Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνετρίβη τεράστιο μη επανδρωμένο αεροπλάνο του Ισραήλ, ικανό να φτάσει στο Ιράν

To Heron TP σε αεροναυτική επίδειξη το 2007
(Φωτογραφία: Associated Press )


Το μεγαλύτερο και πλέον προηγμένο μη επανδρωμένο αεροπλάνο του Ισραήλ, ικανό να πετάξει μέχρι το Ιράν, συνετρίβη σε χωράφι στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ισραηλινός αξιωματούχος, το Heron TP («Ερωδιός») συνετρίβη την Κυριακή στη διάρκεια δοκιμής που πραγματοποιούσαν από κοινού ο στρατός και οι Ισραηλινές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Channel 10, το γιγάντιο αεροπλάνο έχασε ένα φτερό και συνετρίβη, πιθανώς επειδή το φορτίο που μετέφερε ήταν υπερβολικά βαρύ. Η απώλεια εκτιμάται σε δέκα εκατομμύρια δολάρια.

Το Heron TP μπορεί να πετά χωρίς ανεφοδιασμό για 36 ώρες και έχει άνοιγμα φτερών 26 μέτρα, περίπου όσο ένα επιβατικό Boeing 737.

Σε περίπτωση επέμβασης κατά του Ιράν, θα μπορούσε να προσφέρει υπηρεσίες αναγνώρισης, να μπλοκάρει τις εχθρικές τηλεπικοινωνίες και να λειτουργεί ως αναμεταδότης για την επικοινωνία των επίγειων δυνάμεων με επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο ισραηλινός στρατός φέρεται να διαθέτει μόνο «λίγα» Heron TP.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Στέλνουν ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο, αρχίζουν οι από κάτω να βαράνε, αυτό εγγράφει το στίγμα τους και μετά ακολουθούν "τα κουφέτα" στις αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες.

    Νενικήκαμεν, φώναζαν οι Ιρακινοί και οι Σέρβοι, όταν έριχναν τα μη επανδρωμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]