Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ή έχουν σχέδιο να μας αφανίσουν ή έχουν και οι τρεις τρελαθεί!

Δεν θα το παίξω έξυπνος, ούτε και βεβαίως θα "υποδείξω" - αλίμονο - στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και στον πρωθυπουργό τί θα έπρεπε να κάνουν με την Τρόικα.

Με το θάρρος, όμως, μιας γνώμης που είχε ήδη εκφραστεί από τον εγκληματικό Γενάρη του 2010 (όταν ο Παπακωνσταντίνου έλεγε "OXI" στα 24 εκατ. που μας έδιναν οι αγορές, λίγες μέρες μετά έπαιρνε τα πρώτα μέτρα και δύο μήνες μετά μπαίναμε στο καταστροφικό Μνημόνιο), μιας γνώμης που, δυστυχώς, δικαιώθηκε, θα γράψω απερίφραστα την άποψή μου:

Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, η Τρόικα - αν θέλετε, οι απεσταλμένοι της, γιατί Τρόικα είναι ο Μπαρόζο, ο Ντράγκι και η Λαγκάρντ - έχουν σχέδιο να μας αφανίσουν ως έθνος ή έχουν τρελαθεί!

Tertium non datur, όπως έλεγαν οι Λατίνοι, είναι πια όλα τόσο προφανή.

Και επειδή δεν θέλω να πιστέψω πως υπάρχει παγκόσμια συνωμοσία για την εξαφάνιση του ελληνικού έθνους, προτιμώ να δεχθώ ότι οι κύριοι αυτοί δεν είναι στα καλά τους!

Μόλις χτες η Eurostat ανακοίνωσε ότι το χρέος είναι ήδη στο 160% του ΑΕΠ, άρα φέτος πάμε για το 180% και βάλε. Οι κύριοι αυτοί - εντάξει, έλειπε τότε ο Μορς και στη θέση του ήταν ο Ντερούζ - προέβλεπαν στο πρώτο Μνημόνιο ότι θα ήταν 133% το 2011 και 140% φέτος. Πέφτουν έξω σχεδόν κατά...9 0 δισεκατομμύρια ευρώ για φέτος!!!

Και πέφτουν έξω όχι γιατί εμείς δεν κάναμε αυτά που έπρεπε όλο αυτό το διάστημα - όχι ότι τα κάναμε, αλλά θα σας εξηγήσω σε λίγο τί εννοώ - αλλά γιατί εξ αρχής ζήτησαν να εφαρμοστεί μια πολιτική που και για τους πρωτοετείς φοιτητές οικονομικές σχολής ήταν προφανές πού θα οδηγούσε.

Καταρχήν, τί δεν κάναμε εμείς: δεν κάναμε ιδιωτικοποιήσεις και δεν απολύσαμε δημοσίους υπαλλήλους. Πόσα λεφτά θα εισπράτταμε από ιδιωτικοποιήσεις, φίλοι αναγνώστες; Έστω ότι είχαμε πουλήσει όλη τη ΔΕΗ, όλον τον ΟΣΕ, τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ, την Αγροτική, το Ταμιευτήριο και ο, τιδήποτε άλλο, μέσα σε αυτή τη συγκυρία αυτά τα δύο χρόνια, πόσα θα πιάναμε; Πέντε δισεκατομμύρια (πολύ δύσκολα); Δέκα δισεκατομμύρια (εξωπραγματικό); Άντε και είχαμε απολύσει 200.000 δημοσίους υπαλλήλους ήδη εδώ και δύο χρόνια. Πόσα θα πιάναμε; Δυο χιλιάρικα μέσο κόστος το μήνα ο καθένας βγάζει 400 εκατ. τον μήνα και ένα δεκάρικο δισεκατομμύρια συνολικά για τα δύο χρόνια. Να τους βάλουμε τρία χιλιάρικα; Πάμε στα 15 δισ. στην διετία και άλλα 10 από τις ιδιωτικοποιήσεις (πού είναι εξωπραγματικό) φτάνουμε στα 25 δισεκατομμύρια.

