Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία πληρώνει και πληρώνεται για να δημιουργεί προβλήματα...!

  • Σοβαρές αποκαλύψεις για χρηματισμό πολιτικών και για εμπλοκή της Άγκυρας σε ρόλους που θυμίζουν κράτος - γκάνγκστερ...
Ο κ. Ερντογάν πανηγυρίζει για την επιτυχία της διπλωματίας του που θα καταφέρει, πιθανότατα, να ακυρώσει το νόμο που ψήφισε η Γαλλία για την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Με προσφυγή τους στο Συνταγματικό Δικαστήριο, 77 Γερουσιαστές και 65 βουλευτές ζητούν την ακύρωση του επίμαχου νόμου.

Η Άγκυρα θεωρεί επίτευγμα της την ενέργεια αυτή των Γάλλων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Η είδηση που δημοσιεύτηκε πριν λίγο καιρό στον τουρκικό Τύπο αποκτά σήμερα, μετά τις καταγγελίες του Στρατηγού Safevi, ιδιαίτερη σημασία. Οι εφημερίδες έγραφαν ότι η Άγκυρα προσπαθεί να «εξαγοράσει» Γερουσιαστές για να προσφύγουν στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την ακύρωση του νόμου.

Οι καταγγελίες του ιρανού Στρατηγού Yahya Rahim Safevi είναι αποκαλυπτικές για τις «διπλωματικές» μεθόδους που χρησιμοποιεί η Άγκυρα.

Ο σύμβουλος για τα στρατιωτικά θέματα του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολλάχ Χαμανέι κατηγόρησε την ηγεσία του Κατάρ για χρηματισμό της Τουρκίας με δισεκατομμύρια δολάρια, για να δημιουργήσει προβλήματα στη Συρία!

Ειδικότερα, ο Στρατηγός είπε: «Οι ΗΠΑ ανέθεσαν ρόλους στην Τουρκία, στη Σαουδική Αραβία και στο Κατάρ προς όφελος της, ενάντια στο Ιράν. Σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις το Κατάρ έδωσε στην Άγκυρα δισεκατομμύρια δολάρια για να προκαλέσει προβλήματα στη Συρία».

Ασφαλώς οι καταγγελίες θα διαψευστούν, η λάσπη όμως θα αιωρείται, γιατί δεν είναι καθόλου κολακευτικό για μια χώρα να είναι αργυρώνητη και να αλλάζει συμμαχικά στρατόπεδα ανάλογα με τα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσει.

Ο κ. Ερντογάν πριν από λίγο καιρό είχε αναπτύξει τις σχέσεις της χώρας του με το Ιράν στον οικονομικό τομέα και σε θέματα ασφάλειας. Ξαφνικά στράφηκε εναντίον της Συρίας την οποία υποστηρίζει το Ιράν. Εμμέσως δηλαδή στράφηκε εναντίον της Τεχεράνης.

Η Συρία αποτελεί το γόρδιο δεσμό της Μέσης Ανατολής. Με την ενδεχόμενη ανατροπή του καθεστώτος του Άσαντ θα ανατραπεί η ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

Θα δημιουργηθεί ένας ισχυρός Σιιτικός άξονας Συρίας –Ιράν- Ιράκ που θα κόψει κάθε επαφή της Τουρκίας με το Νότο. Ένας παρόμοιος άξονας Ιράν-Αρμενίας-Ρωσίας υπάρχει ήδη στον Καύκασο.

Η Άγκυρα εγκλωβισμένη από τα νοτιοανατολικά της θα στραφεί αναμφισβήτητα προς τα δυτικά. Εάν πιεστεί και με το Κουρδικό, στο οποίο εμπλέκονται η Συρία, το Ιράν και το Ιράκ, θα μας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα…



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]