Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγαπητέ Αντώνη...


Αγαπητέ Αντώνη,

Ας μη γελιόμαστε, διαπραγμάτευση δε γίνεται όταν απέναντι σου έχεις εκβιαστές και δίπλα σου άτομα ανεπαρκή και ύποπτα.
Ειδικά όταν δε βάζεις ανοικτά τους δικούς σου εκβιασμούς πάνω στο τραπέζι.
Οι ψηφοφόροι σου δε παραμυθιάζονται με διασώσεις 13ου -14ου μισθού όταν αυτοί καταρρέουν και αυξάνονται πέρα απο κάθε λογική οι φόροι (απλή αριθμητική δημοτικού είναι).

Αλλά ξέρεις κάτι Αντώνη;
Για τους πολλούς το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο μισθός και η σύνταξη τους!
Είναι πολύ σημαντικά βεβαίως και απαραίτητες προυποθέσεις για αξιοπρεπή διαβίωση αλλά τί στην ευχή, το ξέρεις καλά οτι ο Έλληνας μπορεί να αντέξει τα δύσκολα.

Το πρόβλημα είναι οτι η συμφωνία αυτή και το νέο δάνειο με τους όρους που επιβάλλονται σβήνει τελείως κάθε ατομική ή εθνική υπόσταση και αξιοπρέπεια.
Μας ρίχνει σε δεσμά που μόνο με αίμα λύνονται! Ξέρεις πολύ καλά οτι ο άλλος δρόμος έχει κακοτοπιές αλλά και έξυπνα δρομάκια που βγάζουν σε ξέφωτο.
Ξέρεις επίσης πολύ καλά ποιοί και γιατί τρομοκρατούν τον λαό με δραχμές, τάληρα και ταινίες του ’50.

Αντώνη, σε πιστέψαμε, σε στηρίξαμε και σε ψηφίσαμε. Είδαμε στο πρόσωπο σου έναν ηγέτη με επάρκεια, τόλμη και πολιτικό λόγο. Αλλά να, κάτι μέσα μας ράγισε τον περασμένο Νοέμβριο.
Δε θα σταθώ σε υποψίες και σενάρια για Ψυχάρη, τράπεζες, ελβετικούς λογαριασμούς, έλλειμα 2009 κ.α.
Αλλά να, όπως σου είπανε κάποιοι τότε, η απεγνωσμένη πρόταση του ΓΑΠ για δημοψήφισμα δεν ήτανε καθόλου κακή ιδέα: Τον έσβηνε τελείως από το Ευρωπαϊκό και Ελληνικό πολιτικό σκηνικό, ο Ελληνικός Λαός δεν υπήρχε περίπτωση να ψηφίσει έξοδο απ’την ΕΕ και είχαμε ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί με νέα ισχυρή κυβέρνηση.
Αρκεί να έβλεπες τότε τα πρόσωπα των Μερκοζί και καταλάβαινες αμέσως τον εκνευρισμό και πανικό τους.
Δεν υπήρχε τότε καμία περίπτωση να σε αφήνανε να χρεοκοπήσεις, χωρίς εξασφαλίσεις και με ένα μετέωρο 1ο μνημόνιο.

Τελειώνω με τα δικά σου λόγια μερικούς μήνες πριν:

“Θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, οι πολίτες της ίδιας αυτής Πατρίδας, θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, αυτόν τον τόπο που άφησαν κληρονομιά οι γονείς μας και οι δικοί τους γονείς, θα επιτρέψουμε να γιορτάσει τα 200 χρόνια της Λευτεριάς της η Ελλάδα, οικονομικά δέσμια, κοινωνικά διαλυμένη και ψυχολογικά εξουθενωμένη;
Σας κοιτώ στα μάτια και σας απαντώ: Ποτέ! Αυτό είναι το δικό μου όνειρο”

Αν ακόμη τα πιστεύεις, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Ποιος σου ειπε οτι ο Σαμαρας δεν ειναι στο κολπο και τον πιστεψες ;
    Αν δεν ηταν ενα και το αυτο με αυτους τους υποπτους , που λες , πως μπορει και καθετε στο ιδιο δωματιο με τους εφιαλτες ;
    Τι κουβεντιαζη με τον πατριδεμπορα , το πραγμα απο το Αμερικα και τον τραπεζιτη ;
    Σιγα μην διαπραγματευονται . Απλα κανονισουν τι ψεμα θα πει ο καθενας τους στα προβατα των .
    Αλλα οπως και ναχει , τελειωσαν τα ψεματα.
    Συντομα ΟΛΟΙ θα καταλαβουν τι κατακαθια ψηφιζαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι το ίδιο πάθαμε.Και υπάρχουν και κάπιοι που όταν τους τα λες βρήκαν άλλη καραμέλα."Στον ΣΥΡΙΖΑ η στο ΚΚΕ αν δεν σας αρέσει".Ναι ρε δεν μας αρέσει και τον Σαμαρά και εμείς που δεν μας αρέσει αυτό που έγινε τον ψηφίσαμε για πρόεδρο όχι μόνο εσείς.Και μη μας πολυαπειλείτε γιατί στην θέση που μας φέρνουν οι νέες υπογραφές, στα τέτοια μας τα κόμματα κι οι αρχηγοί.Την είδαμε την προκοπή τόσα χρόνια. Την τσέπη μας θα κοιτάξουμε και τη ζωή μας.Τη ΝΔ θα κοιτάξω και τον Σαμαρά να με παραμυθιάζουν με ανύπαρκτες κόκκινες γραμμές; Άντε πια αρκετά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντωνη τ ακους; ολοι τα ματια τους επανω σου ταχουν,κι αντε μετα να τα βρεις με το Μιχαλολια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν και άλλοι εκτος απο τα κομματα της Βουλής και τις διασπάσεις τους. Εκει θα πάμε παλιολαμόγια. Τώρα που σας καταλαβε ο Ελληνας θα φανε καλα όλοι.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας! Για να μην παριστάνει μετά ο Σαμαράς την Μωρά παρθένο και μας λέει ότι δεν ήξερε και δεν άκουσε..Για να μην τον αφήσουμε να υπογράψει το μακελάρισμα του Ελληνικού Λαού! Εμπρός να ξεβρακώσουμε όλους τους Προδότες της Πατρίδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ.ΜΙΛΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ!ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΗΓΕΤΗ ΜΙΛΑΣ?ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΑΝ ΩΡΙΜΟ ΣΥΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ?ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ,ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέταξε σωσίβιο στον ΓΑΠ και γι' αυτό τον λόγο θα πάει άπατος μαζί με τον "συμμαθητή" του...
    Δυστυχώς άλλος ένας ολίγιστος που το "παίζει" ηγέτης...
    ΔημΒας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]