Εδώ κύριοι της Τρόικας σας λείπουν άλλα 65 δισεκατομμύρια ευρώ! Αυτά τα "άλλα" που μας υποδείξατε ή μας επιβάλατε, δηλαδή οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι έκτακτες εισφορές, οι αυξήσεις φόρων, το χαράτσι στα ακίνητα, όλα αυτά, αυτή Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ πολιτική, σας έριξε έξω κατά 65 δισεκατομμύρια ευρώ από τον στόχο σας!

Τέτοια αποτυχία; Και τέτοια επιμονή στην ίδια συνταγή; "Η ύφεση φταίει", δικαιολογείστε και το ότι "δεν απορροφήσατε τα κοινοτικά κονδύλια" Μα πώς ακριβώς γιγαντώθηκε η ύφεση; και για ποιους λόγους το Δημόσιο δεν είχε λεφτά να βάλει για να τρέξουν έργα και να απορροφηθούν και τα κοινοτικά κονδύλια;

Μήπως ξεχνάτε ό,τι προβλέπατε ανάκαμψη της οικονομίας από το 2011 και τώρα δειλά - δειλά λέτε ότι και το 2013 θα έχει ύφεση η οικονομία;

Δεν είναι προφανές ότι αυτή η συνταγή σας γιγάντωσε την ύφεση; Γιατί λοιπόν επιμένετε στην ίδια; Πώς είναι δυνατό το ΔΝΤ να ζητά νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, επιβολή ΕΦΚ και σε προϊόντα όπου αυτός δεν ισχύει; Γιατί να θέλει να επαναφέρει το διπλό φόρο σε μερίσματα και φυσικά πρόσωπα, τον οποίο επέβαλε ο Παπακωνσταντίνου και τον κατάργησε ο Βενιζέλος, επειδή ακριβώς δεν απέδωσε τίποτε;

Είναι λογικό να αναγνωρίζετε ότι το κόψιμο των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα έχει επίπτωση τουλάχιστον 1,5 δισ. στα δημόσια έσοδα - δεν υπολογίζετε την κατανάλωση, έτσι; - και, λοιπόν, για να αντισταθμιστεί αυτό που εσείς ΥΠΟΠΤΩΣ Η΄ΒΛΑΚΩΔΩΣ προτείνετε, ζητάτε να κοπεί ίσο ποσό από τις δημόσιες δαπάνες, προτείνοντας περικοπή και στις κύριες συντάξεις;

Είστε με τα καλά σας κύριε Τόμσεν, κύριε Μορς, κύριε Μαζούχ;

Θεωρώ ότι, όντως, εδώ που φτάσαμε, μόνη λύση είναι να υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση Παπαδήμου - αρχηγών με την πραγματική Τρόικα, όπως διάβασα χτες ότι επιθυμούν οι τρεις αρχηγοί.

Κι αν πια προκύψει ότι Μπαρόζο (ΕΕ), Ντράγκι (ΕΚΤ) και Λαγκάρντ (ΔΝΤ) δεν έχουν να προτείνουν κάτι άλλο, να το πάρουμε απόφαση: είτε όντως υπάρχει συνομωσία για τον αφανισμό του ελληνικού έθνους είτε όντως έχουν τρελαθεί όλοι τους!



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Λαθος κανεις. δεν τρελαθηκε κανεις .
    Να πουλησετε του παππους σας τα χωραφια . Η ΔΕΗ ειναι του παππου μου και ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ .
    Βαλτος εισαι .
    Εσχατη προδοσια φωναζη το ΕΘΝΟΣ .
    Ειστε 10.000 χιλ ;
    ΕΙΜΑΣΤΕ 10.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ !
    Δεν υπαρχει κανενα λαθος , σε οσα συμβαινουν .
    Ειναι ΟΛΑ μελετημενα .
    ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ , ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ .
    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΑΣ ΔΙΚΑΣΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ .
    ΕΜΕΙΣ Η ΚΑΝΕΙΣ .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]