Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπαδήμος αισθάνεται ιδιαιτέρως ευτυχής!!!


Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.


«Αισθάνομαι ιδιαιτέρως ευτυχής», αυτό δήλωσε ο «πρωθυπουργός» Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος είχε την «ευκαιρία» να γιορτάσει την πρωτοχρονιά, «με τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη». Και πρόσθεσε «Ήταν μια όμορφη, πιστεύω, και ζεστή ατμόσφαιρα», και αφού συνεχάρη όλους όσους οργάνωσαν την εκδήλωση, η οποία, όπως είπε, «έχει μεγάλη σημασία για όλους μας», κατέληξε, λέγοντας: «Πιστεύω να βρουν και μιμητές και υποστηρικτές είναι αναγκαίο αυτές οι προσπάθειες να διευρυνθούν και να ενισχυθούν».

Ήταν μια τρομερή δήλωση, μια δήλωση που περιλαμβάνει όλη την φιλοσοφία αυτού του ανθρώπου που διόρισαν ως πρωθυπουργό τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, παρ’ όλες τις αιτιάσεις των αρχηγών τους για το αντίθετο, χωρίς να ρωτηθεί ο λαός, για να πάρει τα δυσμενή μέτρα, να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες και να μπει δίχτυ προστασίας στα κόμματα. Οι κοκορομαχίες μεταξύ των κομμάτων είναι για μας, στην ουσία δεν υπάρχει καμιά διαφωνία και η αγαστή συνεργασία τους είχε ως αποτέλεσμα αυτή την εγκάθετη κυβέρνηση. Αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα διαθέτει σύστημα αυτοπροστασίας.

Μια συμπονετική δήλωση ενός ανθρώπου λοιπόν, σα να συμπάσχει με τον πόνο των συνανθρώπων του. Μια δήλωση όμως, τόσο αποκρουστική που θα μπορούσε να την κάνει μόνο ένας κατακτητής επισκεπτόμενος ως ένδειξη καλής θέλησης τα συσσίτια των πεινασμένων υπηκόων του. Μια ευνομούμενη πολιτεία όμως, κ. Παπαδήμο, οφείλει πρώτα να εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια και την διαβίωση των πολιτών της, ώστε να μην έχουν ανάγκη την φιλανθρωπία των συνανθρώπων τους.

Γιατί αισθάνεται «ιδιαιτέρως ευτυχής», όμως ο «κατοχικός» πρωθυπουργός;

Επειδή βλέπει πεινασμένους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη του;
Επειδή ξέρει ότι ο ίδιος δε θα βρίσκεται ποτέ ανάμεσα τους;
Επειδή είδε λίγους ενώ περίμενε περισσοτέρους;

«Πιστεύω να βρουν μιμητές και υποστηρικτές» είπε, γνωρίζει ότι τα πράγματα θα πάνε προς το χειρότερο, θέλει και την επομένη χρονιά να αισθάνεται «ιδιαιτέρως ευτυχής» γιατί με την εφαρμογή της πολιτικής την οποία παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζει να εφαρμόζει, οι αναξιοπαθούντες θα είναι ακόμα περισσότεροι. Εγώ πάντως του εγγυώμαι ότι θα κουραστεί να χαιρετά πεινασμένους.

Διορίσθηκε πρωθυπουργός, γιατί σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη: «Ο κ. Παπαδήμος ξέρει όλους αυτούς με το μικρό τους όνομα. Με τον Τρισέ έχει συνεργαστεί, με τη Μέρκελ, με τον Σαρκοζί. Είναι και θέμα ανθρωπίνων σχέσεων». Τον έβαλαν δηλαδή να λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας επειδή γνωρίζει παράγοντες της τρόικα (είναι φιλαράκια), αυτοί θα λυπηθούν τον φίλο τους και θα βοηθήσουν την Ελλάδα Τρομερή σκέψη.

