Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισαν τα "ναι μεν, αλλά..." οι εταίροι


Στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, πέραν των εκτενών αναφορών στα πρωτοφανή επεισόδια της Κυριακής που είχαν ως αποτέλεσμα να καεί το κέντρο της Αθήνας, κυριαρχεί ένα σαφώς θετικό κλίμα για την απόφαση της Βουλής με την οποία εγκρίθηκε το νέο Μνημόνιο και η συμφωνία για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.

Η Ελλάδα παίζει από χτες συνεχώς πρώτο θέμα και με πολλές διακοπές της ροής των ειδήσεων, ως έκτακτη επικαιρότητα, στα μεγαλύτερα πρακτορεία (διαβάστε εδώ σχετικά). Και , πλέον, τις τελευταίες ώρες η σκυτάλη έχει αρχίσει να περνά στους εταίρους μας, από τους οποίους η επίσης θετική αποτίμηση της χτεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή συνοδεύεται από ένα "αλλά"...

«Χάος και καταστροφή» θα έφερνε η μη υιοθέτηση του δεύτερου οικονομικού προγράμματος από την ελληνική Βουλή, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Παρά τις αρνητικές προβλέψεις, το ελληνικό Κοινοβούλιο, που αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό, υιοθέτησε το πρόγραμμα της Ελλάδας. Η εναλλακτική επιλογή θα ήταν το χάος και, όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα ήταν καταστροφή. Η εναλλακτική λύση θα σήμαινε έλλειψη χρημάτων για τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τη δημόσια διοίκηση», δήλωσε σήμερα ο Μπαρόζο στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, τονίζοντας ότι «η άλλη επιλογή θα ήταν χειρότερη».

O Επίτροπος Οικονομικών κ. Όλι Ρεν χαιρέτισε την ψήφο της ελληνικής Βουλής, προσθέτοντας ότι "Μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία θα είχε καταστροφικές συνέπειες". Ο ίδιος εκτίμησε, πάντως, ότι το δεύτερο οικονομικό πρόγραμμα θα είναι πολύ απαιτητικό και τόνισε ότι η επιστροφή της Ελλάδας χρειάζεται "χρόνο και θυσίες".

Θετική ήταν η υποδοχή από το Βερολίνο, ωστόσο οι επιφυλάξεις ήταν προφανείς. Ο Στέφεν Ζάιμπερτ , εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, καλωσόρισε την ψήφιση των μέτρων λιτότητας, λέγοντας ότι «η ευρεία πλειοψηφία δείχνει την ετοιμότητα των Ελλήνων να κάνουν μείζονες περικοπές και να απελευθερώσουν την αγορά εργασίας για να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης».

Ωστόσο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να προσθέσει ότι η τελική απόφαση για το νέο ελληνικό πρόγραμμα θα ληφθεί τον Μάριο, ενώ ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ ήταν πιο σκληρός: ";Oλα εξαρτώνται από αυτό που θα πει η τρόικα για την πρόοδο στην Ελλάδα. Παραμένουμε επιφυλακτικοί» δήλωσε χαρακτηριστικά."

«Χάος και καταστροφή» θα έφερνε η μη υιοθέτηση του δεύτερου οικονομικού προγράμματος από την ελληνική Βουλή, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Παρά τις αρνητικές προβλέψεις, το ελληνικό Κοινοβούλιο, που αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό, υιοθέτησε το πρόγραμμα της Ελλάδας. Η εναλλακτική επιλογή θα ήταν το χάος και, όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα ήταν καταστροφή. Η εναλλακτική λύση θα σήμαινε έλλειψη χρημάτων για τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τη δημόσια διοίκηση», δήλωσε σήμερα ο Μπαρόζο στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, τονίζοντας ότι «η άλλη επιλογή θα ήταν χειρότερη».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Να μας εξηγησει ο κ.Μπαροζο αφου το σημερινο κοινοβουλιο εκπροσωπει τον λαο τοτε γιατι βγηκε ο λαος στους δρομους?!!
    Τοση αγωνια και αγαπη για τα σχολεια και τα νοσοκομεια μας ουτε τα καμαρια μας οι πολιτικαντηδες δεν εχουν!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. “Η εναλλακτική λύση θα σήμαινε έλλειψη χρημάτων για τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τη δημόσια διοίκηση», δήλωσε σήμερα ο Μπαρόζο στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, τονίζοντας ότι «η άλλη επιλογή θα ήταν χειρότερη».”

