Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η λύση είναι ο δρόμος... όλοι και όλοι στους δρόμους

  • Πρέπει να προλάβουμε την "τελική λύση", που είναι η υποδούλωση της χώρας και η εξαθλίωση του Ελληνικού λαού
Είμαστε ένα βήμα πριν την «τελική λύση»που θα επιφέρει το «ολοκαύτωμα» μιας ιστορικής χώρας και ενός ολόκληρου λαού!

Το λεγόμενο PSI είναι το άθλιο δηλητηριώδες «κερασάκι στην τούρτα»προκειμένου να περάσουν «πακέτο» το νέο δρακόντειο μνημόνιο, την νέα «αποικιακή» δανειακή σύμβαση και την εκποίηση της χώρας.

Μας λένε ότι με το PSI θα χάσουν οι τράπεζες και θα δοθεί «λύση» στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους.

Ψεύδος και απάτη.

Τα ομόλογα που θα «κουρέψουν» οι τράπεζες έχουν «κουρευτεί» ήδη στη ζωή, αφού τα ελληνικά ομόλογα έχουν καταστεί «σκουπίδια»! Οι τράπεζες, με την ανταλλαγή ομολόγων στο 50% του ονομαστικού κεφαλαίου τους, δεν χάνουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω απ' ότι έχουν χάσει μέχρι τώρα.Αντίθετα βγαίνουν ωφελημένες!

Επιπροσθέτως, με το κούρεμα του 50% στο κεφάλαιο των ομολόγων, το ελληνικό κρατικό χρέος δεν γίνεται καθόλου βιώσιμο. Διότι το ελληνικό κρατικό χρέος θα απομειωθεί στην πραγματικότητα περίπου κατά 50 δις (90 δις περίπου από το «κούρεμα» - 40 δις δάνεια προς τις τράπεζες). Μια μείωση χρέους κατά 50 δις σε ένα συνολικό χρέος που κινείται πάνω από τα 350 δις είναι πολύ μικρή αναλογικά, ενώ γρήγορα τα επερχόμενα ελλείμματα και η ακατάσχετη ύφεση θα «καταπιούν» και με το παραπάνω αυτή τη μικρή μείωση.

Κι όμως για ένα τέτοιο PSI η χώρα μας θα δανειστεί 40 δις από το ευρωπαϊκό ταμείο για να τα χαρίσει κυριολεκτικά στους τραπεζίτες, ανακεφαλαιώνοντας τις τράπεζες τους.
Για ένα PSI, επίσης, που είναι «άνθρακες ο θησαυρός», το χρέος, πλέον, θα περάσει σταδιακά σε κράτη της ευρωζώνης και στο ΔΝΤ και θα μεταφερθεί από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο. Κι αυτό για να δεθεί πιο ασφυκτικά η χώρα!

Ακόμα χειρότερα στο «κούρεμα» του PSI θα συμπεριληφθούν και τα ομόλογα των Ασφαλιστικών Ταμείων (περίπου 30 δις), την ώρα που κυβέρνηση και τρόικα πάνε να μειώσουν κατά 10% τις ασφαλιστικές εισφορές.

Αυτά τα ληστρικά μέτρα, σε συνθήκες εφιαλτικής ανεργίας και εξάπλωσης της εισφοροδιαφυγής,απλώς σημαίνουν το τέλος των Ασφαλιστικών Ταμείων και επομένως το τέλος των Συντάξεων!

Θα το ανεχθούμε;
Θα το επιτρέψουμε;
Δεν θα αντιδράσουμε;

Με όπλο, μέσο και μοχλό αυτό το τρισάθλιο PSI, την απειλή της ανεξέλεγκτης πτώχευσης, έναντι της δήθεν «συντεταγμένης» που θα επέλθει με το υποχρεωτικό «κούρεμα» του PSI και του«κινδύνου» της εξόδου από την ευρωζώνη, ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ (τρόικα) και κυβέρνηση εκβιάζουν το λαό να ανεχθεί ένα δρακόντειο εφιαλτικό μνημόνιο , μια «αποικιακή» δανειακή Σύμβαση και τηνεκποίηση των πάντων σε αυτή τη χώρα.

Στο όνομα του PSI, του φόβου ανεξέλεγκτης πτώχευσης και των δήθεν κινδύνων έξω από την ευρωζώνη, θέλουν να διαλύσουν τα πάντα, να εξαφανίσουν τα μικρομεσαία στρώματα, νακατεδαφίσουν ότι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις, να πάνε τους μισθούς στα επίπεδα της Βουλγαρίας και τους ανέργους σε αριθμητικά ύψη που θα ξεπερνάνε τους απασχολήσιμους!

Θα αποδεχτούμε έναν τέτοιo εκβιασμό;

Είναι πράγματι το μικρότερο κακό το «πακέτο PSI – δεύτερο Μνημόνιο – νέα Δανειακή» Σύμβαση.

Ο ελληνικός λαός, αν θέλει να έχει μέλλον πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα με ένα νέο μεγάλο και ελπιδοφόρο ΟΧΙ.

