Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ σε Ελληνα φοιτητή: Μη με κατηγορήσετε αν η Ελλάδα βγει απ΄ το ευρώ


«Δεν θα έχω καμία ανάμειξη εάν η Ελλάδα εξαναγκασθεί να βγει από το ευρώ», δήλωσε το βράδυ της Τρίτης η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ κορυφώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, και τις πιέσεις για άμεση επίτευξη συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών.

Απαντώντας σε ερώτηση Ελληνα φοιτητή, και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης νεολαίων στο Μουσείο του Βερολίνου, η Αγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι δεν θα ήθελε την Ελλάδα να βλέπει την πόρτα της εξόδου από το ευρώ, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα είχε «απρόβλεπτες συνέπειες».

«Δεν θα έχω καμία ανάμειξη αν η Ελλάδα αναγκαστεί να βγει από το ευρώ», σημείωσε με ξεκάθαρα προειδοποιητικούς τόνους.

Η κυρία Μέρκελ, μιλώντας λίγες μόλις ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της νέας αναβολής της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, επανέλαβε ότι η χώρα μας δεν είχε καμία εναλλακτική λύση πέρα από το να προχωρήσει στις επώδυνες μεταρρυθμίσεις.

Αλλά δεν έμεινε εκεί.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων», είπε. «Τι συμφέρον θα είχε να το κάνουμε αυτό; Θέλουμε όμως να φτάσουμε σε ένα σημείο που η Ελλάδα, με την βοήθεια της Ευρώπης, θα μπορεί να ζήσει με τις δικές της δυνάμεις».

«Κανείς δεν θέλει να επιβάλει στους Ελληνες έξωθεν μεταρρυθμίσεις», κατέληξε.

Πηγή: Reuters

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]