    Αυτά είναι τα παραμυθάκια γιά τα παιδάκια που μας φάγανε. Όποιος πιστεύει στον Αϊ-Βασίλη είναι φυσικό να πιστεύει και σε τούτα τα παραμυθάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα τα καταφερατε λαμογια!!!
    Βαλατε το παρακρατος σας να τα καψει ολα για να δει ο κοσμακης τι θα γινοταν αν διαλεγατε την καταψηφηση του εκτρωματος,και να το ξανασκεφτουν.
    Αυτα που εκανε το παρακρατος εχθες δεν ειναι τιποτα μπρος σε αυτα που θα κανουν τα 2 εκατομυρια ανεργων.
    Ο πεινασμενος και αδικημενος δεν γνωριζει ουτε μνημονια, ουτε χαρατσια,ουτε φορους, ουτε κομματα, ουτε ομαδες. Η διχονια που σπειρατε τοσα χρονια για να μας εχετε αδυναμους εληξε!!
    Οι δυσκολιες που ερχονται θα μας κανουν καλυτερους ανθρωπους και θα μας δοθουν καλυτεροι ηγετες επιτελους!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε τα καθαρματα μολις ειδαν την λαοθαλασσα στο συνταγμα που το εχουν κουρελιασει ο μπασταρδος του πολυτεχνιου εβαλε τους χουλικγκαν των ματ να ριχνουν χημικα απο τις 5 30 ωρα χεστηκαν τα καθαρματα υπουργος των χημικων ειναι ο μπασταρδος και του παρακρατους λαε τους εχουμε προσπερασει το παιζει και πολητικος ανηρ και ο νεροκολοκυθας ο σαμαρας ρε πρεπει να παρουν δρομο τα 199 καθαρματα να μην δου ξανα εδρανο βουλης οι μπασταρδοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα γυρησαν οι ουνοι της ευρωπης χα καθαρματα 199 μην των ξεχασετε ποτε αυτον τον αρηθμο βαλτετους το καδρο και θαψτετους μας πουλησαν τα παντα οι μπασταρδοι και οι ουνοι τωρα θελουν και θελουν και ολο ρε κομπλεξικε σαμαρα θα θελουν το οχι ρε βλαξ δεν το ξερεις αλα τι να ξερεις μονο πρωδοσιες ξερεις να κανεις απο το 1993 αλα συκια και συκα πουλας καλος εισαι για να πουλας συκα εμεινες με τις λεσβιες και τις συκες εμεις θα παμε αλου και οχι στους 199 πρωδοτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην ξεχνατε :300+1 ειναι οι προδοτες , που πρεπει να εξαφανιστουν πριν μας εξαφανισουν .
    Αυτοι μας οδηγησαν στην κολαση . ΟΧΙ οι 199.
    Ποιος σας λεει οτι και αυτοι που ψηφισαν οχι , δεν ειναι μερος του σχεδιου;
    Ξερετε ποιος μας πολεμα; Και ποιοι του ανοιξαν τον δρομο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μαυρο ασπρο , το παρουσιασουν οι παραδομενοι στον αρχοντα του ψευδους ( δια-βολο), δωσιλογοι .

    Αλλα κανεις δεν μιλαει για την υπογραφη παραδοσης του Εθνους .
    Λες και οι μισθοι , ειναι το προβλημα και οχι η παραδοση , ανευ μαχης .
    Οι 300+1 μας ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ .Αυτο ειναι το θεμα μας .
    Κλειστε τα αυτια σας σε ΟΛΕΣ τις ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ετσι θα περασουμε την νεα και ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ που μας εφεραν .

    Δεν πυρπολησαν ΜΟΝΟ την Αθηνα , αλλα ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ .
    Εχετε τον νου σας στο ΡΕΜΠΕΛΟ . Επειδη ΞΕΡΟΥΝ οτι θα αντισταθουμε στην κατοχη , τους εχουν ετοιμους . Μας το εδειξαν με τις λεηλασιες στην Αθηνα .
    Δεν ειναι ανικανοτητα . Ειναι τυφλη υποταγη στις διαταγες που εκτελουν κατα γραμμα .ΟΛΟΙ τους . Και αυτοι που ειπαν ΟΧΙ .
    Διοτι αφου ΟΛΟΙ τους μας εφεραν και μας εσπρωξαν στον γκρεμο , τωρα δηδεν αντιστεκονται για τους μισθους !!!!!!!!!!!!Κανεις δεν ειπε ΟΧΙ για την Σκλαβια και εξαφανιση της Πατριδος , εκτος απο τον Καμμενο . Ο οποιος ομως δεν ηλθε απο αλλου . Εδω ηταν και μαλιστα υποστηρικτης της προδοτρας Ντορας , μεχρι χθες !
    Η Πατρις θα τον δικαση ξεχωριστα .
    Εγω σαν Ελληνας , τον ευχαριστω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]