροι ότι δεν θα έβγαζε άκρη; Για να αντιληφθεί κανείς τι πάει να πει σκάνδαλο και Πυροσβεστικό Σώμα αρκεί να αναφέρουμε ότι ακόμη και σήμερα ένας άλλος Εισαγγελέας, ο κύριος Ελευθεριάνος, έχει καλέσει 30 υπόπτους για άλλο σκάνδαλο και η ίδια έχει προς εξέταση στους φακέλους της και άλλο θέμα της Πυροσβεστικής… Χειρίστηκε ακόμη το σκάνδαλο των υποβρυχίων, των στημένων αγώνων, των εξετάσεων του ΙΒ, κλπ…. Και το τελευταίο της «κατόρθωμα» η δίωξη που άσκησε εναντίον 11 προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των εταιρειών Hellas Power και Energa για τρία κακουργήματα. Μάλιστα με την συνδρομή του Προέδρου της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα, Παναγιώτη Νικολούδη, βρήκαν τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν ακόμη και σε λογαριασμούς στις Μπαχάμες και τα δέσμευσαν!!!

Για τους Οικονομικούς Εισαγγελείς λίγο πολύ όλοι ξέρουν το έργο τους. Εκείνο όμως που θα τονίσουμε εμείς είναι τα ΑΜΕΣΑ αντανακλαστικά τους σε οποιαδήποτε καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας. Για παράδειγμα στις αποκαλύψεις του λογιστή Κασιμάτη που είναι καταδικασμένος για απάτες και είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του δημοσίου. Για περισσότερο από δύο χρόνια φώναζε ο άνθρωπος ότι δεν έκανε μόνος του τις απάτες αλλά είχε κάθε είδους βοήθεια από εφοριακούς, διευθυντές εφοριών, επιθεωρητές και πάει λέγοντας. Ουδείς άκουγε. Όταν όμως κάποιοι έντιμοι δημοσιογράφοι, όπως οι κκ Κουσουλός, Κολοβός, Βλαχουτσάκος, νέοι σε ηλικία και όχι τα λεγόμενα «βαρύγδουπα» ονόματα του χώρου, άρχισαν να βγάζουν στην δημοσιότητα κάθε ημέρα τον τελευταίο μήνα τις δηλώσεις ή τα διάφορα στοιχεία που είχε στην διάθεση του ο φυλακισμένος Κασιμάτης, εκείνοι κινήθηκαν αμέσως, και ήδη από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις εναντίον 5 εφοριακών . Μάλιστα εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον η Οικονομική Αστυνομία και όχι οι Οικονομικοί Επιθεωρητές, θα κάνει έλεγχο του πόθεν έσχες σε όλους τους εφοριακούς, όλων των βαθμίδων κατά την τελευταία δεκαετία είτε έχουν εμπλακεί τα ονόματα τους σε σκάνδαλα είτε όχι. Και από τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής είμαστε σίγουροι ότι θα γελάσουμε πολύ ή και θα κλάψουμε με την κατάντια μας.

Και φυσικά για να μπορέσουν και οι Εισαγγελείς αυτοί να κάνουν την δουλειά τους χρειάστηκαν έντιμοι άνθρωποι ή ακόμη και αγανακτισμένοι άνθρωποι από την οποιαδήποτε αδικία, που βγήκαν μπροστά. Κατέθεσαν, έδωσαν στοιχεία, κυνηγήθηκαν, απειλήθηκαν, ή ακόμη και ένοιωσαν στο πετσί τους όχι τις απειλές αλλά τις όποιες εναντίον τους ενέργειες. Βεβαίως τα ονόματα που αναφέρουμε εδώ είναι απλά ένα μικρό δείγμα για να δείξουμε την δουλειά που κάνουν «κάποιοι» σε αυτή τη χώρα. Για να δείξουμε ότι πέρα από την σκοτεινή πλευρά της σελήνης υπάρχει και η άλλη, η φωτεινή… Και αυτοί οι κάποιοι έκαναν την δουλειά τους γιατί είχαν την υποστήριξη πχ των ανωτέρων τους, των διοικητών τους, των προϊσταμένων τους όπως της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών, της κυρίας Ράϊκου ή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε. Υπάρχουν άτεγκτοι δικαστές, εφοριακοί, αστυνομικοί…. Είναι αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια κάνουν την δουλειά τους χωρίς να έχουν ένα χέρι τεντωμένο, που σέβονται το δημόσιο χρήμα και τιμούν το επάγγελμα τους. Δεν είναι επίορκοι, δεν είναι αργυρώνητοι. Επομένως υπάρχει μια αλυσίδα ανθρώπων που ξεχωρίζουν σαν την μύγα μέσα στο γάλα και ζητάμε συγνώμη από όλους τους άλλους που δεν τους αναφέρουμε εδώ είτε γιατί δεν γνωρίζουμε το έργο τους είτε γιατί δεν θα έφτανε ο χώρος για να τους αναφέρουμε όλους.