ΟΧΙ στο PSI!

ΟΧΙ στο δεύτερο Μνημόνιο!

ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση!


ΟΧΙ στην εκποίηση της χώρας και στον εξευτελισμό και εξανδραποδισμό του λαού!
Πράγματι το ΟΧΙ σε όλα τούτα οδηγεί στη διακοπή αποπληρωμής του χρέους και συνακόλουθα στην έξοδο από την ευρωζώνη. Όλα τα άλλα που προβάλλονται ως δήθεν «εύκολες» εναλλακτικές λύσεις συνιστούν αυταπάτες και χίμαιρες, αν δεν αποτελούν εύκολη στρεψοδικία.

Η διακοπή αποπληρωμής του χρέους και η έξοδος από την ευρωζώνη, ως τα πρώτα αναγκαία και αναντικατάστατα αφετηριακά βήματα της άρνησης του πακέτου "PSI - 1ου και 2ου Μνημονίου – νέας Δανειακής Σύμβασης», όχι μόνο δεν συνιστούν καταστροφή αλλά στα χέρια μιας νέας, προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει από μια λαϊκή ανατροπή, συναποτελούν το μοναδικό δρόμο για μια διέξοδο από την κρίση και την προοδευτική ανασυγκρότηση της χώρας.

Με τα δάνεια της τρόικας δε γίνεται προκοπή.

Η άρνηση της τροϊκανής χρηματοδότησης σημαίνει απλά ότι θα σταματήσουμε να πληρώνουμε (ευτυχώς) τόκους και χρεολύσια επί του χρέους.

Με δυο λόγια θα πρέπει να κάνουμε διακοπή στην αποπληρωμή του χρέους (στάση πληρωμών ή πτώχευση με πρωτοβουλία της χώρας), πράγμα που έχει ως δίδυμη επιλογή (αναγκαία έτσι κι αλλιώς) την έξοδο από την ευρωζώνη και τη συγκρότηση νέου εθνικού νομίσματος. Κι αυτά ως αφετηρία ενός προοδευτικού προγράμματος σοσιαλιστικής προοπτικής με αιχμές τη ρύθμιση – διαγραφή του ιδιωτικού χρέους και την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ

Ποιος θα τα κάνει αυτά;

Ασφαλώς όχι το παραδομένο αστικό κατεστημένο του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Θα τα κάνει μια άλλη, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση.

Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να προκύψει μόνο από μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή που μπορούν να επιφέρουν μεγάλοι, ενωτικοί, ταξικοί, εξεγερτικοί αγώνες του ελληνικού λαού, που θα εκφράζουν μια πλατιά κοινωνική συμμαχία της σύγχρονης εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων στις πόλεις και την ύπαιθρο!

Κεντρικό αίτημα των καιρών είναι η συμπαράταξη των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων (ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στο πλαίσιο ενός ευρύτερου μετώπου Αριστεράς και συνεπών (πέραν της σοσιαλδημοκρατίας) προοδευτικών δυνάμεων.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αυτά συνιστούν τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών!

Θα ανταποκριθούμε;

Θα ανταποκριθούν οι δυνάμεις της Aριστεράς και οι συνεπείς προοδευτικές δυνάμεις;

Θα ανταποκριθούν οι πολίτες;

Αυτή την ώρα, το εδώ και τώρα κάλεσμα των καιρών είναι όλοι και όλες ενωμένοι στους δρόμους.

Ενωμένοι για να σταματήσουμε τα εγκληματικά πολιτικά χέρια που πάνε να εκβιάσουν και να πνίξουν κυριολεκτικά τον ελληνικό λαό με το πακέτο «PSI -2ο Μνημόνιο – 2η Δανειακή Σύμβαση»!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Βεβαίως! Αυτή είναι η λύση!
    Κι αφού ξεφορτωθούμε τη χούντα των καπιταλιστών, η πεφωτισμένη συγκυβέρνηση ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα εγκαθιδρύσει τη δικτατορία των λαθρομεταναστών!
    Θαυμάσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλε μου. Η λύση είναι να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει. Κανένας από δαύτους πάνω στο σβέρκο μας. Αφεντικά του εαυτού μας. Αλλά αυτό θέλει δουλειά πολλή. Προπάντων θέλει ομόνοια, όχι διχόνοια. Αυτήν μας βάζουν πάντα ανάμεσά μας κι έτσι μας έχουν πρόβατα στη δουλεψή τους. Κανένας από δαύτους, ποτέ ξανά. Αφεντικά του εαυτού μας, σου λέω. Μπορούμε; Αν ναι, ας το τολμήσουμε. Αν όχι, ας σκύψουμε ελπίζοντας πως θα έρθει κάποιος άλλος να αγωνιστεί για όσα δικά μας παραδώσαμε... Λες να έρθει ποτέ;