Εγώ πάντως γνωρίζω ότι μέχρι τώρα, μόνο τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας απεκάλεσε με το μικρό του όνομα (Γκιντο). Όλοι οι άλλοι (οι συνεργάτες του!!!!) μάλλον τον βλέπουν σαν μεταφορέα των εντολών τους, για τις οποίες όπως λέει «δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές». Και για να θυμίσω, ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου τον Ερντογάν, Ταγίπ δεν τον έλεγαν; διορθώθηκε κάτι στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας;

Ο κύριος αυτός, πριν διορισθεί πρωθυπουργός, ήταν οικονομικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, τι τον συμβούλευε όμως; Η κατάσταση στην οποία φτάσαμε ήταν σύμφωνα με τις συμβουλές του; ή άλλα του έλεγε και άλλα έκανε ο άλλος; Στη δεύτερη περίπτωση γιατί δεν παραιτήθηκε για να δείξει ότι διαφωνεί και να μας πει τους λόγους; Είναι και αυτός μεταξύ των δημοσίων λειτουργών (και ως Διοικητής Τραπέζης της Ελλάδας), που είναι συνυπεύθυνοι για το σημερινό οικονομικό δράμα που ζει η χώρα.

Αφού τα έκανε μάλλον μπάχαλο (σύμφωνα με το αποτέλεσμα), ως οικονομικός σύμβουλος, διορίσθηκε Πρωθυπουργός, να κάνει τι; Να συνεχίσει την καταστροφική πολιτική, την στιγμή, που όλοι παραδέχονται ότι η «συνταγή» ήταν λάθος.

Όλες οι μέχρι τώρα κινήσεις του πάντως, δείχνουν ότι δεν αισθάνεται ίσος με τους άλλους στο Ευρωπαϊκό πολιτικό στερέωμα, παρ’ όλο που ελπίζαμε το αντίθετο, θυμίζει μάλλον υπαλληλάκο, που περιμένει οδηγίες και θέλοντας να φανεί καλός στο αφεντικό του, κάνει πράγματα τα οποία πιστεύει ότι θα αρέσουν σ’ αυτόν, πριν του τα ζητήσει.

Συνεχίζει και αυτός να τρομοκρατεί τους πολίτες με απειλές, με τις δόσεις των δανείων που έρχονται αλλά ποτέ δε φθάνουν, με την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα, την κατάργηση του κατώτατου μισθού, ακόμα και με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου (χωρίς την έγκριση της Βουλής!!!!!!) κλπ, χωρίς ενδοιασμούς και δεν έχει λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών και την ανακούφιση της ζωής τους (η ΔΕΗ θα συνεχίσει να κόβει το ρεύμα).

Μήπως όμως έχει προτάσεις για την τρόικα, κάτι που μελέτησε ο ίδιος και το επιτελείο του, για να αλλάξει η κατάσταση και δεν το ξέρουμε; Προτιμά λέει ανοιχτές επιχειρήσεις με μικρούς μισθούς, παρά κλειστές επιχειρήσεις!!!!. Άλλη λύση δεν υπάρχει; Διορίσθηκε, για να εφαρμόζει απλά τις εντολές της τρόικα; Ήταν απαραίτητο να διοριστεί ο Παπαδήμος γι’ αυτή τη δουλειά, δεν αρκούσε ένας απλός πολίτης που ήξερε να βάζει μόνο την υπογραφή του; Επειδή ο απλός πολίτης όμως αγανακτώντας από τις «σφαλιάρες», κάποια στιγμή θα τους έστελνε στο διάολο, αυτοί ήθελαν τον δικό τους άνθρωπο, το φιλαράκι τους, να λέει πάντα ναι, το υπάκουο «παιδί».

Ο άνθρωπος που κλήθηκε, να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, αντί να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες, διατηρεί μια Κυβέρνηση 50 ατόμων (η προηγουμένη με μερικές τροποποιήσεις), με Υπουργούς (χωρίς καθήκοντα), που έχουν προσλάβει πλήθος συμβούλων, χωρίς και ο ίδιος να πηγαίνει πίσω. Ενενήντα συμβούλους κλπ, προσέλαβε στο γραφείο του, θα μπορούσε λέει να πάρει 120, μας κάνει χάρη, καλά μια κυβέρνηση συγκεκριμένου χρόνου και συγκεκριμένου σκοπού είναι όπως λένε, πότε θα προλάβει να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό; Μήπως μας λένε ψέματα για τις εκλογές; Εδώ ακούγεται ότι αυτή η κυβέρνηση (συγκεκριμένου σκοπού!!!!) πρέπει να πάρει νέα μέτρα 13 δις ευρώ που θα δεσμεύσουν την Ελλάδα μέχρι το 2014, που θα κάνουν φτωχούς περισσότερους Έλληνες. Ποιον κοροϊδεύετε ρε;

