Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O Παπακωνσταντίνου και το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν την Δικαιοσύνη για... ποινικοποίηση της αλήθειας!


Θυμάμαι παλιότερα, που το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» ακολουθούσε «νομότυπα» διαδικασίες οι οποίες αναφέρονταν σε σκάνδαλα ή σε «περίεργες» αποφάσεις υπουργείων κ.α., είχε κάνει σλόγκαν το «όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη»!!!

Αυτά βεβαίως παλιότερα. Σήμερα, εν μέσω τρικυμίας (στο εσωτερικό του), αλλά και αντιμέτωπο με αρκετές υποθέσεις που τοποθέτησαν τον «σοσιαλισμό» απέναντι στο κοινωνικό συμφέρον, στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, το ΠΑΣΟΚ αλλάζει ρότα και αρχίζει να αμφισβητεί δράσεις δικαστών...!

Και τι κάνει σήμερα το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ; Αμφισβητεί τη Δικαιοσύνη και καταγγέλλει διάφορα μέσω των πρωτοκλασάτων κηπουρών, φυτευτών, πρόθυμων, ολίγιστων (και άλλων συνομοταξιών που το απαρτίζουν), σε μία προσπάθεια αντεπίθεσης… Διαρρηγνύουν όλοι τα ιμάτιά τους ότι οι καταγγελίες για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ δεν έχουν καμία βάση!

Έτσι, ο πρώην υπουργός Οικονομικών (που υπέγραψε την Δανειακή Σύμβαση και το Μνημόνιο Ι και που σήμερα ξεπουλάει λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ) κινούμενος μέσα στο «ό,τι έχει απομείνει» από το ΠΑΣΟΚ και με ανακοίνωσή του (ως σημερινός Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου) αντεπιτίθεται στους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι ζήτησαν να διερευνήσει η Βουλή τυχόν ποινικές ευθύνες στους Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η αλήθεια.

Η ανακοίνωση:
“Η σημερινή ενέργεια των οικονομικών εισαγγελέων δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά. Στην πράξη, αμφισβητούν τα επικυρωμένα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας. Και αυτό γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την χώρα.
Θυμίζω ότι ήμουν ο Υπουργός Οικονομικών που έλαβε την πρωτοβουλία για την ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ώστε να πάψουν να υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις που εξέθεσαν σε προηγούμενες περιόδους την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτήν την ανεξαρτησία σεβάστηκα μέχρι κεραίας.
Δυστυχώς σήμερα επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η αλήθεια για την πραγματικά δεινή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα το 2009″.
Η ανακοίνωση αυτή θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο, αλλά εμείς την παραθέτουμε θυμίζοντας εκείνο το «ωραίο» που λένε οι αστυνομικοί στο Αμέρικα: «Μπορείς να σωπάσεις, αφού οτιδήποτε πεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου»…

Το πιάσατε το υπονοούμενο;

Το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά καταγγελιών και στο πνεύμα Παπακωνσταντίνου

Αμφισβητεί ευθέως τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, ενώ καλεί τον Άρειο Πάγο μα προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες, προφανέστατα εναντίον του ηπειρώτη εισαγγελέα.

Μάλιστα, κάνει λόγο και για διατάραξη της “ομαλής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος”, κάτι το οποίο έχει καταλύσει το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια!

Τι λέει το ΠΑΣΟΚ, που προσπαθεί να υπερασπιστεί τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου:
“Αφού για δεύτερη φορά οι ‘καταγγελίες’ των δύο οικονομικών Εισαγγελέων αρχειοθετήθηκαν από την προϊσταμένη αρχή τους και αποδείχθηκε ‘άνθρακας ο θησαυρός’, ο κ. Πεπόνης επανέρχεται για να ζητήσει με έγγραφό του την αποστολή στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γ.Α. Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προχωρήσει, άμεσα, σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες, ενέργειές της.
Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος”.
Μήπως κάποιοι εκεί στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν να ανησυχούν ταμάλα για τα όσα έρχονται προς το μέρος τους;

Τέλος, μία απορία: Ο Παπακωνσταντίνου έχει βουλευτική ασυλία, υπουργική ασυλία ή μήπως δεν έχει καμία ασυλία;

Τα γλέντια σε λίγο αρχίζουν...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Τι τα θες, Κωνσταντίνε... Στρατιωτάκια ακούνητα, αγέλαστα, πειθήνια και αηδιαστικά. Τους μοίρασαν τα υπουργεία έτσι στην τύχη, πάρε εσύ αυτό, πάρε εσύ εκείνο. Ανακάτευαν την τράπουλα για να νομίζουμε ότι κάτι κινούνταν, αλλά τα χαρτιά που έβγαιναν πάντα τα ίδια ήταν. Τα κριτήρια για να παραμείνεις στο εγκληματικό συνδικάτο είναι η ανηθικότητα και η ομερτά. Να τώρα πώς το σύστημα που κατάντησε μειοψηφία (αλλά ακόμα κυβερνά με το έτσι θέλω) υπεραμύνεται εαυτού και απειλεί και από πάνω.

    Αυτά πάθαμε με το να έχουμε Σύνταγμα που δεν είναι Σύνταγμα. Ένα πιόνι στα χέρια τους είναι η Δικαιοσύνη τόσα χρόνια. Ό,τι έκανε ο Μπερλουσκόνι στο ιταλικό Σύνταγμα έκαναν αυτοί οι συμμορίτες στο ελληνικό, αφού πάνω από 30 χρόνια τώρα έχουν καβαλήσει την εξουσία και κανείς δεν τους κατέβασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος”."

    Αρα για να μην παιζει κανεις με τα παραπανω θα πρεπει να υποστηριζει την μνημονιακη πολιτικη και να μην λεει κουβεντα!
    "Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας"...απο πλευρας μνημονιακων τοτε προκειται για εσχατη προδοσια!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε αυτος ειναι υπουργος ακομα τι αφελια προδοσια εκανε ο μπασταρδος κυκλοφορει ακομα ηταν και κολητος του φωτοπουλου αλλος ψευτοαπατεωνας στνδηκαλιστης τι πουλημενα τομαρια τι στημενα παιχνιδια δεν θα κοψουν ρευμα και εχουν κοψει και κοβουν συναιχια ρε θελου σκοτομα παρανομο εκανε η μανατου πισινα αδιλοτι και αυτος αυτος συναντουσε το καλοκαιρι του 2009 το δντ στα νησια του αιγαιου οι πουτανες παραμενουν πουτανες και οι προδοτες προδοτες φωτια και τσεκουρι ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]