Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μέρκελ έχει άποψη και για το θέμα των Σκοπίων...!


  • Μήπως θα αρχίσουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, τα οποία είχαν μπει στο συρτάρι, για να μην υπάρξουν γενικότερες αντιδράσεις;
  • Μήπως το επόμενο χρονικό διάστημα βρεθούμε και σε άλλες μεγαλύτερες εθνικές -πέρα από τις οικονομικές- ταπεινώσεις;
  • Η Μέρκελ στηρίζει τα Σκόπια (ιστορικοί οι δεσμοί Σκοπίων και Ναζί) και δεν το κρύβει. Γιατί άλλωστε; Έχει μήπως σοβαρούς αντιπάλους στην Ελλάδα για να την βάλουν στην θέση της;
«Λύση στο ζήτημα της ονομασίας» πρέπει να βρουν η Ελλάδα και η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ κατά την συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντησή της με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι. Η κ. Μέρκελ εξέφρασε τη στήριξή της στην επιθυμία της πΓΔΜ για ένταξη στην Ένωση και το ΝΑΤΟ, επισήμανε ωστόσο ότι «στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις αν δεν πληρούνται συγκεκριμένοι όροι», ενώ και στην περίπτωση της ένταξης στη Συμμαχία έχει τεθεί ως όρος η διευθέτηση του προβλήματος με το όνομα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε συγκεκριμένα ότι στον τομέα του δικαίου και της διαφάνειας στη λειτουργία των υπηρεσιών μπορούν να γίνουν ακόμη αρκετά στην πΓΔΜ, ενώ τόνισε: «Το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να διευθετηθεί. Γι αυτό και εγώ θα συνέχιζα οπωσδήποτε τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και θα προσπαθούσα να βρω μια λύση. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε όλοι συνηθισμένοι στους συμβιβασμούς, διαφορετικά η Ένωση δεν θα μπορούσε να επιβιώσει».

Από την πλευρά του ο κ. Γκρούεφσκι σημείωσε ότι η χώρα του εργάζεται εντατικά, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές προϋποθέσεις, σε ό,τι αφορά ωστόσο την ένταξη στο ΝΑΤΟ υποστήριξε ότι έχουν εκπληρωθεί όλα τα κριτήρια. «Πρακτικά η "Μακεδονία" είναι ήδη μέλος του ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στη συμμετοχή της πΓΔΜ σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές, όπως αυτή του Αφγανιστάν. Πρόσθεσε, δε, ότι περιμένει θετική απάντηση στο αίτημα της χώρας του κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Σικάγο και παρέπεμψε στην πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντας για μία ακόμη φορά την διαφορά για το όνομα «εικονική».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]