Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Αχυράνθρωποι των Λυκανθρώπων...


Οι χθεσινοί FINANCIAL TIMES έγραψαν σε δραματικούς τόνους ότι η Ελλάδα είναι πλέον «η πρώτη Αποικία της Γερμανίας».

Φοβάμαι ότι η καλή εφημερίδα κάνει λάθος. Η Γερμανία διαθέτει ήδη «αποικίες» σε ευρωπαϊκό έδαφος. Οπως η Κροατία. Διαθέτει επίσης και προτεκτοράτα, όπως η Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Ή έχει υπό Καθεστώς Εντολής, μαζί με άλλους συμμάχους της, κι άλλες ζώνες. Οπως το Κοσσυφοπέδιο.

Βεβαίως, η Γερμανία εμφανίσθηκε (ή μάλλον επανεμφανίσθηκε) σε αυτές τις περιοχές (και εν πολλοίς πρώην χώρες) μέσω ενός πολέμου, μέσω του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας.

Μέσω ενός πολέμου επίσης (οικονομικού αυτήν τη φορά) η Γερμανία βάζει πόδι και στην Ελλάδα, αλλά επ’ αυτού θα επανέλθουμε παρακάτω.

Ωσπου να δημιουργηθεί η κρίση στη Γιουγκοσλαβία, πόλεμος σε Ευρωπαϊκό έδαφος, μάλιστα με ανάμειξη της Γερμανίας, φαινόταν αδιανόητος.

Κι όμως έγινε!

Ορισμένοι, σε εκείνη την κρίση διέκριναν την αρχή του γερμανικού ρεβανσισμού. Σε πολλούς άλλους ο εκ νέου «πειρασμός» της Γερμανίας για μια «γερμανική Ευρώπη» φαινόταν εξίσου αδιανόητος.

Ομως, πριν αλέκτορα φωνήσαι (διότι συχνά στην ιστορία μια δεκαετία μπορεί να έχει την πυκνότητα μιας στιγμής) η Γερμανία όχι μόνον ξαναβγήκε στο κυνήγι, όχι μόνον απέκτησε εκ νέου ζωτικό χώρο, όχι μόνον προχώρησε σε αθόρυβα Ανσλους, αλλά εγκαθίσταται και σε (πρώην) ανεξάρτητες χώρες, που ουδέποτε μάλιστα ανήκαν στη σφαίρα επιρροής οποιουδήποτε απ’ τα κατ’ εξακολούθησιν Ράιχ που η χώρα αυτή αποπειράθηκε.

Το ότι την Ελλάδα την έβαλε στο χέρι με «ειρηνικά» μέσα δεν αποκλείει τη χρήση πολεμικών μέσων στο μέλλον για άλλους.

Αλλωστε, όποιος τώρα πλέον δεν βλέπει ότι αυτό που άρχισε με τη Γιουγκοσλαβική κρίση συνεχίζεται με την Ελληνική, είναι απλώς τυφλός. Η Γιουγκοσλαβία παγιδεύτηκε με τα όπλα. Η Ελλάδα παγιδεύτηκε με τα επιτόκια.

Αυτήν τη στιγμή, η Ελλάδα δεν διαθέτει κυβέρνηση (ούτε καν τη δοτή και άνευ της Δεδηλωμένης αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου), αλλά ξένο Διευθυντήριο. Της Τρόικας. Κι όχι μόνον.

Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα δεν διαθέτει Σύνταγμα, αλλά έναν Κλειστό Λογαριασμό. Δεν διαθέτει Εργατικό Δίκαιο, αλλά μια (χρυσή) Ορδή Επιτρόπων που θα εποπτεύουν ακόμα και πότε θα πάμε στην τουαλέτα.

Αλήθεια, πόσοι Γερμανοί θα ανέχονταν να μην υπάρχει Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη χώρα τους;

Πόσοι Αγγλοι θα ανέχονταν να τους υπαγορεύει ο οποιοσδήποτε Φούφουτος, πότε θα κάνουν εκλογές στη χώρα τους;

Πόσοι Βέλγοι ή Ισπανοί θα δέχονταν να τους διέπει το Αγγλικό Δίκαιο; Να είναι η χώρα τους Ανοχύρωτη, χωρίς Ασυλία;

Ποια άλλη χώρα θα δεχόταν να πληρώνει ο λαός της ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος επί δέκα χρόνια, απλώς για να το κάνει μεγαλύτερο; (Μόλις χθες η «Γουώλ Στρητ Τζέρναλ» ξανάλεγε αυτό που χίλιες φορές έχουμε διαπιστώσει όλοι, ότι δηλαδή «το ελληνικό χρέος θα είναι στο 120% του ΑΕΠ το 2020», αν στο μεταξύ, λέμε εμείς, δεν έχουν μπει οι μισοί Ελληνες στα ψυχιατρεία και δεν έχουν μεταναστεύσει οι υπόλοιποι στο επέκεινα.

Ακόμα κι ο Ράιχενμπαχ, ως φαίνεται, μας έχει λυπηθεί κι ως εκ τούτου πρόκειται μάλλον να αντικατασταθεί από άλλον, συγγνώμη, από άλλους Γκαουλάιτερ, πιο κοντά στο πνεύμα της «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας» στο οποίον σπρώχνεται η χώρα.

