Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να παραιτηθούν τώρα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, πριν να είναι αργά…


«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει». Εάν πραγματικά θέλουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να προστατέψουν τα δικαιώματα των εργαζομένων «ιδού η Ρόδος». Άλλος τρόπος δεν υπάρχει για να σταματήσουν τον αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό κατήφορο που έχει επιλέξει το πολιτικό σύστημα. Θα πρέπει να παραιτηθούν τώρα αμέσως από τη Βουλή, πριν ακόμα το πολιτικό κατεστημένο υπογράψει και ψηφίσει PSI και νέα δανειακή σύμβαση, που θα στείλουν τον εργαζόμενο ελληνικό λαό στον Μεσαίωνα της υποδούλωσης και της εξαθλίωσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 53 παρ. 2 του Συντάγματος εάν βουλευτική έδρα κενωθεί το τελευταίο έτος πριν λήξει η βουλευτική περίοδος, δηλαδή αν κενωθεί μετά τις 4-10-2012, τότε δεν αναπληρώνεται με αναπληρωματική εκλογή, εφόσον…. οι κενωθείσες έδρες δεν ξεπερνούν τις 60. Επομένως, από τώρα και μέχρι τις 4-10-2012, ακόμα και μια έδρα να κενωθεί είναι υποχρεωτικό από το Σύνταγμα να γίνει αναπληρωματική εκλογή, διαφορετικά δεν θα υπάρχει νόμιμη σύνθεση του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αν λοιπόν παραιτηθούν τώρα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται ότι μάχονται για να προασπίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, τότε αυτόματα δεν μπορεί να προχωρήσει καμία διαδικασία στη Βουλή, αν δεν γίνουν οι αναπληρωματικές εκλογές για τις κενωθείσες έδρες. Αυτό φυσικά θα βγάλει εκτός χρονοδιαγράμματος την τρόϊκα και το ελληνικό πολιτικό σύστημα και ουσιαστικά θα αναγκάσει το τελευταίο να πάει σε γενικές βουλευτικές εκλογές.

Ναι υπάρχει ενδεχόμενο, με την ενέργεια αυτή, να χρεοκοπήσουμε και επίσημα. Ναι υπάρχει ενδεχόμενο να βγούμε πιο γρήγορα από το ευρώ.

Όμως αυτά άραγε δεν ευαγγελίζονται ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ; τα οποία και εμείς προσυπογράφουμε για να μην νομιστεί ότι κάνουμε προβοκάτσια.

Θέλουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να σταθούν απέναντι στο πολιτικό σύστημα ή θέλουν να στηρίξουν το πολιτικό σύστημα;

Ιδού λοιπόν το ερώτημα που τώρα πλέον θα απαντηθεί, μια για πάντα…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. "Θέλουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να σταθούν απέναντι στο πολιτικό σύστημα ή θέλουν να στηρίξουν το πολιτικό σύστημα;"

    Πολυ αφελες ερωτημα!!
    Θα ειχαν ηδη αποχωρησει απο την Βουλη-αν πραγματικα ηθελαν- τον Μαϊο του 2010!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός! Βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος είναι. Το ΠΑΜΕ παρελαύνει ανελιππώς κάθε φορά που το διατάζουν!

      Διαγραφή
  2. Δεν αποχωρούν τα κόμματα από τη Βουλή σε καμιά περίπτωση. Δεν είναι τρόπος αυτός να εκπροσωπείς τους πολίτες, ούτε να πετυχαίνεις στόχους, δίνοντας αγώνες.

    Εγώ θα δεχτώ ότι το ΚΚΕ είχε και έχει σωστές θέσεις για τα εθνικά μας θέματα και ότι ποτέ οι ευρωβουλευτές του δεν πρόδωσαν τα θέματα αυτά, ούτε στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο, κάτι που έχουν διαπράξει σωρηδόν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ (και ας μην είναι ενήμεροι γι' αυτό οι περισσότεροι ψηφοφόροι).

    Θα ρωτήσω μόνο αυτό το ένα πράγμα που μου έχει μείνει απορία και το έχω ξαναθέσει σε αυτό το ιστολόγιο. Γιατί ούτε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν απαίτησε να φέρουν ΟΛΟ το μνημόνιο στη Βουλή αντί για τις πρώτες 200 τόσες σελίδες του που ψηφίστηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ; Ούτε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν έκανε αυτή την κίνηση, έστω σαν πράξη συμβολική.