Αλήθεια οι άνω των εκατό σύμβουλοι του πρώην πρωθυπουργού, τι απέγιναν; Πληρώνονται ακόμα;

Ποιο είναι το όραμα που μπορεί να δώσει στην Ελλάδα αυτός ο άνθρωπος και αυτοί οι πολιτικοί; Ποιο σχέδιο έχει εκπονήσει για έξοδο από την κρίση; Έχει προτάσεις να καταθέσει στην τρόικα η απλά (όπως οι πρώην) παίρνει μέτρα αφαίμαξης του λαού για να τους δείξει ότι κάτι κάνει; Γιατί δε συμμετέχει στις συζητήσεις που γίνονται στο εξωτερικό για την Ελλάδα; Να πει και αυτός την άποψη του (αν έχει) ρε αδελφέ, στους «φίλους» του. Αλλά κάθεται και αυτός εδώ άβουλος και περιμένει τις αποφάσεις τους, για να πει το σίγουρο ναι, όπως και ο προηγούμενος.

Τελειώνω, με το παιγνίδι που παίζουν, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, κρυπτόμενοι πίσω από τον κ. Παπαδήμο, ο κ. Παπανδρέου δε μπορεί να κάνει αλλιώς, είναι σε δεινή θέση, ο κ. Καρατζαφέρης είναι γνωστός για την συμπεριφορά του, αλλά ο κ. Σαμαράς τι ρόλο παίζει; γιατί ανέλαβε την ευθύνη της διεκπεραίωσης μέσω αυτής της κυβέρνησης όλων αυτών που δε μπόρεσε να κάνει το ΠΑΣΟΚ, γιατί καλύπτει την προηγούμενη κυβέρνηση; Και ρωτώ θα συμφωνήσει με τα νέα μέτρα (περικοπή επικουρικών συντάξεων κλπ), που θα επιβαρύνουν, ακόμη περισσότερο τους Έλληνες πολίτες, πέραν του 2014;

Η Ελλάδα, χρειάζεται όραμα για να βγει από την κρίση, χρειάζεται έναν ηγέτη, μια ηγεσία που θα πάρει πάνω της την Ελλάδα, να μιλήσει στην καρδιά του λαού, να του δώσει την ελπίδα, το όραμα και την προοπτική που λείπει, να τον βοηθήσει στην καθημερινότητά του και να τον βγάλει από τα αδιέξοδα. Αυτό το όραμα, δυστυχώς, δε μπορείτε να το δώσετε εσείς κ. Παπαδήμο και οι γύρω από σας δοκιμασμένοι και αποτυχημένοι και τώρα κλαιγόμενοι και οδυρόμενοι.

Η κατάσταση στην Ελλάδα, μου θυμίζει το Costa Concordia (όχι πια Τιτανικός) και τον καπετάνιο Schettino, ο οποίος αφού έριξε το πλοίο στην ξέρα, προσπάθησε να πείσει ότι έσωζε τους επιβάτες, αφού αποδείχθηκε όμως ότι την είχε κοπανήσει πρώτος. Μήπως ο Ελληνικός λαός πρέπει να πάρει το ρόλο του λιμενάρχη De Falco;

Ευχαριστούμε πολύ κ. Παπαδήμο, για τις «προσπάθειες» που κάνετε προκειμένου να εξασφαλίσετε συντάξεις και μισθούς πείνας, σε όσους Έλληνες θα εργάζονται, για να τους εξαθλιώσετε. Την επόμενη χρονιά όμως, θα παρακαλούσα να πάτε στα συσσίτια αστέγων στην ώρα σας και να μη τους αφήσετε πάλι να περιμένουν μπροστά στα τραπέζια για πάνω από μια ώρα, σεβαστείτε τουλάχιστον την πείνα τους, αντί όμως να ντραπείτε εσείς όπως όλοι οι πολιτικοί, για την κατάντια της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού (για τα οποία και εσείς βάλατε το χεράκι σας), αισθάνεστε «ιδιαιτέρως ευτυχής»


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]