      Διαγραφή
  2. Το Iskra του ΣΥΡΙΖΑ δανείζεται τα συνθήματα των Σαντινίστας. Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό... Άντε να μας φέρετε τώρα άλλη μια δόση "Αγανακτισμένους", έτσι για να χαζεύουμε και να ξεδίνουμε ρίχνοντας μούντζες στο Σύνταγμα, ενώ το έγκλημα θα συντελείται μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όοοολοι στους δρόμους; Όπως τον Δεκέμβρη του '08 ας πούμε; Μόνο που δεν ήταν όλοι και ξεσκεπαστήκατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, ποτέ δεν θα είναι όλοι. Ποτέ δεν ήταν. Αλλά πάντα, αυτοί που τόλμησαν, κέρδισαν για όλους. Δεν σου αρέσει η Αριστερά; Φύγε μακριά της και κράτα εκείνα που σου άρεσαν από αυτήν. Δεν σου αρέσει η Δεξιά; Φύγε επίσης μακριά της και κράτησε ό,τι σου άρεσε κι από αυτήν. Δεν σου αρέσει το κέντρο; Κάνε το ίδιο. Όμως, κάνε κάτι και σταμάτα να αναθεματίζεις. Έχεις δίκιο. Όμως κάνε κάτι άλλο, εκτός από το να αναθεματίζεις. Όλοι αυτοί που μέχρι σήμερα μας κυβερνούσαν (και μας κυβερνούν) έχουν γκρεμιστεί ηθικά και σε λίγο και πραγματικά. Εμείς, πρέπει να ετοιμάζουμε το αύριο, την επόμενη ημέρα. Θέλει φαντασία, θέλει τόλμη, θέλει έμπνευση, μα πάνω από όλα θέλει ωριμότητα και ηρεμία. Σε εμάς έχει πέσει ο κλήρος να παλέψουμε για μία ελεύθερη πατρίδα, μία πατρίδα όπως την ονειρετήκαμε, μία πατρίδα όπως ποτέ δεν είχαμε... Μία πατρίδα δική μας και όχι δική τους... Μπορούμε; Θέλουμε; Ε, ας αφήσουμε τις διαφορές μας, ας κοιταχτούμε στα μάτια κι ας πιάσουμε δουλειά. Πρέπει να τους γκρεμίσουμε και μετά να χτίσουμε. Αφού τελειώσουμε τη δουλειά και παραδώσουμε στους επόμενους, μετά αν ακόμη θέλεις, έλα να μαλώσουμε για τις διαφορές μας. Ξέρεις, για εκείνες τις διαφορές που έσπειραν ανάμεσά μας ετούτοι οι ανάξιοι, για να μας έχουν χώρια. Για ετούτες τις διαφορές που τους δίνουν το δικαίωμα να διαφεντεύουν την πατρίδα μας, τις ζωές μας και το βιός μας.

      Διαγραφή
    2. Έχει δίκιο ο Κωνσταντίνος. Πάντα οι επαναστάσεις από 2-3 χιλιάδες έγιναν. Δεν έχει σημασία το πλήθος, αλλά η ορμή. Ή αλλιώς: η μεγαλοσύνη των εθνών δε μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα.

      Διαγραφή
  4. Εχουν παρει τα μυαλα των αριστεριστων αερα απο τα στημενα γκαλοπ!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς να μην πάρουν όταν όλοι οι άλλοι συνεργαζόμενοι αποκαλύφθηκαν ως ξεπουλητάδες; Κι όχι μόνο οι αριστεριστές, και η Χρυσή Αυγή διεκδικεί την είσοδό της στη Βουλή με μεγάλη πιθανότητα.

      Διαγραφή
  5. Kωσταντίνε μη μπαίνεις καν στον κόπο να απαντάς στον κ ανεγκέφαλο που γράφει τα παραπάνω διχαστικά σχόλια!!!
    Επίτηδες το κάνει για να αποπροσανατολίσει την κουβέντα!
    Τρέμουν στην ιδέα ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να κατέβει ενωμένος στους δρόμους και ξαμολάνε τα παπαγαλάκια τους για να μας διχάσουν όπως ΄εκαναν πάντα!!!
    Αυτή τη φορά δεν θα τους βγεί όμως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο ποτε η αριστερα ειναι προοδευτικη δυναμη ;
    Αυτοι δεν ειναι που αγκαλιασαν τους καθυστερημενους λαθρεποικους και εφεραν την κοινωνια δεκαδες χρονια πισω ;
    Για να πουμε μια απο τις τελευταιες προδοσιες τους στην κοινωνια μας .
    Ποτε θα καταλαβουν οι ραγιαδες , οτι αριστερα και δεξια ειναι ενα και το αυτο;
    Προσωπικα παντως , μεχρι σημερα , δεν εχω γνωριση αριστερο και προ-οδευτικο .
    Ανθελληνες , σκοταδιστες και προδοτες ειναι . Οπως και τα αλλα μαντρια .
    Η Πατριδα μας θα ελευθερωθη , ΜΟΝΟ οταν ελευθερωθουν τα προβατα-κουκια , απο τις στανες και τις αμπελοφιλοσοφιες τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]