Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζήτημα… εκλογών


Οι Γερμανοί με τον κυβερνητικό τους εκπρόσωπο μας διαβεβαιώνουν και μαζί και τους άλλους λαούς, ότι δεν έχουν διάθεση να μας οδηγήσουν εκτός ευρώ. Κανείς βεβαίως δεν ισχυρίσθηκε κάτι τέτοιο.

Όλες οι πληροφορίες και από το Βερολίνο λένε ότι οι Γερμανοί θέλουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εμείς να αποφασίσουμε, να φύγουμε από το ευρώ, υπηρετώντας την αναγκαιότητα των συμφερόντων μας.

Παρά τις διπλωματικού χαρακτήρα διαψεύσεις, αυτό κάνουν. Ας πάρουμε για παράδειγμα τις εκλογές. Τι μας λένε; Είτε να μην κάνουμε εκλογές, είτε να αποφασίσουμε στις εκλογές , στη βάση των δικών τους λογικών και συμφερόντων. Οι Γερμανοί παραδοσιακά δεν αγαπούν την ανοιχτή Δημοκρατία. Προτιμούν τον αυταρχισμό. Ταιριάζει πολύ περισσότερο στις παγιωμένες αντιλήψεις τους για τη Ζωή και την Ιστορία.

Στην Ελλάδα δεν αγαπούμε ούτε την ανοιχτή Δημοκρατία , ούτε τον αυταρχισμό. Ενθουσιαζόμαστε, σχεδόν παθιαζόμαστε από τις μεγάλες ανατροπές της Ιστορίας. Είμαστε κι εμείς πολεμικός λαός, στο DNA μας όπως οι Γερμανοί. Η κοσμοθεωρία μας είναι όμως απολύτως διαφορετική. Αυτοί Βόρειοι, προερχόμενοι από τον βαρβαρισμό. Εμείς Μεσόγειοι, προερχόμενοι από τους Μεγάλους Πολιτισμούς. Είναι οι άκρες της Ευρώπης που δεν θα συναντηθούν ποτέ, για να ταυτιστούν. Μπορούν κάλλιστα όμως να συνυπάρξουν.

Ισχύει και για τους δύο παρ’ όλα αυτά. Η ευρωπαϊκή σύγκρουση που έχει αρχίσει. Η δική τους ευημερία και ηγεμονία, απέναντι στη δική μας ένδεια και υποταγή, δημιουργούν συνοχή στα έθνη μας. Οδηγούν σε μια μεγάλη σύγκρουση, που θα εξελιχθεί σε πλήρη διάταξη σε λίγους μήνες από τώρα.

Η Ευρώπη θα αναμετρηθεί με τον εαυτό της, όπως κάνει πάντα, συμπαρασύροντας ολόκληρο τον πλανήτη σε μια καθολική αναδιάταξη. Αυτή τη φορά ελπίζουμε, θα πρέπει να ελπίζουμε, εμείς και οι Γερμανοί να βρεθούμε σε αντίθετα στρατόπεδα. Σε διαφορετικές ενότητες, με άλλες μεταξύ τους κοσμοθεωρίες. Τότε θα μπορούμε να συνυπάρξουμε.

Μέχρι τότε. Απλά πόλεμος. Αυτοί θέλουν να επιβάλουν τα θέλω μας. Εμείς θα αντισταθούμε στη δική τους ηγεμονία. Οι Ελληνικές εκλογές είναι δική μας υπόθεση. Οι Γερμανοί θέλουν και αυτοί να την κάνουν δική τους. Έχουν ενθαρρυνθεί από τις συνεχείς υποχωρήσεις του συστήματος διακυβέρνησης μας. Έχουν μπλέξει την υπερδομή , που οι ίδιοι διόρισαν με την βούληση του Λαού. Τώρα ξέρουν ότι θα έχουν τις απαντήσεις τους.

Ας επιλέξουν εκλογές ή χάος. Εμείς εδώ είμαστε και για τα δύο. Δεν έχουμε να χάσουμε πλέον τίποτα. Άρχισε η αντίστροφή μέτρηση . Τώρα μόνον οι Γερμανοί μπορούν να χάσουν. Το υπονοεί , με ακριτομύθιες και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μόντι.. Ο τραπεζίτης- ηγέτης που έχει αναλάβει την τελευταία προσπάθεια να διατηρήσει η ευρωζώνη τη συνοχή της.

Οι Γερμανοί μπορεί να ζητήσουν υπογραφές και από τα αντιμνημονιακά κόμματα του παρόντος Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το ΚΚΕ , τον ΣΥΡΙΖΑ , τον Κουβέλη, τον Καρατζαφέρη . Πλην του τελευταίου που δεν γνωρίζει κανείς τι θα επιλέξει, οι υπόλοιποι όπως και οι δεκάδες ανεξάρτητοι βουλευτές, θα αρνηθούν. Μας βολεύει. Οι Γερμανοί, χωρίς να το θέλουν θα έχουν ακυρώσει μία από τις σημαντικότερες πράξεις δοσιλογισμού, στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Την ψήφιση του Μνημονίου 2 από 199 βουλευτές...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]