Επίσης, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, πολύ θετικές είναι και οι προβλέψεις του Μνημονίου για την δικαιοσύνη και κυρίως για τις φορολογικές υποθέσεις που λιμνάζουν στα δικαστήρια και παραμένουν εκεί για χρόνια και χρόνια, μια και αυτό εξυπηρετεί κάποιους. Σε εκείνο όπως που θα επιμείνουμε εμείς είναι ότι οι προβλέψεις για την γρήγορη εκδίκαση των υποθέσεων ή στο να δοθεί προτεραιότητα σε αυτές που αφορούν ποσά άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ δεν θα πρέπει να περιοριστούν μόνο στις φορολογικές υποθέσεις. Γιατί υπάρχουν και τα ποινικά δικαστήρια, τα οποία παίζουν επίσης ρόλο και στην οικονομία όπως και οι δίκες που έχουν να κάνουν με την διαφθορά….

Τέλος θα κάνουμε για άλλη μία φορά μια έκκληση είτε στους εισαγγελείς είτε στον Πρόεδρο Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα να ελέγχουν την προέλευση των χρημάτων με τα οποία πληρώνονται οι συνήγοροι όλων των κατηγορουμένων. Ξέρουμε ότι στεναχωρούμε αυτή τη στιγμή κάποιους συνηγόρους, είτε παινεύοντας δικαστές και εισαγγελείς για την δουλειά τους είτε ζητώντας να γίνεται έλεγχος στην προέλευση των χρημάτων με τα οποία αμείβονται, αλλά τι να κάνουμε; Το παιχνίδι πρέπει να αλλάξει όρους και να γίνει τίμιο εκεί όπου δεν είναι. Δεν μπορεί κάποιος να έχει «ξεσκίσει» το δημόσιο χρήμα και να έχει και την καλύτερη υπεράσπιση γιατί έχει το κλεμμένο, το μαύρο χρήμα για να τους πληρώσει…. Έτσι διαιωνίζεται το κακό και εκείνοι που συνεισέφεραν στο να φτάσουμε εδώ θα συνεχίσουν καλοπερνάνε. Είτε αγοράζοντες τις καλύτερες υπηρεσίες είτε διαθέτοντας χρήματα όπου δει, για καλύτερη αντιμετώπιση όπου χρειάζεται. Και ο νοών νοείτω….


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. enas kukos den ferni tin anixi...oi dikastes anekathen itan oi oio dieftharmenoi ( blepe petropoulo...) kasta stin ellada - opos ke allou-gia traba gltfada , voula , kifisia ...ke rvta gia ta megara terastias axias pou aytoi exoun ke meta xanagrapse arthro...oi asfalistikes exoun diafthiri tous pantes...otan tha erthi i stigmi na vgoume me tis karampins stous dromous aloimono tous ..einai protoi sti lista...gnorizoume ta panta gia aytous, ke gia ta diafthoria pou taxa mu ergazonte tha tinaxtoun ola ston aera...i kouzoulomana vgazi mono palikaria...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και επισης για πολλα χρονια ευλογουσαν μονοι τους τα γενεια τους και εκδικαζαν αναδρομικες αποζημιωσεις για τον κλαδο τους,τοσα λεφτα που δεν ηξεραν τι να τα κανουν λες και μονο αυτοι στο δημοσιο τομεα εργαζονταν.Μολις δε τελειωνε μια καταβολη εκδικαζαν αλλη για τη παρτη τους και φτου κι απ την αρχη τα αναδρομικα με γελοιες δικαιολογιες.

    Ασε φιλε,μπορει να υπαρχει και κανενας καλος αλλα η διαφθορα και σαυτο το κλαδο καλα κρατει.Αλλωστε τοσα εχουν δημοσιοποιηθει και γι αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]