Απομένει στους Ελληνες πολίτες να τελειώνουν με το ιθαγενές πολιτικό προσωπικό που δεν είναι παρά Αχυράνθρωποι των Λυκανθρώπων.

Οχι μόνον με τις εκλογές, αλλά με τους καθημερινούς αγώνες, τα κόμματα που υποδούλωσαν την Ελλάδα με «ειρηνικά» μέσα στους ξένους Τοκογλύφους και τους γραικύλους σπίρους τους, πρέπει να υποστούν τα επίχειρα της πολιτικής τους.

Το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., ο ΛΑ.ΟΣ., η Δημοκρατική Συμμαχία κι όποιοι άλλοι ναιναίκοι υπερψήφισαν το Μνημόνιο 1 και το Μνημόνιο 2, ας μη νομίζουν ότι υπάρχει λεκάνη σαν του Πόντιου Πιλάτου, τόσο μεγάλη, ώστε να ξεπλύνουν από τα χέρια τους το αίμα της ανεργίας, της φτώχειας, της διάλυσης και της απελπισίας που έχουν προκαλέσει.

Οχι μόνον δεν «έσωσαν» αυτές οι δυνάμεις τη χώρα, αλλά τριάντα χρόνια τη σκότωναν, ώσπου εξουθενωμένη να την παραδώσουν ράκος, ως άλλη Βοσνία ή Κόσσοβο, στα μεγάλα αφεντικά μιας «Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Εθνους».

Ομως, επειδή όλο αυτό είναι ένα άλμα προς τα πίσω, οι πιθανότητες να το ξεράσει η Ιστορία είναι περισσότερες από το να το φάει.

Εξαρτάται απ’ τους λαούς.

Και οι λαοί δείχνουν να ξυπνάνε...

ΣΤΑΘΗΣ από enikos


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Αυτή την στιγμή βλέπω το Κουτί της Πανδώρας στην τιβι με θέμα τις Γερμανικές αποζημιώσεις του ΒΠΠ στην χώρα μας Δίστομο κλπ.
    Η προδοσία των πολιτικών που έχουν κυβερνήσει αυτή την χώρα είναι απαράμιλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχνάτε ότι η ίδια η Γερμανία είναι Εβραϊκή αποικία !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανένας δεν μπόρεσε ν' αναγκάσει τους Έλληνες να κοιτάνε "χαμηλά".

    Εξακολουθούν να σηκώνουν ψηλά το κεφάλι και να βλέπουν τον Παρθενώνα ...και πέρα από αυτόν.

    Θέμα χρόνου είναι να βρουν τη λύση στα προβλήματά τους.

    Η παγκόσμια "Ελλάδα" του Πλάτωνα, του Σωκράτη, αλλά και του Νίτσε και του Γκαίτε, θα δει πρώτη στον "ήλιο", όταν στη "Γερμανία" της Μέρκελ και του Σόιμπλε ακόμα θα "βρέχει" πάνω σε σκυμμένα κεφάλια.

    ..."Κόρη" της Ευρώπης άνοιξε επιτέλους τα "μάτια" σου, για να δεις πού σε έχουν οδηγήσει οι Εβραίοι.
    --------------------------
    http://www.youtube.com/watch?v=dWc5hQ7iD_0&feature=youtu.be

    fnous-ΕΑΜ β'- Ελληνογερμανικές σχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι νομίζεις έβαλαν τον ΨΕΥΤΗ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ και καλα ειχε κατεβάσει την γερμανική σημαία .. τοτε..

    περίμενε κανένας να πάρουμε αποζημιώσεις .. με εκπρόσωπο τον Γλεζο ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΗΡΩΑ....!!!

    ενας ΨΕΥΤΗΣ ΕΚΒΙΑΣΙΜΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗς ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ και την καταληλη στιγμη τον εκβιασαν για να μην πάρουμε ΤΙΠΟΤΕ και αυτος..... αυτος να ΜΗΝ αποκαλυφτεί ..

    εχουν κανει οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ με πρώτους τους ΟΙΚ ΓΑΠ ... σε συνεργασία και με δεξιούς ..οπου μετά αλληλοεκβιαζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Γλέζος τώρα φταιει που δεν πηραμε αποζημιώσεις ή οι πατριδοκάπηλες κυβερνήσεις που η πλειοψηφία στήριζε; Είπαμε να αμφισβητούμε αλλά μη τρελλαθούμε κιόλας. Το να λέει ο καθένας ό,τι του κατέβει χωρίς αποδείξεις δεν βοηθά καθόλου. Εκτός εάν πείραξε το γεγονός ότι ο Γλέζος σε τέτοια ηλικία και με τέτοια φήμη πανευρωπαϊκή δήλωσε και παραστάθηκε εναντίον του μνημονίου και είπε πράγματα που πονούν. Πονάει βλέπετε το να δηλώνει κάποιος δημοκράτης και να γλύφει ταυτόχρονα τα αφεντικά! Πως να κρύψει αυτό που πλέον δεν κρύβεται; Κατά τα λοιπά, τη στιγμή που βυθιζόμαστε, το να επαναλαμβάνουμε "κόρη άνοιξε τα μάτια σου" και "είναι θέμα χρόνου να βρεθεί η λύση στα προβλήματα" μοιάζει φαιδρό και για τα πανηγύρια χωρίς προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]