    Τι πρέπει να συμπεράνουμε εμείς οι πολίτες για αυτή τη σιωπή και την απάθεια όλων των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης της αριστεράς; Δεν είναι ανάγκη να απαντήσετε. Ο νοών νοήτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμε Feb 7, 2012 02:27 PM,

      Αν το να δινεις "αγωνες" προϋποθετει να εισαι απλως στην Βουλη και να βγαζεις λογους και να κανεις συγκεντρωσεις της μιας ημερας ,τοτε δεν υπαρχει κανενας αγωνας!
      Οσο για την επιχειρηματολογια των ΚΚΕ-Συριζαιων σχετικα με "λαϊκη κυριαρχια" να μας εξηγησει ο Συριζα πως προκυπτει τετοια κυριαρχια αφου εχουν υπογραψει την Συνθηκη του Μααστριχτ, και το ΚΚΕ να μας εξηγησει τι εννοει με "πλουτοκρατια"!!
      Απο την μια μας λενε ανυπακοη στα χαρατσια, και απο την αλλη δεν μας λενε αν και ποσοι "πλουτοκρατες" πρεπει να πληρωσουν τα χαρατσια!
      Ειναι οι γνωστοι "πλουτοκρατες" που συνεισφερουν οικονομικα στο κομμα,αλλα οι ΚΚΕδες δεν δεχονται κανεναν ελεγχο!!

      Οσο για τα εθνικα θεματα τι να πρωτοαναφερει κανεις?
      Λαθρομεταναστευση,συνθετη ονομασια για το εκτρωμα των Σκοπιανων,μειωση εξοπλισμων την ωρα που η Τουρκια κανει παρτυ στο Αιγαιο,καμια αναφορα για Βορειοηπειρωτες,ουτε για την ελληνικη μειονοτητα στα Σκοπια ουτε και για τους Πομακους και τον πολεμο που υφιστανται απο τους πρακτορισκους της Θρακης!!Κουβεντα επισης για τα κατεχομενα εδαφη της Κυπρου!!
      Αλλα θα τρεξουν για τους Παλαιστινιους, Ιρακινους, Λιβανεζους,Ιρανους,Αιγυπτιους και δεν συμμαζευεται!!
      Αν και το τελευταιο ερωτημα σου ειναι ρητορικο η απαντηση ειναι οτι και οι 300 ειναι ξεφτυλισμενοι ρουφιανοι!!
      Τι μπορουμε να συμπερανουμε ομως γι'αυτους που θα συνεχιζουν να τους ψηφιζουν??
      Για να μην ρωτησω και γι'αυτους που μεχρι σημερα τους ψηφιζαν!!

      ΓΜ

      Διαγραφή
  3. δεν ξερω ποιοι ειναι οι χειροτεροι οι απατεωνες του κεντρου ΠΑΣΟΚ ΝΔ τα φασισταρια του ΛΑΟΣ τα Ερυθρα φασισταρια τουΚΚΕ οι τ αναρχοκουμμουνια του ΣΥΡΙΖΑ!Δεν εμπιστευομαικανεναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ολοι γιακλωτσιες ειναι καιδεν απαλλασεται ουτεη αριστερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποτε δεν προδοσαν οι αριστεροι ;!!!!
    Τι λες ανθρωπε μου , απο ποιο γαλαξια μας ηλθες ;
    Εμπεδωστε το . ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-ΜΑΝΤΡΙΑ ειναι ανθελληνικα.
    Δεν ειδες που μας καταντισαν ;
    Η τελευταια μεγαλη προδοσια του ΚΚΕ ηταν εκεινο το βραδυ που εμποδισαν τον κοσμο να σταματηση τους εφιαλτες που υπογραφαν το πρωτη θανατικη καταδικη μας .
    Οι αλλοι οι απλυτοι οι Συριζαιοι προστατευουν τους λαθροεποικους , εναντια σε καθε προσπαθεια των Ελληνων να τους πεταξουν εξω απο την Πατριδα.
    Οσο για την ταχα δημοκρατικη αριστερα ...ουδεν σχολιον .
    Ξυπνατε ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ . Εκτος αν ειστε βαλτοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ειναι λαμογιααλλου τυπου!δεν ειναι καθολου δημοκρατικοικαι αμα βγουνε ποτε περιμενετε δικτακτοριες σε στυλ ΒορειαςΚορεας Κινας και παλιας ΣΟβιετκης Ενωσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Εφιαλτης δεν εχει βαθμιδες .
    Δεν ισχυη το λιγο η πολυ προδοτης .
    Ειναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ . Δεν εξηγηται διαφορετικα οτι ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν προσπαθησε να πει στον κοσμο την Αληθεια , ολα αυτα τα χρονια .
    Ειναι σαν να εχεις τρυπες με δηλητηριωδες φιδια , αραχνες , σκορπιους κλπ , και να σου λενε βαλε το χερι σου σε μια .Θα τους ακουσης ;
    Εμπιστοσυνη σε προδοτες ... ειναι οξυμωρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]