Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οδηγούν σε απόγνωση τέσσερις γενιές!


Την ώρα που επετεύχθη η συμφωνία για τα νέα μέτρα, οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, το 1/3 του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και όλα αυτά χωρίς να έχουν εφαρμοστεί ακόμα τα νέα μέτρα!

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο ελληνικός λαός τις δραματικές διαπραγματεύσεις που γίνονται με φόντο την απειλή για χρεοκοπία της χώρας μας.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι τελικά επετεύχθη συμφωνία για τα νέα μέτρα μετά την αφόρητη πίεση των δανειστών και ο Ευαγ. Βενιζέλος θα καταθέσει στο Eurogroup τη συνολική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας.

Το νέο μνημόνιο, με βάση τα δεδομένα που απορρέουν από τη χτεσινή διαβούλευση των πολιτικών αρχηγών, αναμένεται να δημιουργήσει εργασιακό μεσαίωνα και να οδηγήσει στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

Ο «Αρμαγεδώνας» που θα πλήξει τους εργαζομένους προβλέπει μειώσεις μισθών ως και 40% καθώς και «μαχαίρι» 22% στον κατώτατο, που διαμορφώνεται στα 586 ευρώ.

Σε πρωτοφανή επίπεδα πέφτουν οι μισθοί των νέων κάτω των 25 ετών, οι καθαρές αποδοχές των οποίων θα πέσουν κοντά στα 400 ευρώ.
Το ζοφερό κλίμα ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα νέα στοιχεία για την ανεργία, η οποία εκτινάχτηκε το Νοέμβριο στο 20,9%, με τους ανέργους ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Το «τσουνάμι» των νέων μέτρων βάζει «βόμβα» και στο Δημόσιο, ανοίγοντας την πόρτα για απολύσεις 15.000 υπαλλήλων.

Στη σκιά των οδυνηρών μέτρων που έρχονται, θα διεξαχθεί το σημερινό Eurogroup όπου θα εξετασθούν η συμφωνία για την νέα δανειακή σύμβαση και η έκθεση της τρόικα για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, χωρίς ωστόσο να αναμένεται απόφαση για το νέο πρόγραμμα ή το PSI.

Μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων εξακολουθούν να είναι, πάντως, οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων που προέβλεπε το σχέδιο του μνημονίου και για τις οποίες δεν επήλθε συμφωνία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες και έχει συναντήσεις με Κοινοτικούς αξιωματούχους. Τον υπουργό συνοδεύουν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Ζανιάς, και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

Ο κ. Βενιζέλος και οι εκπρόσωποι της τρόικα κ.κ. Πόλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μόρς (ΕΕ) και Κλάουζ Μαζούχ (ΕΚΤ) αναμένεται να ενημερώσουν σε βαρύ κλίμα, λόγω της εξέλιξης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για το νέο ελληνικό πρόγραμμα και για τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για την εξέλιξη των βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας μέχρι το 2015.

Στο Eurogroup θα εξετασθούν το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2012, αλλά και η συμμετοχή του επισήμου τομέα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Παρόντες στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα είναι η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης κ. Μάριο Ντράγκι, ο οποίος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες από την Φρανκφούρτη μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων τους συμβουλίου νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι Έλληνες Βουλευτές πρέπει να "ξυπνήσουν" και να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό, όπως έχουν ορκιστεί ότι θα κάνουν.

    Ό,τι και να συμφωνήσουν μεταξύ τους "παιντιά", "χαφιέδες" και "γαλατάδες", δεν πρέπει να τα ψηφίσουν στη Βουλή των Ελλήνων.

    Πρέπει να αρνηθούν να ψηφίσουν την Νέα Δανειακή Σύμβαση και ό,τι αυτή συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό.
    ------------------------------
    http://www.youtube.com/watch?v=hx-Gx1rBnXA&feature=youtu.be

    fnous-ΕΑΜ β'- Χρεοκοπία ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    link

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]